lauantai 6. joulukuuta 2008

Marinoituneita lankoja

Tällä kertaa esittelen langat, mitkä kävin pari viikkoa sitten hakemassa pois siskolta. Minulla pääsevät todennäköisemmin neulotuksi. Langat ovat reilun kymmenen vuoden takaa paikallisen lankakaupan loppualesta halvalla ostettuja.

Novitan Prima Mohair -lankaa oli 400 grammaa. Tämä on minusta todella kaunista savun harmaata. Tästä voisi tehdä vaikka hihattimen ja sitten tästä voisi tehdä erilaisia huiveja, suoria ja kolmion mallisia.

Nämä ohuet puuvillalangat olivat ilman vyötteitä. Näissä hennon vihreissä kerissä on kummassakin 200 grammaa eli yhteensä siis 400 grammaa, luulen näiden olevan Säästökerä-lankaa, mitä minullakin on jonkin verran. Näistä taitaa tulla jotain virkattua.

Ja tässä 350 grammaa Novitan Charm -lankaa. Nämäkin minä näen huivina.


Tässä pari orpoa kerää, tummansininen Novita Alabama ja vaaleansininen vyötteetön lanka. Luulen tuon toisen olevan Tennesseetä. Nämä päätynevät palavirkkauksiin.


Tässä 350 grammaa Novitan Brush-lankaa. Jotenkin huomaa, että 90-luvun alkupuolella erilaiset pörrölangat olivat muotia.

Tämä oli todellinen löytö. 900 grammaa Viking-lankaa. Langat speksit ovat ihan samat kuin Fritidsgarnilla, eli näistä tulee varmaan jotain huovutettua.


Sitten vielä lopuksi 1150 grammaa vanhaa kunnon seiskaveikkaa, sitä vanhaa ja laadukasta. Musta ja osa valkoisista käytetäään yhteen joululahjaan, loput neuloutuvat sitten aikanaan lapasiksi, sukiksi ja pipoiksi.

Ja tässä vielä koko saalis yhteiskuvassa, 3700 grammaa lankaa. Yhtä joululahjaa varten pitää nyt käydä ostamassa lankaa, mutta muuten ei pitäisi olla tarvetta lankaostoksille pitkään aikaan.

3 kommenttia:

kio kirjoitti...

kiva saalis!

Anonyymi kirjoitti...

Oi mikä lankasaalis, melkein voisi olla kateellinen, ellen itsekin olisi taannoin saanut lahjoituksena valtaisan määrän lankoja :-D. Pääosin tosi kivoja värejäkin, varsinkin kun ottaa huomioon lankojen iän.

upa kirjoitti...

Kelpo saalis!