perjantai 15. elokuuta 2008

Babette valmis

Levottomien perhe on taas palannut normaaliin aikatauluun. Kun nettikoneita on kaksi, netin käyttäjiä neljä ja kaikki haluaisivat piipahtaa tiedon valtatiellä samaan aikaan, on oltava nopeat refleksit ja luontainen kyky tarkkailla ja udella muiden tekemisiä. Minä taidan olla tässä perheen vähiten menestyksellinen. Eli päivityksiä tulee taas hyvin epäsäännöllisesti ja kommentoin muiden blogeissa vielä vähemmän kuin loman aikana jos ehdin ollenkaan.

Kiitokset kaikille vanhoja peittoja kommentoineille, nyt minulla on ilo juuri valmistunut Babette-peiton. (Eikö ollutkin sujuva aasinsilta?) Ajatuksena oli blokata reunatkin ennen parempia kuvia ja esittelyä, mutten tiedä milloin tuo blokkaaminen onnistuu joten esittelen peiton nyt enkä pihtaa enempää.

Projektin lähtökohtana olivat itse 16 vuotta sitten kasvivärjätyt langat, joille piti keksiä sopiva projekti. Kun näin Babetten, oli valinta käytännössä tehty. Aloitin palojen virkkaamisen lomaa edeltävän viimeisen työpäivän iltana ja itse palojen virkkaamisen ei tainnut kovin paljon kahta viikkoa enempää mennä. Yhdistelyyn meni suunnilleen toiset kaksi viikkoa ja peitto valmistuikin viimeisenä lomapäivänä.

Palojen virkkaaminen oli todella addiktoivaa, lennosta suunnittelin noita palojen värejä. Tein mallin mukaan vain noiden eri värien kerrosmäärät, mitään sen kummempaa värisuunnitelmaa minulla ei ollut.


Koska lankaa jäi reilusti varsinaisen mallin palojen virkkaamisen jälkeen ja peitto oli miltei neliön muotoinen, virkkasin vielä paloja suurimman paneelin suunnitelman verran ja järjestelin ne vähän eri tavalla lisäpaneeliksi.

Malli: Babette
Koukut: Palat 4mm, reunus 3,5mm
Lanka: Itse värjätty kampavilla (noin Novita Florican paksuista)
Menekki: 1240g
Mitat: n. 130*170cm ennen reunojen pingottamista

Näistä kasvivärjätyistä oli kiva tehdä tuo peitto, tällainen värisokeakin sai nuo värien yhdistelyt onnistumaan. Ravelryssa on tullut parikin kommenttia siitä, että värit muistuttavat Klimtin maalauksia. Piti käydä kurkkaamassa ja useassa maalauksessa värimaailma onkin tuollaista keltavihreää.

Tämä on ensimmäinen peitteeni, minkä yhdistelyn tein ompelemalla enkä virkkaamalla. Peitto on mukavan letkeä, mutta vähän arveluttaa miten ompeleet kestävät.

Kun aloitin peittoprojektin, liityin Ravelryn Babette-ryhmään. Ryhmässä monet tuntuivat tekevän peiton kasaamisesta miltei tiedettä, keskustelu oli vilkasta käytetystä ompeleesta ja palojen blokkaamisesta. Keskustelun johtopäätöksenä oli suositus blokata palat yksitellen! Ja minä kun olen joskus pitänyt itseäni perfektionistina. Babetten suunnittelija kehottaa blokkaamaan koko peiton, minä päädyin blokkaamaan per paneeli. Tuli riittävän hyvä.

Peitto kootaan erillisistä paneeleista, mitkä lähtevät kiertämään keskustan suurta palaa. Periaatteen mukaan on helppo suunnitella lankojen mukaan samanlaisista palasista oma Babette-malli. Ja on minulla jo yksi uusi suunnitelma tehtynäkin, missä on vähemmän noita kahden ja neljän kerroksen paloja ja vähän enemmän muita.

Jos (kun) teen toisen Babetten, käytän pienimpien kahden kerroksen palojen virkkaamiseen pienempää koukkua. Ja käytän vielä rohkeammin vaaleita ja tummia värejä yhdessä palassa.

Kohta pääsee makuuhuoneemme melkein 20 vuotta vanha ja osittain jo puhkikulunut torkkupeitto eläkkeelle, Babette astuu pian puikkoihin!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka söpö peitto!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis peitto ja nopeasti olet sen tehnyt. Minulla ei taitaisi kärsivällisyys riittää ihan noin isotöiseen työhön.

kio kirjoitti...

mielettömän hieno peitto!

Anonyymi kirjoitti...

Upea siitä tuli, siis peitosta. Ei todellakaan riitäisi omat hermot tuon kasaamiseen... By the way: Mariah-huppari on nopea tehdä oikeesti!

Makepeace75 kirjoitti...

Upea on tämäkin. Sä olet kyllä hirvittävän nopea!

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän upea peitto sinulla!

Tui kirjoitti...

Tää on tosi upea!

Heidi kirjoitti...

Upea peitto! Todella kaunis ja ihana.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanat värisävyt!

Tiina kirjoitti...

Tää on aivan mahtava! Todella kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan upean peiton olet tehnyt. Itsevärjätyt langatkin. Ihanat sävyt.Upea!

Anonyymi kirjoitti...

On se upea. Ja luonto on ihmeellinen, sen omat värit ei kertakaikkiaan voi riidellä keskenään.

Mari kirjoitti...

On tuo upea!