torstai 7. elokuuta 2008

Katsaus historiaan, osa 1

Minulla on nyt tekeillä salaisia juttuja, joten polkkaanpa vanhoista jutuista.

Ravelrysssa sain kutsun Woolly Thoughts Fans -ryhmään, tutustuin ryhmään ja liityinkin siihen. Woolly Thoughts -sivustolla on matemaattisia neuleita, suurin osa erilaisia peitteitä ja tyynyjä. Olen Ravelryssa ihaillut monia noista peitoista ja varmasti tulen jotain tulevaisuudessa niistä toteuttamaankin.

Ryhmän sääntöjä lukiessani tuli mieleeni, että kolme vanhaa peittoprojektiani sopivat ryhmän määrittelyihin. Joten otin toissa päivänä kameran ja peitot esille ja kuvasin ne. Kuvaaminen olikin mielenkiintoista, koska peitot ovat niin isoja. Yritin ensin ottaa kuvia eri tuoleilta, mutta lopulta minun piti laittaa peitot alas laajennetulle terassin kiveykselle ja käydä ottamassa kuvat parvekkeelta peittojen saamiseksi kokonaan kuviin.

Tänään esittelen peitoista ensimmäisen, minkä olen virkannut vuonna 1985. Halusin tehdä silloiselle poikaystävälleni, nykyiselle Miehelleni joululahjaksi jotain aivan erityistä. Virkkasin parisänkyyn sopivan peiton isoäidin neliöistä, neliöissä on neljä kerrosta ja kaikissa on musta ulommainen kerros ja saumatkin on tietysti virkattu samalla mustalla langalla. Jos laskin palat kuvasta oikein, oli tässä 28*23 eli 644 palaa. Langat olivat jotain opiskelijan budjettiin sopivia villasekoitelankoja.Peiton kasaamisessa alkoi ennen joulua tulla kiire, joten iskin vaan yksinkertaisesti eri värillä tehdyt neliöt peräkkäin raidoiksi ja ihan kiva tästä tuli. Jouluaattoaamuna vielä vanhempieni kotona virkkasin muutaman kerroksen reunusta peiton ympärille äitini hoputtaessa minua.

Tämä oli vuosikausia meillä sängyssä päiväpeitteenä, nyt se on ollut muutaman vuoden vaatekomerossa ja käytössä satunnaisesti. Tämä pitäisi uudistaa, pinta on nyppyyntynyt jonkun verran ja sitten tämän voisi taas ottaa käyttöön.

Seuraavalla kerralla esittelen Tytölle virkkaamani puuvillapeiton.

4 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Wau, onpa hieno peitto! Tuossa on ollut tosiaankin tekemistä. :o) Edellisen postauksen Lina on sekin hieno ja löytyy minunkin to-do-listaltani.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kivasti menee värit peitossa, nätti!

möhönasu kirjoitti...

Kaunis peitto :)ja värit kulkevat peitossa kivasti.

kio kirjoitti...

hieno! musta ei ole varmaan ikinä ison peiton virkaajaksi, hermot ei kestä kasaamista