torstai 1. huhtikuuta 2010

Aprillipäivä!

Maaliskuussa vietettiin lankahamsterikuukautta. Kuukauden aikana ei siis hamstrata lankaa, vaan neulotaan ja virkkataan aiemmin ostettuja lankoja ostamatta uutta lankaa. Tänä vuonna en osallistunut, tiesin todennäköisesti ostavani Wollmeisen lankoja. Niitä tulikin ostettua paidallisen verran. Ja ostin kivoja lankoja kanssaneulojaltakin. Jonkun verran.

Tuossa on alimpana 600g Rowan RYC Soft Tweedia värissä Bramble. Yritän kevyttä pinkin siedätystä, jospa saisin puettua päälleni. Seuraavana on 600g BBB Filati Merisetaa, 70% villaa, 30% silkkiä. Sitten 100purewool.comin Worsted merino single -lankaa 600g huovutukseen. Päällimmäisenä 150g Novitan Bambu Plussaa. Yhteensä siis 1,95kg lankaa. Tai oikeastihan tuossa on neulepaita, neuletakki, lapasia ja pari myssyä.

Tällä viikollakin ostin lankaa, pitäisi olla tulossa ensi viikon alkupuolella.

Tänään paistaa ihanasti aurinko ja meillä mittari näytti parhaimmillaan 12,4 astetta. Lumet saa kyytiä. Auringon paisteessa sai taas kivoja kuviakin.


Malli: Vanutetut lapaset
Puikot: 6mm
Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 116g

Ensimmäiset Miehelle tekemäni huovutetut lapaset on olleet kovassa käytössä. Käyttö oli sen verran ankaraa, että vasen peukalo kului puhki. Niinpä harrastin tarveneulontaa ja neuloin uudet. Näissä ei turhia koreiltu, kaapista kaivoin esille Fritidsgarnin jämät ja tavoitteena oli saada mahdollisimman moni kerä loppuun. Malliin lisäsin silmukan per puikko, tein peukalokiilaan yhden lisäyksen enemmän ja varteen sekä kämmeneen muutamia kerroksia enemmän. Pesin lapaset 60 asteessa.

Nämä on olleet jo muutaman viikon käytössä ja saivat kehuja, käyttäjä arvosti napakkaa pintaa ja tuntumaa muutenkin.

Pari sytomyssyä ehdin vielä maaliskuun aikana neulomaan. Tavoitteeni on neuloa kymmenen myssyä Etelä-Karjalan keskussairaalan kampanjaan kesäkuun loppuun mennessä.

Malli: Lace Trim Chemo Cap
Puikot: 3,75mm
Lanka: Polarn & Pyret's Bomulls Garn
Menekki: 66g

Lanka näytti vyyhdillä/kerällä yksiväriseltä, mutta se on kevyesti semisolidia. Yllä olevassa kuvassa erottuu kevyesti tuo raidoittuvuus. Lanka olikin niin kivaa, että vielä kertaalleen tuumin neuloisinko siitä ensin jotain itselleni. Ennen kuin ajatukset kirkaistuivat, oli ehtinyt valmistua vielä toinen myssy.

Malli: Foaming Waves Chemo Cap
Puikot: 3,75mm
Lanka: Polarn & Pyret's Bomulls Garn
Menekki: 63g

Tuo pitsikuvio oli helppo, 11 kerroksen malli. Tässä siis vain kolme toistoa, ensimmäisessä myssyssä yksi toisto reunassa.

 • Töitä valmistui: 752 g
 • Lahjoitin lankaa: 20 g
 • Myin lankaa: 150 g
 • Ostin lankaa: 3200 g
 • Lankavaraston muutos: +2280 g

Vuoden alusta:

 • Töitä valmistunut: 2807 g
 • Lankaa lahjoitettu: 100 g
 • Lankaa myyty: 150 g
 • Lankaa ostettu: 5300 g
 • Lankaa saatu: 381 g
 • Lankavaraston muutos + 2624

Huhtikuussa valmistuukin paljon töitä, yksi paita on viimeistelyvaiheessa ja neuletakistakin melkein jo puolet neulottu.

Hauskaa pääsiäistä!

5 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Juu se mun swallowtailin reunus on tosiaan ihan erilainen, koska kämmäilyn jälkeen sovelsin itse ;) En tullut ajatelleeksi että se voisi olla niistä toistojen määrästä kiinni, kiitos neuvosta! Ehkä minä vielä sen ohjeen selätän :D

Hepsi kirjoitti...

Kauniita sytomyssyjä!

juuli kirjoitti...

Ihania lankoja! Kiva on lukea kulutus- ja ostotilastoasikin, vaikka nehän ovat toisaalta pelkkiä numeroita - tärkeintä on langoista saatu ilo.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Paljon olet saanut valmiiksikin asti. Kiva kuulla, että lapset toimivat miehenkin käsissä. Käyttöön on mukava neuloakin.
Upeita lankojakin olet saanut siis ostanut :)

Päivikki kirjoitti...

Hienoja myssyja!