sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lisää Kyjy-käsiasioita

Olen jo moneen kertaan sanonutkin, että tykkään tehdä lapasia ja muita käsijuttuja. Ja ihan hulluna olen tekemään näitä liukuvärjätyistä langoista raidoitettuja lapasia.

P1010007

Malli: Peruslapanen
Puikot: 3,5mm
Lanka: Enimmäkseen Sandes Garn Palettin jämiä
Menekki: 71g

Neulon nämä lapaset ohuilla puikoilla mahdollisimman tiiviiksi, niin ettei tuuli pääse läpi.


P1010008

Seuraavaksi neulon näitä raitalapasia vähän fiinimpänä versiona, omassa varastossa on tarkoitukseen sopivana ainoastaan Noron Silk Garden Litea.

P1010015

Malli: Strata kirjasta Knitting New Mittens & Gloves
Puikot: 3,25mm
Lanka: Schachenmayr nomotta Alpaka
Menekki: 84g

Minulla oli Alpakaa jäljellä vähän meleerattua ja hieman enemmän yksiväristä vaaleanharmaata ja niille piti löytää käyttökohde. Olin neulonut aiemmin nämä Stratat samasta langasta, joten päätin yhdistää jämät ja neuloa Stratat. Lanka ei sitten riittänytkään, kun neuloin hanskat isompana kuin aikaisemmin. Ei olisi kannattanut. Mutta en kyllä alkanut purkamaankaan ja neulomaan pienempänä, puuttumaan jäi kolme sormea.

Huutelin lankoja Ravelryssa, kellään ei ollut ylimäääräisenä. Selasin nettikauppoja, Fiinaneuleessa oli lankaa myynnissä. Tulipa sitten sellainen työmatka, että pääsin käymään Fiinaneuleen puodissa Helsingissä ja minun värejäni lankaa ei ollut myynnissä, mutta ystävällinen kauppias tilasi lisää tuota vaaleanharmaata ja kun lanka oli kaupassa, tilasin sitä nettikaupasta. Otin saman tien tummanharmaata Alpakaa, saan näistä jotkut ihanat kirjoneulelapaset.

Kaupasa käydessä ostin saman tien SilkWool-lankaakin paidallisen, lanka vaan oli niin ihanaa hipelöitynä. Siitä tulee joskus Garter Yoke Gardigan yhdistettynä Noron Silk Garden -lankaan, mikä sekin jo odottaa kaapissa.

P1010013

Lopulta sain hanskat neulottua ja valmiiksi, nämä on neulottu tarkoituksella lahjalaatikkoon, minulle ovat liian isot.

Ja nyt tyhjentämään digiboxia ja neulomaan ennen kuin tulee lähtö jäähallille tulostaulua käyttämään .

Ei kommentteja: