lauantai 12. maaliskuuta 2011

Asustevaihto

Osallistuin Ravelryn lankalaatikko -ryhmän asustevaihtoon. Minä sain oman pakettini jo heti helmikuun alussa, lähettäjä oli Ravelryn Laurau. Vähänkö meinasi paniikki iskeä, sain paketin ja olin vasta aloittanut neulomaan omaa lähetettävää asustettani.
P1010001

Paketista paljastui kaksi myssyä. Kaksi! Vihreällä otin koeajon saman tien käydessäni postissa hakemassa  Colourmartin lankalähetystä. Sitten ilmat kylmeni ja nämä joutuivat hyllylle. Liilan myssyn malli on Castiel ja lanka on Wollmeisen Ballerinaa. Vihreän myssyn malli on Lauraun oma, Ullassa julkaistu Rajamailla -malli ja lanka on Fyberspates Alpaca Nylon Sock.

Lisäksi siellä oli huivineula, tai mikä tuon laitteen nimi onkaan. Minulla ei sellaista entuudestaan ollutkaan.

Minun lahjottavani oli Tui, toiveena oli käteen sopivaa lämmitintä ja minullehan se sopi, niitä täältä tarvittaessa pesee ja linkoaa. Mallin löytäminen olikin hankalampaa, halusin tehdä sellaisen mallin mistä lahjottava pitää, mutta minkä mallia ei vielä ole omana. Kaikki neulomaan houkuttelevat lapasmallit tuntuivat olevan Tuilla Ravelryn kirjastossa. Valittu malli oli Tuilla suosikeissa, mutta malli ei ollut edes jonossa joten sitä ei luultavasti ollut kirjastossakaan.  


P1010001
Malli: Wintergreen by Kate Gilbert
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Silk Garden Lite ja joku nimetön sukkalanka varastosta
Menekki: 47g Noro, 34g valkoinen lanka

Lueskelin muiden kommentteja mallista ja moni oli tehnyt pienillä puikoilla, jolloin lapasista tulee aika kapeat. Valitsinkin 3,75mm puikot ja olikin aika nappiin mennyt valinta. Lisäksi tein peukalokiilan, mitä ei mallissa ollut. Lisäsin peukalokiilaan kaksi silmukkaa joka toisella kerroksella eli 16 silmukkaa, lisäksi poimin peukaloon neljä silmukkaa aukon yläreunasta. Peukaloon olisi voinut neuloa vielä neljä silmukkaa lisää eli yksi lisäyskerros ja kaksi poimittua silmukkaa enemmän.P1010004
Aika hauska tämä lehtikuvio, mikä muodostuu lapasten kämmenpuolelle noista kahdesta puolikkaasta lehdestä. Ensin tämän kuvioneulepalmikkojen neulominen tuntui tooodeeella hiiitaaalta, mutta tuntui ainakin muuttuvan vauhdikkaammaksi työn edetessä. Tai sitten vain opin muistamaan nuo kuviot sen verran paremmin, ettei koko aikaa tarvinnut vilkuilla ohjetta. Näitä tulee ehkä vielä neulottua lahjaksi, sen verran kauniit Noro ja valkoinen ovat yhdessä. Harmin paikka, että Noron Silk Garden Liten valmistus on lopetettu.

Tässä vielä helmikuun hamsterikuukauden saldo. Sain valmiiksi vain kaksi työtä, lapaset ja paidan. Kuvia tulossa joskus myöhemmin. Onnistuin kuitenkin olemaan koko kuukauden kuivilla ostamatta lisää lankaa.

Helmikuu:
  • Töitä valmistui: 481 g
  • Lankavaraston muutos:  -481 g

Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut:  1295 g
  • Lankaa ostettu: 300 g
  • Lankaa saatu: 100 g
  • Lankavaraston muutos - 895 g

5 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Onpas hauskat vanttuut! (Täytyy lähteä ravelryyn kurkkimaan mallia..)

TiiQ kirjoitti...

Onpa poikkeuksellisen kauniit lapaset. Multa taitais jäädä kirjoneulepalmikot tekemättä...

Muriska kirjoitti...

oi onpa kivoja!! noi hanskat näyttää niin hienoilta!

hillanen kirjoitti...

Voi miten ihanat lapaset, tahon kanssa!

Ingi kirjoitti...

Hyvin kauniit lapaset ihanissa väreissä!