tiistai 22. maaliskuuta 2011

Suosikkilapaset katosivat

Syksyllä pääsi käymään niin kurjasti, että Tytöltä hävisivät rakkaimmat lapaset.  Olivat olleet käytössä melko tarkalleen kaksi vuotta ja korvaavat lapaset olisi haluttu samasta ja saman värisestä langasta, mutta se oli kyllä liian vaikea toive koska lanka oli rapakon toiselta puolelta tilattua.

DSC01959


Siispä katselimme yhdessä nettikauppoja ja kelvollista lankaa, lopulta lagaksi kelpuutettiin Cascaden 220 tumma oranssi. Lanka löytyi Lankakauppa Kujeesta, mutta eihän sieltä tietenkään voinut pelkästään yhtä vyyhtiä ostaa, joten mukaan lähti myös 700g harmaata Cascade 220 :a omaan Central Park Hoodieen.

En vielä ehtinyt aloittaa lapasten neulomista, kun joulukuun alussa kävin Joutsenossa Outin kyläkahvilassa katsomassa olisiko siellä Pirtin Kehräämön paksua karstalankaa peukaloa vajaaksi jääneisiin lapasiin. Paksua karstalankaa ei ollut, mutta hahtuvaa oli monissa eri väreissä. Mukaan tarttui hahtuvaa peukkua vajaaksi jääneisiin lapasiin, väritykseltään samankaltaista hahtuvaa kuin kadonneissa lapasissa ja muuten vaan ihanan väristä hahtuvaa. Tyttö sai valita, tuleeko lapaset yksivärisestä Cascadesta vai tästä sateenkaarenvärisestä hahtuvasta ja päättyi tähän. Niinpä kadonneitten lapasten tilalle neulottiinkin nämä: 

P1010001

Malli: Peruslapanen
Puikot: 6mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 89g

Tässä kuvassa nämä ovat olleet jo kolmen kuukauden verran käytössä, pinta ei ole mennyt juuri miksikään. Nämä värit kelpasivat, toiveena olisi ollut lyhyempi värisykli.

Kiekko oli sen verran reilun kokoinen, että siitä tuli vielä lapaset siskon tytölle.

P1010036

Malli: Peruslapanen
Puikot: 4,5mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 76g

Samoilla silmukka- ja kerrosmäärillä kuin edellisetkin lapaset, sopivat 9v-tytölle. Edelliset oli jo täysi-ikäiselle nuorelle naiselle sopivat.

003

Malli: Peruslapanen
Puikot: 4,5mm
Lanka: Pirtin Kehräämön karstalanka 140 TEX  x 3, peukaloissa Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 63g

Punaisen hahtuvan väri sattuu aika hyvin tuohon liukuvärjättyyn karstalankaan, toisessa lapasessa näyttää olevan melkein samaa väriä.

Punaisesta hahtuvasta tuli tällaiset yksinkertaiset peruslapaset huovutettuna .


017
Malli: Peruslapanen
Puikot: 6mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 85g

Punaista hahtuvaa jäi vielä jäljelle, muttei yksistään lapasia varten. Neuloin muutamia vaakatilkkuja joulukuun alussa Ravelryn Katiille, joka kasasi peitettä tulipalossa kotinsa menettäneelle ystävälleen. Kiitokseksi sain hahtuvan jämiä, niistä sain vielä lapaset yhdessä punaisen hahtuvan kanssa.

P1010004
Malli: Peruslapanen:
Puikot: 6mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva (tumman punainen) ja hahtuvan jämät
Menekki: 63g


007


Malli: Peruslapanen
Puikot: 6 mm
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva
Menekki: 79 g

Nämä on todella kauniin väriset, ja tuo pinta on niin ihanan pehmeä.

En ole laittanut näitten huovuttamisesta muistiin mitään, yleensä pyrin huovuttamaan normaalin pyykin kanssa, raskaiden kollarihousujen tai pyyhkeidein kanssa väljemmin täytetyssä koneessa. Jos ei kerralla huovu tarpeeksi, heittää vaan uudelleen koneeseen. Ja jos on liian pieni, voi laittaa lahjalaatikkoon tulevaa käyttöä varten. Eli ei kannata ressata tuosta koneeseen laittamisesta, antaa mennä vaan ja katsoo mitä tapahtuu. Kutosen puikoilla ja 32 silmukalla kun pyöräyttää, ei näissä kauan mene.

Kannattaa myös muistaa, että käytössä myös tuppaavat menettämään pituutta ja leviämään. Eli saa olla vähän kapeat ja pitkät käyttöön otettaessa.


P1010014
Malli: Koolhaas
Piukot: 4 & 5 mm
Lanka: Cascade 220
Menekki: 54g

Tämä tuli neulottua langasta, minkä Tyttö valitsi hävinneiden lapasten tilalle tuleviin lapasiin. Kun lankaa ei siis tarvittukaan lapasiin, neuloin tämän pipon. Opettelin puolitoista vuotta sitten palmikoiden neulomisen ilman apupuikkoa ja palmikot käyvät nopeasti noin. Tein naisten mallin mukaan, mutta olisi pitänyt tehdä miesten mallin mukaan yksi kuviomallikerta lisää, nyt pipo on minun makuuni liian matala. Lahjalaatikkoon!

Tästä näkee, mitä kaikkea voi tapahtua jos neulojalta tai lähipiiriltä katoaa jotain neulottua. Korvaavaan tuotteseen aiottua lankaa, löytyykin parempaa lankaa ja langalle tuleekin muuta käyttöä kuin oli alunperin aiottu. Mutta elämä on.

Monta työtä on kuvaamatta, mutta nyt alkaa valoa riittää vielä töiden jälkeenkin, saan varmaan vähitellen puuttuvat kuvat otettua.

Ulkona on ihana auringonpaiste, harmi että minulla menee päivä sisällä kuumetta potiessa.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

No onpa taas monta komeeta työtä! Ihanan värisiä lapasia ja tosi kaunis pipo.

Villanne kirjoitti...

Kauniita lapasia!
Niin tuttua tuo lapasten katoaminen... Mukavasti poiki sinulla uusia tilalle :D