sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Muutama neulejakku

Viime keväänä neuloin äitilleni pyynnöstä neulejakun. Vaatimuksena oli lempeän sininen, ei hiostava, koneessa pestävä ja kohtuullisen hintainen. Kahlasin läpi nettikauppoja ja päädyin ehdottamaan FiinaNeuleesta löytynyttä Mondial Bamboota, taisi olla silloin tarjouksessakin. Tarjolla oli kaksi väriä ja tämä vaaleampi tuli valituksi.

039
Malli: February Lady Sweater (Ravelry link)
Puikot: 4,5mm
Lanka: Mondial Bamboo
Menekki: 365g

Kuva on otettu pojan rippijuhlista heinäkuun puolen välin jälkeen, eli on ollut todistettavasti käytössä. February Lady Sweater on todella hauska malli, eri yksityiskohtia muuttamalla, jakun ja hihojen pituutta säätämällä saa monta eri näköistä jakkua. Ohjeen tekijän nettisivulla on listattu neulojien tekemiä ohjeen muokkauksia.

Ei nettikaupasta viitsi maksaa postimaksuja alle puolesta kilosta lankaa, niinpä tilasin itselleni Rowan Summer Tweed -lankaa, ja katsoin sille jo valmiiksi ohjeenkin. Malliksi tuli Liesl, ilmavaa pitsiä ja paljon pintaa pienellä määrällä lankaa.
031

Malli: Liesl
Puikot: 7mm
Lanka: Rowan Summer Tweed, väri Loganberry
Menekki: 234g

Kertaalleen iski uusixmän, ensimmäinen aloitus piti purkaa joidenkin kerrosten jälkeen. Kaula-aukosta oli tulossa ihan liian pieni, seuraava yritys tehtiin sitten niin löysästi kuin vaan osasin ja sitten tulikin parempi. Tämäkin neule on ylhäältä alas päin, joten pituutta voi tehdä niin paljon kuin lankaa riittää. Siispä taktiikkana olikin kainaloiden kohdalle päästyäni tehdä sopivan pituiset hihat ja hihojen jälkeen neuloa lanka loppuun. Pieni nöttönen jäi.

Lanka on aivan ihanaa, 70% silkkiä, 30% puuvillaa. Tämä ei ole kuitenkaan ihan jokaisen lanka, koska tämä on rouheaa ja on siellä tikun pätkiäkin mukana. Minä tykkään.

Neuloin syksyllä itselleni myös tämän jakun sukkalangasta. Vaikka tämä on ohutta sukkalankaa, neulotaan tämä 3,75mm puikoilla eli ihan hammastikuilla tätä ei tarvinnut neuloa.

013
Malli: Tempest
Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, värit Kürbis ja Feldmaus
Menekki: 351g

Niin kuin tuosta näkyy, on jakussa aika monta raitaa. Eliminoin vähän päättelyjä neulomalla vartalo-osan yhtenä kappaleena. Mutta kyllä niitä lankoja oli vieläkin ihan riittävästi pääteltävänä. Nappejakin oli aika monta ommeltavana. Ja kun en jaksanut lukea ohjetta loppuun asti ennen aloitusta, tein alareunan ohjeen mukaan, mutta olisi sen voinut tehdä muutenkin kuin poimia erikseen silmukat alareunasta.

Hihat tässä on ihan sikakapeat, onneksi Allit on aika hyvin kurissa. Mutta hieman enemmän väljyyttä hihassa olisi kiva. Toisaalta olisin voinut valita pykälällä pienemmän koon, tämä on kuitenkin hieman rentoutunut käytössä. Ja on tämä ollutkin ahkerassa käytössä. Pienistä puutteistaan huolimatta tämä on käyttöneuleiden aatelia.
019

Näiden kahden alemman neuleen kuvaussessio oli aika hauska, otin kuvat käytössä olevan kamerani itselaukaisijalla. Muutama hetki meni, ennen kuin sain sopivan määrän kirjoja kameran alle korkeussäätöön ja sitten laukaisu viritys, kuvaan, tarkistus ja tätä aika monta kierrosta ennen kuin sain riittävän määrän onnistuneita kuvia. Silloin oli vielä syksykin.

Kohta otan välipalaa ja lähden sitten katsomaan pojan jääkiekkopeliä naapurikaupunkiin.

8 kommenttia:

Villanne kirjoitti...

Kauniita jakkuja! :)

Pirjo kirjoitti...

Kylläpäs olet onnistunut tekemään hyvän näköisiä neuleita ja niin hyvin päälle istuvia.

Hepsi kirjoitti...

Kauniita jakkuja olt neulonut!

-maria- kirjoitti...

Tempest on tosi mukavan käyttöneuleen oloinen! Voisi olla justiinsa hyvä kesävillatakki, niihin viileisiin päiviin...

hillanen kirjoitti...

Kovin ovat kauniita ja hienoja kaikki.

Pote kirjoitti...

Olen täysin addiktoitunut neuletakkeihin! Niitä ei KOSKAAN ole liikaa, eikä niitä MILLOINKAAN ole tarpeeksi. Kiitos näistä uusista ideoista! =)

Päivi kirjoitti...

Kauniita kaikki!
Mulla on vieläkin tuo Helmikuun leidi neulomatta, kyllä se täytynee vielä joskus toteuttaa.
Mutku... koko ajan tulee listalle lisää suosikkeja ;)

Sipi kirjoitti...

Oi kuinka kauniita kaikki!