tiistai 2. joulukuuta 2008

Marraskuun viimeiset

Lapaskuun Tumpputuvassa oli tehty monet huovutetut lapaset ja minäkin halusin kokeilla. Malliksi otin monen käyttämän mallin Tellun blogista. Arvoin vähän aikaa käytänkö Fritidgarnia vai Elle Merino Brightsia, mutta päädyin sitten merinolankaan.

Malli: Tellun blogin huovutetut lapaset
Puikot: 6mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki 100g

Huovutuksen tein 40 asteen pesuohjelmalla ja linkousnopeus oli 800 r/min. Näistä tuli aika napakat minulle, koko naisten S tai nuori lienee lähimpänä totuutta.

Näitä neuloessani vihdoin sitten hokasin miten langan raidat menevät. Jossain kohdassa raidat lähtevät menemään peilikuvana eteenpäin. Eli jos katsoo vaikka tuota kuvassa oikean puoleista lapasta, näkyy peukalon alareunan kohdalla kapea oranssi raita. Muut raitavärit sijaitsevat peilikuvina tämän kapean oranssin molemmin puolin. Ei ihme, että luulin neulovani lankoja vääriin suuntiin. Kuvan vasemman puoleisessa lapasessa tuollainen peilikuvaväri on punainen vähän peukalon yläpuolella.

Olin viime viikolla työmatkalla Vuokatin Katinkullassa. Asiallisen palaverin lisäksi meillä oli ohjelmassa hohtokeilausta, kylpylässä polskimista ja juhlava päivällinen. Kauas on pitkä matka, neuloja ottaa tietysti matkalle mukaan jonkin neulomuksen. Ajattelin tuollaisen yksinkertaisen ribin olevan sopivaa matkalle. Niin se olikin, mutta väri olisi voinut olla ehkä jotain muuta kuin tumma harmaa. Neuloin autossa niin kauan kuin näin jotain, mutta sitten oli pakko luovuttaa. Vaalealla langalla olisin voinut jatkaa ainakin kymmenen minuuttia pidempään.

Nyt koin sitten sellaisenkin ihmeen, että pyöröpuikko meni rikki. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta. Yritin korjata puikkoa, muttei siitä mitään tullut. Harmitti niin vietävästi kun olisin voinut paluumatkallakin neuloa.

Malli: Jacques Cousteau
Puikot: 3,5mm pyörö 4ocm ja sukkapuikot 3,5mm
Lanka: SandnesGarn Top Wool
Menekki: 99g

Pään virkaa toimittaa muovinen kukkapurkki, selvisi hommastaan ihan mukavasti.

Puikot: 7mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki 120g

Kun nuo edelliset samalla mallilla neulotut lapaset olivat vähän naftit, ajattelin tehdä reilummat. Vaihdoin tietysti paksumpiin puikkoihin. Pesu oli edelleen sama, 40 astetta ja linkous 800 kierrosta minuutissa. Tuli näistä vähän reilummat, mutta taisi tulla myös vähän paksummat. Eli jos vielä tällä ohjeella ja tällä langalla teen huovutetut lapaset, vaihdan pesuohjelman kolmeenkymppiin. Näitä lapasia on kyllä niin nopea ja hauska tehdä, taidan vielä vääntää muutamat ennen joulua.

5 kommenttia:

kio kirjoitti...

tosi kivat lapaset! kivaa kun joku on jo testannut lankaa. hyvä huomio tuo peilikuvameininki.
Little knitsissa on noro cashmere islandia halvennuksessa, ootko nähnyt :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, joutuukohan tässä lapashommiin, vaikka Lapaskuukin jo loppui, sen verran kivoilta näyttää nuo huovutetut lapaset. Varastossa on tosin vain vaarinruskeaa Fritidsgarnia, mutta ainahan sitä voi jälkikäteen koristella kirjomalla...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lapasia! Millonkahan sitä ite uskaltais kokeilla huovutusta..

möhönasu kirjoitti...

Ihanan väriset nuo lapaset :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania tumppuja.<3