torstai 21. huhtikuuta 2011

Patalappuja Jämäkuun merkeissä

Päätin osallistua tämän vuoden Jämäkuu-tempaukseen, tavoitteena oli virkata pois puuvillaista Säästölankaa. Lanka oli ostettu joskus viime vuosituhannella yhteen projektiin, mistä ei sitten tullutkaan mitään. Säästökerä kestää pitkään, onhan siinä 200g ohutta puuvillalankaa. Säästökeristä on virkattu monta eri kassia ja patalappuja. Ja lankoja riittää tuleviinkin projekteihin.

Virkkasin ensin kassin kaksinkertaisesta lnagasta ja levy jäi taas jumiin. Näihin kuusikulmioihin koukuttui ja oli pakko jatkaa. Ja yllättäen olinkin virkannut kuusi kaksipuolista patalappua.

P1010001

Koukku: 2,5mm
Lanka: Coats Säästökerä
Menekki: 298g

Ensin ajattelin virkata Ravelryssa näkemäni mallin mukaan patalappuja näistä kuusikulmioista niin, että keskustaa kiertävät laput taitetaan toiselle puolelle ja siihen keskelle tulee yksi kuusikulmio. Lanka oli kuitenkin niin ohutta ja ohut koukku, että lapuista olisi tullut miniatyyrikokoisia. Päätin siis tehdä patalapuista kaksinkertaisia, molemmilla puolilla on seitsemän palaa. Nyt tuo koko on aika reilu, suojaapa isommankin kouran.

P1010003

Tässä on ensimmäiseksi virkattu pari

P1010004

Pari numero kaksi

P1010002

Kolmosparia en enää ajatellut tekeväni, mutta tarvitsin nopeasti TV-puuhaa. Sattui tuo koukku ja langat olemaan vielä neulomatuolini vieressä, joten tämä parikin tuli sitten tehtyä.


Lomailen tällä viikolla ja maanantaina kävin ostamassa nämä Rykä-terveyskengät ja käyttämässä samalla InterSportin lahjakortin. Maanantaina tein ensimmäisen lenkin ja eilen toisen. En olisi uskonut, että tuo pyöreä pohja voi vaikuttaa noin paljon. Pohkeet alkaa huutaa muutaman sadan metrin kuluttua, seuraavana päivänä takareidet, pakarat ja alaselkä kiittää. Annan Rykille kyytiä jatkossakin, oli hyvä ostos.

5 kommenttia:

kio kirjoitti...

tosi nättejä!

Näppi kirjoitti...

Kiitos kommentista blogissani. Kivoja patalappuja oot virkkaillu. Mulla nostaa näin kevväällä virkkausinnostus päätään, vaikka oon aika surkia siinä. Nyt tosin pojan mössykkä-lippiksen reunaan tuli virkkausta hieman. :) Toivon että mössykän lanka ei kutita, sillä se on merinovillaa ja puuvillaa puoliks ja puoliks. Tempperamenttia pojalta löytyy ja uskon niin ku sanoit että lakki pyssyy päässä sitte ku mennään pihalle.

Taina kirjoitti...

Kivoja patalappuja koko "porukka":)Iloista pääsiäistä!

Ingi kirjoitti...

Kauniit pirteät patalaput!

Hepsi kirjoitti...

Ihania patalappuja!
Pitäisköhän miunkin rykästä Rykit?! =)