sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet neulomukset

Tulikin melkein kahden kuukauden hiljainen jakso blogissa. Neulonut olen kyllä ja harrastanut kaikkea muutakin käsitöihin liittyvää, mutta dokumentointi on jäänyt vähemmälle. Nyt olen tekeillä on isompia töitä ja kaikkea valmistuu hitaammin, esittelen noita valmistuneita vähitellen.

Otetaan tähän alkuun kuukausitilastot, esittelen sitten niin monta työtä kuin ehdin ennen ruuanlaittoa.

Marraskuu:
 • Töitä valmistui: 987 g
 • Ostin lankaa: 600 g
 • Lankavaraston muutos:  -387 g

Joulukuu:
 • Töitä valmistui: 1103 g
 • Lahjoitin lankaa: 210 g
 • Ostin lankaa: 1483 g
 • Lankavaraston muutos:  +180 g

Vuosi 2011
 • Töitä valmistunut: 11122 g
 • Lankaa lahjoitettu: 670 g
 • Lankaa myyty: 700 g
 • Lankaa ostettu: 18283 g
 • Lankaa saatu: 781 g
 • Lankavaraston muutos +6572 g
Tulihan lankaa hankittua, mutta tuli sitä neulottuakin. Lankavarasto pääsi paisumaan kun todella löysin Wollmeisen ihanuudet ja Colourmartin kohtuuhintaiset luksuslangat. Nyt ei ihan pian pääse langat loppumaan kesken, langat ovat valmiina odottamassa puikoille pääsyä ja ohjeitakin on lankojen vieressä odottamassa. Mutta nyt jo noihin neulottuihin juttuihin.

Vuoden ensimmäiseltä puoliskolta on vielä esittelemättä nämä sukat:
017
Malli: Snicket Socks (Ravelry link)
Puikot: 2,5mm
Lanka: Wollmeise Sockenwolle Twin, väri Frühling
Menekki: 107g

Nämä neuloin siskolle synttärilahjaksi siskon itse valitsemasta väristä. Sain minulle harvinaisen inspiraation ja neuloin kantalappuihin kahden silmukan palmikkoa sukan mallikuvion jatkoksi. Onnistui hyvin.
016


Neuloin sukista ensimmäisen version liukuvärjätystä langasta ja melkoisen halkeilevasta sellaisesta, eikä ilman palmikkopuikkoa ollut kovin helppoa. Tämän langan kanssa palmikoiden neulominen kävin melkein kuin itsestään. Malli on minusta kaunis ja nämä ei varmasti olleet viimeiset sukat tällä mallilla.

Sitten tasapuolisuuden nimissä vähemmän onnistunut työ:
004

Malli: ET-kassi
Koukku: 2mm
Lanka: Anemone
Menekki: 73g

Virkkasin tätä ollessani FIN5-rastiviikon infossa karttoja myymässä, tulee taas mieleen se ihana heinäkuun helle. Tässä ei kyllä onnistunut mikään. Lanka on kassiin liian ohutta, mallikuvio jotenkin vääntää minulla väkisin oikealle ja virkkasin kahvat kassin sivujen yläreunoihin kun niiden olisi pitänyt olla  sivujen päädyissä. Malli sinänsä oli kiva, kunhan sen virkkaa paksummasta langasta ja tekee kahvat ohjeen mukaan. Kuvausrekvisiittana muuten pullottaa Wollmeisen vyyhtejä.

Jos on sitä Wollmeisea ostettu, niin on sitä myös neulottukin.
006

Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, väri Möhrchen
Menekki: 97g

Neuloin kummitytölle synttärilahjaksi lapaset kaksinkertaisesta langasta. Ja kirjekuoreen sujautettiin se paras lahja, rahaa.

P1010012


Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash, väri Möhrchen
Menekki: noin 80g, mittaustulos jäi kirjaamatta ja enää ei muista

Pipon ohje on paksulle langalle, mutta lisäsin vaan mallikuvioiden määrää. Sovelsin päälaen kavennuksia useammalle kerrokselle kuin ohjeessa, vielä enemmän olisi voinut loiventaa. Tämä oli kummitytön asustesarjan viimeinen, pipo joululahjaksi rahan ja suklaan lisäksi. Ensi vuonna voikin varmaan jo alkaa ostella astioita tai aterimia, halu muuttaa pois kotoa on jo kova.


P1010006

Malli: Multnomah
Puikot: 3,5mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash,väri Feldmäuschen
Menekki: noin 120g, mittaustulos jäi kirjaamatta ja enää ei muista

Tämä meni joululahjaksi kummitytön siskolle. Kiva malli, toiseen kertaan neulottu. Sopii hyvin hillitysti kirjaville langoille.

010

Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash,väri Rubt Thursday
Menekki: 102g

Jaa, kuinkahan mones kerta tämä oli kun tällä ohjeella tuli neulottua. Meni joululahjaksi siskolle. Nämä Wollmeisen langat on metkoja, näissä minusta väri vaihtuuu hurjan paljon valaistuksen mukaan. Tämäkin punainen näyttää välillä todella syvältä, tummalta punaiselta ja joskus vaan hieman joulunpunaista tummemmalta. Ihana väri tämäkin. Pipo on neulottu kaksinkertaisesta langasta.

P1010027

Malli: Briochette (Ravlery link)
Puikot: 3,75mm
Lanka: Wollmeise 100% Merino Superwash,väri Rubt Thursday
Menekki: 96g

Tästä tulee myös mieleen ihana lämpö, nitkuttelin tämän enimmäkseen meren rannalla viettäessämme lomaa etelän lämmössä. Malli on sopivan yksinkertainen lomaneulottavaksi, päiden välissä neulotaan kahteen eri suuntaan kallistuvaa pitsiä ja aina välillä käännetään. Mallikerta on 18 kerrosta. Meni jonkun aikaa ennen kuin systeemi meni selkäytimeen, mutta sitten ei muuta kuin neulottiin eteenpäin.
Tämä oli samasta langasta kuin tuo edellinen pipo, vain yksinkertaisesta. Ja meni siskolle muuten vaan lahjana.

Ja nyt makaronilaatikon ainekset tuntuvat huutelevan minua keittiöön. Seuraavan postauksen yritän saada vähän ripeämmin kuin kahden kuukauden kuluttua.

6 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kauniita neuleita :)

Kristiina kirjoitti...

hienoja töitä!

Pami kirjoitti...

Todella ihastuttavan näköisiä töitä!!

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Kauniita neuleita!

TiiQ kirjoitti...

Se on tuo pyörövirkkaus kinkkistä kun väkisin kiertää oikeakätisellä oikealle. En ole keksinyt muuta keinoa kuin tehdä edestakaisin, mutta suljettuna kuitenkin.

Päivi kirjoitti...

Voi miten ihania neuleita, ja nuo värit!
Hyvää alkanutta vuotta sinulle :)