maanantai 11. toukokuuta 2009

Kassituttaa

Minulla on joitain lankoja, mistä yritän päästä eroon. Novitan Samos on yksi näistä langoista. Neulottuna en pääse langan kanssa yhteisymmärrykseen neuletiheydestä. Virkattuna lanka on ihan kiva. Paljon Samosta ei onneksi enää ole jäljellä, tässä osa viimeisistä.Malli: Inga's Häkelbeutel
Koukku: 3,5mm
Lanka: Tuntematon liila puuvillalanka, Novita Samos Lollipop ja Novita Samos
Menekki: 234gMalli on sama vanha kuin ennenkin, miellyttää minun silmääni. Aloitin virkkaamaan paloja joskus pääsiäisen aikoihin ja kassin sain valmiiksi toukokuun ensimmäisinä päivinä. Strategiana oli käyttää Samos Lollipop niin pitkälle kuin sitä riittää ja sen jälkeen katsoa tilannetta uudelleen. Kassiin menee 16 palaa, Lollipopin kanssa tuli 13 palaa. Lyhyen lankakaapin kaivelun jälkeen kolme viimeistä palaa virkattiin yksivärisellä Samoksella ja lopputulos näkyy kuvista, ihan OK.

Tämä kassi meni arpajaispalkinnoksi uimakisoihin.

Itselleni haluan virkata tämän kassin joskus raidoittuvasta langasta, mille tämä ohjekin on alun perin tehty.

Vappuviikonlopuksi olin suunnitellut itselleni pihan haravoinnin. Vappuaattoa edeltävänä päivänä minulta lähti ääni, aloitin yskimisen ja nenä alkoi vuotaa oikein kunnolla. Kunnon työläinen sairastaa viikonloppuna, vietin vappuni flunssasta huonovointisena. Haravoinnista ei tullut mitään.

Onneksi oli kaunis ilma, vappupäivän makoilin pihalla patjalla lukemassa ja päivänokoset ottaen. Vapun jälkeisenä lauantaina aloitin riipputuolikauden ja siinä istuessani minuun iski virkkaamisen himo. Selailin vanhoja lehtiä, sopiva mallikin löytyi.

Malli: Novita-lehti 2/98, malli 33
Koukku: 3,5mm
Lanka: Liila mysteeripuuvilla, musta Novita Tennessee, vihreä ja persikka Novita Gardenia
Menekki: 228gMinulle tulee aika harvoin mielleyhtymiä valmiiden töiden väreistä, mutta tämä on aivan selvästi ranskanpastillikassi. Kuvassa vaaleanvihreä väri ei erotu kovin hyvin, mutta yhdessä nämä värit ovat suoraan ranskanpastilleista. Musta markkeeraa pastillien suklaista sisusta. Kassille oli tarjolla toinenkin nimi, hippikassi. Päädyin kuitenkin lopulta tuohon pastillikassiin. Tämäkin kassi meni uimakisojen arpajaisiin.

3 kommenttia:

Maippi kirjoitti...

Kauniit kassit :)

maija kirjoitti...

Minäkin olen virkannut Samoksen jämiä lappusiksi samaiseen kassiin. Olen miettinyt miten palaset yhdistetään, joten päätin kysyä että virkkasitko vai ompelitko, ja miten sen teit?

Mohariina kirjoitti...

Hei Maija, virkkasin palat yhteen kiintein silmukoin. Virkkaus on tehty nurjalta puolelta reunasilmukoiden uloimpiin reunoihin, niin että oikealta katsottaessa reunasilmukoiden sisemmät reunat ovat "vapaina".