lauantai 2. toukokuuta 2009

Jääkiekkohuumaa

Olimme Tsekissä Mostissa Pojan joukkueen turnausmatkalla pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Ennen matkaa ajattelin, mitähän tuosta tulee, matka 24 14-vuotiaan pojan kanssa. Matka meni kuitenkin yllättävän hyvin, suurimmaksi tappioksi jouduttiin kirjaamaan yhden pojan matkalla hävinnyt kännykkä.

Muuten pojat käyttäytyivät suorastaan yllättävän hyvin. Pahin juttu oli, kun viimeisenä yönä neljä poikaa oli herännyt aamulla ennen viittä nälkään ja keksivät lähteä paikalliselle Mäkkärille. Eihän tuossa muuten mitään, mutta samana yönä yksi isistä oli tulossa baarireissulta hotellille, se yritettiin ryöstää. Nyrkkejä oli käytettävä ja juostava lujaa karkuun pääsemiseksi. Lisäksi samalla matkalla oli isommassa risteyksessä ollut poliisin piiritystilanne, missä oli poliiseja, ambulansseja ja paloautoja. Ja nuoret ulkomaankieltä puhuvat pojat pyörivät kaupungilla... Onneksi mitään ei käynyt.

Prahassa oli lämpimin kausi 228:aan vuoteen tähän aikaan vuodesta. Me ei oltu Prahassa, vaan Mostissa, mutta lämmintä oli sielläkin. Lämpöä oli jotain reilu 20 astetta, pelien välillä olimme pihalla nauttimassa lämmöstä. Vähän shoppailimme ja kävimme paikallisessa linnassa tutustumassa, mutta muuten matkalla oltiin jääkiekon merkeissä.Mostin linna


Urheiluvälinekaupoissa ihmeteltiin hintoja. Urheilun merkkituotteet oli jopa kalliimpia kuin Suomessa. Eniten poikien kyytiin tarttui vaatteita saksalaisesta Newyorker-ketjun liikkeestä, minkä hinnat oli vähän edullisempia kuin Henkan&Maukan tai Seppälän.

Syöminen ja juominenhan ei tuolla paljon maksanut, olut tai viinilasi olivat jäähallin pubissa noin 80 senttiä, ja kaupassa paikalliset tuotteet olivat sikahalpoja.

Urheilullisesti matka oli menestyksellinen, pojat voittivat turnauksen. Kaikki tsemppasivat ja pelasivat normaalia paremmin, maaleja syntyi nyt ihan toisenlaisella prosentilla kuin kauden sarjapeleissä. Toisaalta turnauksessa olisi saanut olla kovempiakin joukkueita. Yksi joukkueemme johtohenkilöistä oli jutellut paikallisen valmentajan kanssa, Tsekissä juniorijoukkueet on jaettu tasoihin yhdestä yhdeksään, ykköset ovat parhaita ja ysit heikoimpia. Parhaat joukkueet olivat nyt kakkostasolta.

Matka oli pojille mieliinpainuva, aika moni oli ensimmäistä kertaa ulkomailla ja/tai lentokoneessa.

Minulla oli lankaa ja puikot mukana, mutta yhtään en neulonut. Tämä sen vuoksi, että neuvostotyylisessä hotellissamme meillä ei ollut oikeita patjoja, vaan jotkut sohvatyynyt?!? Se oli sen verran epäergonomista ja selälle käyvää, etten halunnut riskeerata niskoja/selkää jumiin neulomalla. No nytpä tulee taas jääkiekon MM-kisojen aikaan neulottua ja virkattua.

Matkan jälkeen minulla oli lomautettuna viikko aikaa toipua matkasta ennen töihin menoa, ja kylläpä aika menikin sukkelaan. Viikon aikana kävin myymässä tavaroita kirpparilla, siivosin pihaa kesäkuntoon, pesin talvivaatteita kesäsäilöön, hoidin talvikengät myös kesäsäilytykseen, laitoin paljon ruokaa, kävin kaupoilla, päättelin Babette-tilkut, yhdistin Babette-tilkut peitoksi, siivosin vaatehuoneen, pidin uimakoulua ja kuntoilin. Huh.

Nyt olin jo yhden viikon töissä, ensi viikon jälkeen on taas kaksi viikkoa lomautusta. Taas ehtii tekemään vaikka mitä.

1 kommentti:

kio kirjoitti...

hyvä että oli onnistunut matka!
odotellen babette kuvia :)