perjantai 5. maaliskuuta 2010

Ensi kuun jälkeen on jo toukokuu

Helmikuukin mennä vilahti ja maaliskuu etenee jo kovaa vauhtia. Töitä valmistui helmikuussa normaalia vähemmän, harrastin aika paljon liikuntaa.

Neuleolympialaiset jäivät minun osaltani varjo-olympialaisiksi. Sain töitä valmiiksi useaan eri sarjaan, mutta koneella naputtelu ei nyt oikein napannut enkä käynyt ilmoittamassa töitäni valmistuneeksi. Tässä helmikuun lopulla valmistuneita töitä.Puikot: 7mm
Lanka: Colourmart Merino/Angora 25/16 Chunky Weight
Menekki: 90g

Malli on edelleen yhtä hauska, nopea ja koukuttava kuin aikaisemminkin. Ensimmäisen Fairylla pesun jälkeen pipo haisi vielä märkänä ihan järkyttävän paljon jollekin koneöljylle ja pesin pipon toistamiseen. Toisen pesun jälkeen pipo muuttui jonkun verran kumimaiseksi ja kiristyi jonkun verran. Pitää löytää joku pienipäinen tai sitten kireistä pipoista tykkäävä. Takuulla lämmin eikä mene tuuli läpi.Malli:Ottilia
Puikot: 5mm
Lanka: Viking
Menekki: 99g


Tämä malli on Tikrun suunnittelema ja taitaa olla melkein yhtä koukuttava lapasmalli kuin Chevalier. Lanka on ikivanhaa vuosikertavillaa, vyötteessä lukee "Viking, valmistettu Norjassa". Langan strategiset mitat on 140m/100g eli on aika lähellä Sandnesin Fritidsgarnia. Kun langat ovat vierekkäin, huomaa Vikingin olevan pinnaltaan vähän sileämpää. Kuvaamisen jälkeen vielä kastelin lapaset ja neulepinta rentoutui mukavasti. Tällä mallilla voi myös neuloa useammat lapaset lahjalaatikkoon.

Puikot: 6mm
Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 99g

Nyhräsin ohuesta langasta huivia ja halusin välillä tehdä vähän toisenlaista, Fritidsgarnit peliin ja lapasta puikoille. Lisäsin lapasiin kolme kerrosta varteen, käytössä nuo tuppaavat lyhenemään.


Fritidsgarnin huopumisjälki on pehmeän kaunista, huovutin lapaset 40 asteen pesussa. Aika valloittavan keväinen tuo vaaleampi vihreä.


Malli: Perussukka 56 silmukalla
Koko: 34/35
Puikot: 2,5mm
Lanka: Filona sukkalanka
Menekki: 52g

Neuloin siskontytölle tällaiset sukat raidoittuvalla langalla. Langassa oli solmu ja siinä kohtaa oli sitten vähän vähemmän pinkkiä lankaa. Ihan symmetriset näistä ei tullut, mutta riittävän symmetriset kuitenkin. Puntaroin sukan ja langat neulomisen jälkeen ja tuloksena oli 88g, melkoisen vajaa kerä. Kerässä olisi pitänyt olla 100g. Yli kymmenen prosentin vajaus on kyllä kohtuuton.

Lopuksi vielä helmikuun tilastot:

  • Töitä valmistui: 586 g
  • Lahjoitin lankaa: 100 g
  • Ostin lankaa: 1500 g
  • Sain lankaa: 200 g
  • Lankavaraston muutos: +1014 g

Vuoden alusta:

  • Töitä valmistunut: 2055 g
  • Lankaa lahjoitettu: 100 g
  • Lankaa ostettu: 2100 g
  • Lankaa saatu: 381 g
  • Lankavaraston muutos + 326
Tämä vuosi on lähtenyt langanostojen suhteen liikkeelle vähän hurlumhei-meiningillä. Mutta olen ostanut vain ihkuja lankoja, niitä on kiva neuloa. Taidankin lähteä töllön ääreen neulomaan.

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Niinpä vain se kevätkin on tuloillaan:) Ottiliat ovat tosi upeat.

TiinaR kirjoitti...

Kivan näköisiä neulomuksia :) Siellä purewoolissa ei kolmen vyyhdin postaritkaan olleet kuin 7 dollaria, minusta aika edullista, muistaakseni neljännen vyyhdin kohdalla postikulut nousivat 14 dollariin.