sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Välipalatöitä

Syksyllä tuli neulottua kaikenlaista pientä. Jo monena vuonna neulevuoteni on jakautunut kevätkauden itselle neulomiseen, kesän virkkauksiin ja sekalaisiin juttuihin ja syksyn lahja-, myyjäis- ja arpajaispalkintoneulontaan. Tässä muutamia välipaloja syksyltä.

004
Malli: Annis
Puikot: 5mm, 6mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, väri WD Miss May
Menekki: 104g

Tämä on yllättävän nopea neuloa. Tämä neulotaan niin, että luodaan ensin kaikki silmukat, neulotaan pitsi ja sitten vaihdetaan sileään neuleeseen ja vähän muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Neulottaessa sileä neule näytti rullautuvan pyörökaapelin ympäri sen verran vauhdikkaasti, että neuloin joitain ylimääräisiä kerroksia. Olin jo purkaa koko homman, mutta taas kerran pingottaminen teki temput ja huivin muoto aukeni kunnolla.

005

Olisi tähän tietysti voinut sen yksivärisen langan valita, nyt nypyt jonkin verran häviävät värien sekaan. Jos joskus tarvitsee nopeaa lahjahuivia, voi tämän pyöräyttää uudelleen. Itselle tai paremmaksi lahjahuiviksi voisi kokeilla saman suunnittelija Abrazo-huivia. Nimi on espanjaa, suomeksi se on syleily tai halaus. Sopiva nimi huiville.

Joistain neuleista jää mieleen, mitä on katsellut tai kuunnellut niiden neulomisen aikana. Tämän sileää osuutta neuloessani katselin Citizen Kane -elokuvaa.

002
Puikot: 7mm
Lanka: Colourmart Merino/Angora 15/16NM Chunky Weight
Menekki: 134g

Neuloin samasta, mutta erivärisestä langasta pipon jo aikaisemmin. Se oli tarkoitettu itselle, mutta siitä tuli liian pieni. Nyt neuloin tämän hieman löysemmin ja en pessyt ihan niin rajusti kuin aikaisempi. Pöh, tästä tuli liian iso. Myyjäisiin lähti ja jollekin tämä taisi olla sopiva.

Jonkun tällaisen tosi paksun tarvitsen tuulisia talvipäiviä varten työmatkoja tallatessa. Nyt olen estänyt pään palentumisen käärimällä yli kaksimetrisen mohairhuivin pään ja kaulan ympäri. Kyllä silläkin tarkenee.


013
Malli: Snappy hat (ravelry link)
Lanka: Sandnes Garn Alfa
Menekki: 82g

En näköjään ollut laittanut käytettyjä puikkoja ylös, olisko ollut 7mm. Sen jälkeen kun reilu vuosi sitten opettelin tekemään palmikoita ilman apupuikkoa, olen ollut ihan rakastunut palmikoihin. Tässäkin niitä pääsi vääntämään. Lanka on ihanaa, mutta kun talvitakki on jo musta/tummanharmaa, olisi musta pipo siihen jo vähän turhan synkkää. Myyjäisiin lähti tämäkin.

011

Tässä pipo vielä omassa päässä. Kiva ja nopea malli tämäkin.

Tästäkin sunnuntaista näyttää tulevan melko harmaa. Ärsyttävää, että kuvaukselliset päivät ovat viikolla ja silloin olen töissä. Viikonloppuna on joko harmaata tai sitten minulla sellaista ohjelmaa, ettei valmiita tuotoksia ehdi kuvailemaan. Aika moni odottaa kuvaamista.. Ja nyt lähdenkin tästä hakemaan fairya, kumihanskat ja lähden valmista neuletta kiusaamaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Käsittämättömän kaunis Annis!!
Ja muutkin työsi tosi kivoja.
Ekaa kertaa taida blogissasi seikkailla..... taidankin liittää suosikkeihini :)
Wollmeise sanalla googletin ja tänne päädyin - se on minulle tuntematon ihanuus ja kateellisena ihailen muiden kauniita vyyhtejä. Saadapa joskus itsekin tuota kokeilla.....

Aikku

Hepsi kirjoitti...

Ihana Annis! Ja kauniita ovat pipotkin!

hillanen kirjoitti...

Mie tykkään tuosta huivista kanssa :)