perjantai 29. toukokuuta 2009

Swallowtail shawl

Eilen vihdoin sain kuvausapua tämän Swallowtail Shawlin kuvaamiseen. Tytön harjoituskaveri, todella mukava tyttö, pääsee lauantaina ylioppilaaksi ja halusin vielä erikseen muistaa häntä vaikka Tyttö ostikin toisen urheilijakaverin kanssa yhteisen lahjan kaverille. Tyttö sai valita varastostani langan huiviin ja päätyi tähä vaaleaan Limboon, koska kaveri pitää ruskeasta ja tämä sopii monen väristeiden ruskeiden takkien ja paitojen asusteeksi.

Malli: Swallowtail Shawl
Puikot: 4,5mm
Lanka: Schoeller+Stahl Limbo Superwash
Menekki: 200g


Nurmikko taustalla oli todella pitkä, se oli kasvanut sairaalavisiittini aikana lämmön ja sateen yhteenvaikutuksesta älyttömän paljon. Eilen illalla tyttö ajoi sen kuntoilumielessä, ilman vetoa eli ihan lihasvoimalla työntäen.

Keskustan kuvio oli yllättävän helppo, eikä tuo reunuskaan vaikea ollut kun opin vain neulomaan nuo viiden silmukan lisäykset niin löysästi, että sain ne helposti neulottua nurin yhteen seuraavalla kierroksella.

Tässä nuo nypyt näkyvät vielä paremmin. Kerrankin lanka loppui sopivasti kesken, neljännestä kerästä jäi päättelyn jälkeen vajaan metrin pätkä lankaa. Tällaiselle lankahamsterillekin oli ihan helppoa heittää tuollainen pätkä roskiin.



Tämä lankakassillinen näyttää vaan sekavalta kasalta lankaa, mutta olen nykertänyt näiden lankojen kanssa nyt kaksi viikkoa. Voin kertoa, että tästä tulee ehkä kauneinta mitä olen koskaan tehnyt. Idea tähän tuli Ravelrya ja omaa lankavarastoa selailemalla, deadline on juhannuksen aikoihin, toivottavasti pääsen silloin esittelemään. Piti tilata Tapiolta lisää pari kerää vihreää seiskaveikkaa, kun se loppui kesken. Tilasin vähän muutakin, mutta hillitsin kuitenkin itseni aika hyvin.

Minulla aloitettiin sairaalassa antibiootin antaminen suoraan suoneen ja kotona jatkan suun kautta kahdella eri antibiootilla. Apteekissa kysyttiin, olenko menossa lääkekuurin aikana johonkin juhliin, mutta juhlia ei nyt ole tiedossa. Toisella antibiootilla on antabusvaikutusta eikä edes onnittelumaljaa voi sen kanssa ottaa. Mies alkoi nauraa ja sanoi, että nythän voisin kokeilla onko viina niin pahan makuista antabuksen kanssa kuin Nykäsen Matti sanoi. Taidan jättää väliin, saunasiiderikin pitää tällä viikolla vaihtaa saunalimppaan.

6 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Ei tämä ole tottakaan, mulla on ollut useamman viikon Swallowtail Shawl valmiina pingotusta odottamassa, rippilahjaksi menossa nuorelle naiselle. Ja tuon lankakassin värit ovat kyllä tosi lupaavat, jään jännityksellä odottamaan, mitä niistä syntyy!

Anonyymi kirjoitti...

Upea huivi! Ja mielenkiintoiselta näyttää lankakassi...

kio kirjoitti...

kaunis huivi! ei se antabus kai tee viinasta pahanmakuista mutta tekee ihan karmean olon.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis huivi!
Mulla on tuo malli vielä odottaa aloittamista.. lankakin jo olisi. ;o)

Ja nuo sinun tekemät babette-peitot on kyllä niin ihania! (Varmasti oli nimpparilahjaa tarpeeksi!!) Onko siinä peitossa joku tietty järjestys laittaa erikokoisia neliöitä vai voiko niitä yhdistellä ihan oman maunmukkaan?

Mohariina kirjoitti...

Kio, juu antabus lukemani mukaan tekee todella pahan olon, mieheni vain muisteli Matin sanoneen viinaa pahanmakuiseksi sen kanssa. Mutta en aio kyllä tuota pahaakaan oloa hankkia.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kiitos mohariina neuvosta! Ehkäpä minäkin joskus aloitan babetten. ;o)