lauantai 17. syyskuuta 2011

Sitten KYJYilyyn

KesäYön Hullutuksen eli tuttavallisesti KYHin jälkeen tai oikeastaan jo sen aikana tuli toisenlainen neulontatempaus KesäYöstä JouluYöhän eli aatosta aattoon (KYJY). Tarkoituksena oli aloittaa 24 työtä juhannusaaton ja elokuun kymmenennen päivän välillä ja saada ne valmiiksi jouluun mennessä. Tämä on astetta totisempaa puuhaa kuin kyhäily, sääntöjä on enemmän töiden koolle ja raportoinnille kuin kyhäilyssä, missä jokainen saa soveltaa itse omia sääntöjään. Sen verran hullu olen, että lähdin mukaan. Lähdin mukaan, koska KYHin päivittäisissä aloituksissa vaan painettiin eteenpäin ilman, että olisi ehtinyt juuri mallitilkkuja neuloa tai muuten valmistella. Jäi ne isommat työt aloittamatta, ajattelin pistää ne alulle KYJY-tempauksessa.

Heinäkuun kyhäilin ja kyjyilin päällekkäin, mutta sain kuin sainkin kaikki tarvittavat aloitukset tehtyä. 49 aloitusta 71 päivän aikana alkoi jo tuntua työltä. Nyt tuntuu siltä, että olen saanut rauhan näiltä pitkäkestoisilta tempauksilta töiden määrään enkä enää osallistu. Sukkasatoonkaan en osallistunut tänä vuonna ja lapaskuunkin jätän väliin jos sellainen tänä vuonna järjestetään. Jatkossa aloitan töitä ihan vaan omaksi huvikseni ja silloin kun siltä tuntuu.

Nyt sitten Kyjy-töiden esittelyyn, aloitettujen töiden listani näyttää tältä:

1. Tiskirätit
2. Virtaus, pipo
3. Skelf, paita
4. February Lady Sweater
5. Different Lines, huivi
6. Raitalapaset
7. Featherwight cardigan
8. Squirrel mittens
9. Spectra, huivi
10. Virkatut patalaput
11. Laika, jakku
12. Sweet Honey Beret
13. Stripe Study Shawl
14. Westknits Mystery Shawl
15. Lapaset Smartista ja nypyllisestä sukkalangasta
16. Huovutetut siniset lapaset
17. Marywarmers, kämmekkäät
18. Huovutetut punaiset lapaset
19. Simple Skyp socks
20. High street -liivi
21. Huovutetut ruskeat lapaset
22. Alpakkahansikkaat
23. Kaura fingerless mitts
24. Huovutetut harmaanruskeat lapaset.

Tällä hetkellä valmiina on 8 työtä ja hyvin pitkällä 5 työtä eli melkein puolessa välissä mennään jo, aikaa on vielä kuitenkin yli kolme kuukautta.

Ensimmäisenä valmistui työ numero 5 eli toinen Different Lines -huivi.

P1010015
Malli: Different lines (Ravelry link)
Puikot: 4mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, värit WD Pinie ja Wasabi
Menekki: 201g

Minua niin nyppi tuo edellisessä postauksessa pieneksi jäänyt huivi, että päätin saman tien neuloa saman huivin riittävän isona versiona. Langaksi valikoitui Wollmeise, koska se nyt vaan on niin ihanaa huivilankaa ja siinä on niin ihania (lue vihreitä) värejä. Tästä huivista tulee kaikkea mukavaa mieleen, neuloin tätä heinäkuussa kun olin lomailemassa Kahelimatkoilla Helsingissä ja Tallinnassa. En ole virallisesti hullu, mutta kuulun Ravelryssa Kaheleihin, suomalaisten neulojien höpötysryhmään ja siellä organisoitiin kesällä Tallinnan matka. Matkalla tapasin taas paljon netistä tuttuja neulojia. Oli kivaa.

Matkalla käytiin tietysti Karnaluksissa,  kaikkien käsitöistä kiinnostuneiden Tallinnan pyhiinvaelluspaikassa. Vahinko, että ei ollut kamera mukana. Siellä oli tiiviisti korkeita hyllyjä ja mahdottomasti kaikenlaisia ompelutarvikkeita, lankoja, välineitä, sanat eivät riitä kuvaamaan. Ja myös kaupan lämpö pitäisi saada lehautettua mukaan. Nettikaupasta löytyy myös noita lankoja, mutta paikan päällä ne ovat edullisempia. Itse keskityin laatuun ja ostin 500g Rowanin Cashmere tweed -lankaa värissä sisal. Yhdessä kerässä on vain 25g lankaa, joten keriä kertyi 20.  Monet ostivat lankaa yksikkönä kilo.
P1010004

Lanka on todellista luksuslankaa, 90% kshmiria ja 10% silkkiä. Olen etsinyt tälle sopivaa ohjetta, mutta vielä ei ole löytynyt sitä täydellistä. Tekee jo mieli päästä neulomaan tätä ihanuutta.

Ostin vielä 3,75mm ruusupuupuikot ja ne olivat niin ihanat tuntumaltaan, että niitä ostan lisää jos jossain osun kohdalle. Kivoilla välineillä on mukavaa puuhastella. Nyt aamupalalle ja sitten naapurikaupunkiin jääkiekon merkeissä.

2 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Upeita huiveja ja rohkeita värejä! Vihreä on ihana!

Marjut kirjoitti...

Onpahan siinä aloituksia kerrakseen:)