keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Täällä ostetaan ja neulotaan Wollmeisea

Wollmeise. Ihania värejä, hyvä neuletuntuma. Minäkin sitten hurahdin ihan totaalisesti tähän yhteen lankojen kuninkaallisista. Kummallista lankaa, kauppa on melkein aina tyhjä ja kun sinne jotain tulee, joutuu langoista melkeinpä virtuaalisesti taistelemaan ja ottamaan virtuaalihölkkää kassalle ettei joku tule ja vie ostoksia korista.

013

Heinäsirkka-sukkalankaa kotiutui kaksi vyyhtiä jo viime vuoden puolella.


007

Nämä langat tupsahtivat postiin nippanappa helmikuun puolella. Punainen ja keskimmäinen vihreä ovat 100% merinolankaa, minkä väitetään kestävän hyvin myös sukissa. Neuloin sukat Pojalle viime vuoden puolella, ne ovat olleet ahkerassa käytössä ja kokeneet kovia hikikylpyjä ja vielä ovat ainakin todella siistit. Aika näyttää. Punainen väri on Rotkäppchen ja vihreä Mistelzweig, luulisin tuota mistelin oksaksi.

Ja sitten ihan tuota sukkalankaa on vaalean vihreänä värissä kevät (Frühling), toinen vihreä Minzeä ja yksi musta.

004
Sitten piti tilata vähän lisää, nyt pari vyyhtiä väriä niin saan sitten neulottua Tempestin. Ja varmuuden vuoksi piti ostaa useampaa väriä, että saa yhtensopivan yhdsitelmän. Wollmeisessa on se hyvä, että jos väri ei miellytä, voi langan myydä pois ja saada saman hinnan kuin ostaessakin. Valitettavasti lanka ei kuitenkaan säilytyksessä lisäänny, ei ehkä hirveitä määriä kannata lankaa ostaa.

Värit vasemmalta oikealle Petersilie, Pfefferminz Prinz, Feldmäuschen ja Kürbis.

Ja neulottukin on, tässä Miehelle neulotut sukat väristä Zenzi. Sukat raidoittuivat aika hauskasti, viivat kiersivät loivana spiraalina ympäri sukan ja varren ja terän silmukkamäärien muuttuessa spiraalit vaihtoivat suuntaa.

Malli: Gentleman's Socks in Railway Stitch, Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks
Puikot: 2,25mm
Lanka: Wollmeise 100% merinovilla, väri Zenzi
Menekki: 103gLanka on miellyttävää neulottavaa, vaikka neuletuntuma onkin puuvillainen ja joustamaton. Lisää Wollmeisea on puikoilla, nyt sitä oikeaa sukkalankaa. Olen ihan rakastunut tuohon lankaan, väliin tuli vaan vähän tarveneulontaa ja piti nuo mäntysukat laittaa syrjään muutamaksi päiväksi.

Ja huomasinpa, että yksi satsi lankaa on vielä kuvaamatta, yritän muistaa viikonloppuna.

6 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Voi miten ihania lankoja. Huoh..
Minä en ole vielä koskaan uskaltautunut tilaamaan lankoja ulkomailta, kun tuo mies tahtoo olla aika tarkka kaikkien pankkijuttujen kanssa. Monta kertaa olen kyllä käynyt tuolla sivuilla kuolaamassa ihania lankoja.

TiiQ kirjoitti...

On ne kauniita, harvinaisen intensiiviset värit. Tuota Petersilietä voisin jopa haluta, mutta onneksi ostaminen on tosiaan sellaista taistelua, johon mulla ei riitä ollenkaan into ;-).

Marjut kirjoitti...

Ovatpa ne kauniita! Itsellä ei vielä ole tuntumaa tuohon lankaan, mutta ihanalta se näyttää.

Näppi kirjoitti...

UUh ei saa rääkätä ennää enempää. Mä kuolen. Mulle kans tahtoo heti. Syän hakkaa milijoona kertaa minnuutissa, happi loppuu. Eeeeeiiiii. Aivan ihania. Mun ei passaa mennä mihinkääm ees yrittämään tuollasia vyyhtejä itelleni. Saan slaagin muutenki. :D

santra kirjoitti...

Ihanan värisiä lankoja ja kivannäköiset sukat.

Päivi kirjoitti...

Voi mitä ihanuuslankoja, ahhh!
Yhen kerran olen tilannu lankoja ulkomailta, kun samalla periaatteella kait kun tuolla Wollmeisellakin sain haalittua pari vyyhtiä koppaani Posh Yarnilta. Öh, nekin on kyllä vielä neulomatta, ehken vaan raaski ;)