sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Lapasia aina vaan

Neulon nyt äidilleni sellaista joululahjaa, mikä tuppaa välillä kyllästyttämään. Niinpä välillä pitää sitten neuloa jotain pientä. Tässä nyt muutaman viime päivän aikana valmistunut tukineulontajuttu.

Malli: Maine Morning Mitts
Puikot: 3,75mm Brittany
Lanka: Noro Kureyon
Menekki: 42 g

Minulla jäi epämääräinen kasa pätkiä Noro-jakusta ja nyt sitten päätin puikotella ne pois. Kuvassa oikealla oleva kämmekäs on neulottu yhtenäisestä pätkästä, vasemmalla oleva on kasattu aika monesta pätkästä. Aika hyvin minusta tuossakin nuo värit vaihtuvat, ei ole kovin jyrkkiä värinvaihtoja.

Malli: Peruslapanen, koko 13ocm Novitan kokotaulukon mukaan
Puikot: 3,75 Brittany
Lanka: Novita 7v Jättiraita
Menekki: 42 g
Tässä puretusta jättiraidasta neulotut lapaset, näiden aikana katsottiin miehen kanssa digiboksista Mattia elokuvana ja Housen uusin jakso. Nää on ihan kivat tuollaiselle noin 10v tytölle.

Malli: Peruslapanen, koko 150cm Novitan kokotaulun mukaan
Puikot: 3,75mm Brittany joustimessa, 5mm bambu lapasessa
Langat: Sandnes Smart ja Regia PomPon
Menekki: Smart 49g, PomPon 23g, yhteensä 72 g


Regia PomPon on ohutta sukkalankaa. Siitä tulee hauskan näköistä palleropintaa, mutta minusta se on tavattoman ikävää neulottavaa. Jotain piti keksiä miten sitä saisi neulottua pois ja kun näin Lapaskuu-blogissa M&K Iceland-langasta neulotut lapaset, sain ajatuksen. Neuloin siis PomPonin toisen langan kanssa, näin lanka luisti hyvin ja valmista syntyi nopeasti.

PomPonia meni sen verran vähän, että samankokoisia tai pienempiä lapasia syntyy vielä kolmet. Musta Smart minulta kyllä loppuu, mutta pitää yhdistää tuota nyppylankaa muun värisiin lankoihin.

Kävin tänään Pojan kanssa vaateostoksilla ja kävin samalla nappaamassa pari korttia Joulupuu-keräykseen. Otin laput omien lasteni mukaan, minulla on ainakin todellaa asiantuntevaa apua pakettien kasaamisessa.

1 kommentti:

Makepeace75 kirjoitti...

Kivoja lapasia. Linkki veikin tuttuun pariin. :D