perjantai 23. joulukuuta 2011

Siskon kyjy-lahja

Sisko täyttää vuosia juhannuksen aikoihin ja tänä vuonna annoin lahjakortin jostain nelosen, vitosen puikoilla neulottavasta jakusta tai paidasta. Pienen kyselyn jälkeen selvisi, että materiaali pitäisi olla vilpoisempaa kuin villa. Selailin lankoja ja päädyin Birch lankaan, mikä kuuluu Loop D Loop tuotteisiin. Lanka löytyi Yarnbow - lankakaupasta. Lanka on 90% puuvillaa ja 10% silkkiä ja  kestää konepesun.

036

Puikot: 5mm
Lanka: Birch, Loop  D Loop by Teva Durham
Menekki 625g


Päädyin February Lady Sweaterin malliin, olin sen jo pari kertaa aikaisemmin neulonut ja tiesin joutuisaksi ja mukavaksi neulottavaksi. Neulontaprosessi oli kuitenkin pitkä, koska neuleen saaja oli eri osoitteessa. Muutaman kerran piti sovittaa ja vähän mittailla tekelettä ja aina niissä kohtaa piti odottaa sovitusta ennen kuin pääsi jatkamaan neulomista. Valmistui se kuitenkin lopulta ja ainakin sen kerrottiin olevan sopiva. Vielä en ole valmista neuletta omistajansa päällä nähnyt.
037

Ostin lankaa varmuuden vuoksi reilusti ja kun kyselin hihan pituudesta, päätimme tehdä täyspitkät hihat mikäli lanka vain riittää. Ja riittihän se. Jäi vielä puolitoista kerää jäljelle, siitä saa varmaan neulottua vielä jonkun sytomyssyn.
044

Nappien suhteen sain vapaasti päättää millaiset otan. Nuo on muovia ja vähän harmaan kirjavat, minusta sopivat neuleeseen parhaiten paikallisen kaupan valikoimista.

042

Värin nimi oli oliivi, minusta väri ei ollut oliivia vaan vähän vaaleampaa ja heleämpää. Kaunis tuo väri minusta vihreän ystävänä on. Katsotaan saanko jakusta joskus parempia kuvia omistajansa päällä, nämä on pikaisesti kameralla otettuja kun käytössäni olleesta kamerasta oli akut tyhjät ja kuvia piti napata ennen jakun antamista omistajalleen. Milloinkahan saisin aikaiseksi ostaa sen paremman kameran?

2 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hyvää Joulua!

Villanne kirjoitti...

Rauhallista Joulua!