tiistai 10. toukokuuta 2011

Ei menny niinku Strömsössä

Minulla on ollut viime aikoina aika hyvä menestys neuleiden kanssa. Mutta joskus homma ei vaan toimi.


P1010033
Malli: Baby Cables and big ones too
Puikot: 3,75mm
Lanka: Schoeller+Stahl Limbo Superwash
Menekki: 503 g

Homma alkoi mennä pieleen jo alkumetreillä, vaikken sitä vielä silloin ymmärtänytkään. Mallitilkku oli neulottu tasona eli vuoroin oikeita ja nurjia kerroksia. Paita neulotaan pääosin sileänä pyöröneuleena eli kaikki kerrokset oikeaa. Ongelma tässä on se, että neulon oikeat silmukat löysemmin kuin nurjat. Ei sekään haittaa, mutta kun en ottanut sitä huomioon mitenkään.

Mittani olivat kahden koon välissä ja valitsin ihan oikeaoppisesti pienemmän koon, mutta tuo löysempi pyörösileä teki sen, että tästä tuli liian reilu. Neuloessa tuo oli vielä vähän naftin oloinen, mutta neuleen kastelu sitten todella rentoutti silmukat, ne suorastaan lörtsähtivät.


P1010035

Jos ohjeessa oli sanottu jotain tuosta aloituksesta, olen tehnyt toisin kuin ohjeessa sanottiin. Kaulus nimittäin levähti oikein todella. Olisi pitänyt luoda silmukat yhtä tai kahta kokoa pienemmille puikoille. Jostain ylhäältä alas oikealla neulotusta muistan tuon, harmi ettei neuloessa tullut mieleen. Vaikka sovittelin paitaa, en ymmärtänyt miten laaja tuo kaula-aukko on tai sitten sekin laajeni kastelussa. Vähän kun yrittäisi, yltäisi paita minun hartoideni ympäri ja ne eivät ole mallia kaljapullo, ennemmin mallin nimi on ladon ovi.

P1010036

Vielä yksi harmitus tuosta paidasta tuli. Tuo lanka nuhjaantui uskomattoman paljon ja sitä ei saa siistiksi partakoneen terälläkään. En saanut tuota nuhjaantumista kuvattua. Kaikesta tästä on lopputulema se, että käytössä on pihapaita. Minulla oli noita pihapaitoja riittävästi jo ennen tätä, taidan laittaa paidan uudelleen langaksi ja neuloa/virkata sen vaikka torkkupeitoksi.

Harmittaa, malli on todella kiva ja nopea neulottava. Tällä kertaa ei vaan tuo mallin ja langan liitto oikein onnistunut. Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.


P1010009

Tämä Tytön tekemä sammakko on hakenut paikkaa pihalla muutaman vuoden ajan, nyt joku meidän perheestä oli tyrkännyt Sakun alapihan kivien päälle. Nyt se on paikallaan tuottamassa hyvää mieltä aurinkoisella hymyllään.


Huhtikuu:
  • Töitä valmistui: 926 g
  • Lahjoitin lankaa 1399 g
  • Lankavaraston muutos: - 2325 g

Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  2381 g
  • Lankaa lahjoitettu: 1399 g
  • Lankaa ostettu: 4170 g
  • Lankaa saatu: 100 g
  • Lankavaraston muutos +490 g

6 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniilta pusero kuvissa näyttää. Harmi ettei mennyt nappiin. =)

Taina kirjoitti...

Harmi:( Entäs, jos kokeilet virkata pääntien reunan, napakoituuko tarpeeksi? Harmi todella, jos joudut purkamaan... Kuvassa ei näytä pahalta..

Ingi kirjoitti...

Nyt on kirjoittaja kyllä liian itsekriittinen! Hiukan väärä koko on itsellenikin tuttu asia, mutta kaunis on pusero kuvissasi. Jospa neulotkin kaulukseen joustinta tai teet jopa käännettävän kauluksen?

Pote kirjoitti...

Ihana jasmakko... =)

Aina ei onnistu. Minusta näyttää kuvassa silti ihan kivalta ja käyttökelpoiselta, mutta niinhän siinä käy, että jos on kuvitellut neuleen tietynlaiseksi ja sitten se ei ole mitään sinnepäinkään, niin ei siinä ulkopuolisten kehut auta. =)

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

kio kirjoitti...

isohkoa pääntietä lukuunottamatta (mua ei haittais) näyttää mielestäni hyvältä. Silmään osui tämä artikkeli
http://techknitting.blogspot.com/2011/02/circular-swatches-knit-flat-back-and.html
koetilkuista. En ole tuota kokeillut vielä, mutta pistin merkille. Musta tuntuu, että mulla ei ole niin suurta eroa taso- ja pyöröneuleen välillä, en ole tosin testannut.

Roina kirjoitti...

Ihana pusero! Hienolta näyttää! :)