maanantai 10. toukokuuta 2010

Villatakki kesää varten

Apua, Bloggerin editori on ihan eri näköinen kuin aikaisemmin, kuvat ei meinaa totella. No kai tähänkin tottuu.Edellisen kerran kirjoittelun jälkeen on tapahtunut kaikkea kivaa. Mukavinta kaikesta oli, kun kävimme vappuna hakemassa Tytön lentokentältä. Kyllä oli kiva taas saada Tyttö kotiin.

Vappuaattona ompelin napit kiinni tähän villikseen, nyt sain vihdoin viimein kuvattua. Viime viikko oli taas sellainen toimintaviikko, mitä sattuu muutaman kerran vuodessa.

Malli: Villane
Puikot: 5mm
Lanka: Knit Picks Wool of the Andes
Menekki: 533g

Tämä malli on minun mieleiseni: Yksinkertainen, mutta mallissa on joku juju. Tässä se jokin on nuo käden palmikot. Vartalo on muuten sileää neuletta, sivuilla on joustinta. Sitten nuo hihapalmikot, mitkä olivat todella hauskat neulottavat.

 Tein tätä varten kunnollisen mallitilkun ja pesin sen. Tiheyteni sattui aika hyvin ohjeen tiheyteen leveyden osalta, pesun jälkeen aika hyvin myös korkeuden osalta. Etenkin korkeudessa kutistumista tapahtui pesussa aika paljon. Ennen pesua katsoin hihojen olevan sopivat kirahville, mutta kyllä niistä tuli minulle apinan sukuiselle ihan sopivat.


Ohje oli selkeä ja ohjeen mitoituksella minäkin sain nappilistasta viimeistellyn näköisen. Mallin voi ostaa Villapeikon blogin kautta tai Ravelrysta.

Tämä valmistui nyt juuri ennen kesää, mutta viimeistään ensi syksynä pääsee ahkeraan käyttöön. Ja onhan  Suomen suvikin tunnetusti vähäluminen, villatakki voi joskus olla tarpeen kesälläkin.

Ja otetaan tähän vielä tuo tavaksi tullut katsaus kuukauden lankaostoksista ja kulutuksesta.

  • Töitä valmistui: 892 g
  • Myin lankaa: 100 g
  • Ostin lankaa: 2900 g
  • Lankavaraston muutos: +1908 g
Vuoden alusta:
  • Töitä valmistunut: 3699 g
  • Lankaa lahjoitettu: 100 g
  • Lankaa myyty: 250 g
  • Lankaa ostettu: 8200 g
  • Lankaa saatu: 381 g
  • Lankavaraston muutos + 4532
Nyt menossa ja suunnitteilla on paitoja, jakkuja ja kaikkea muuta isohkoa. Ja kesäkuussa on taas Äiti-Puffan emännöimä KYH eli Kesäyön hullutus, olen jo ilmoittautunut mukaan aloittamaan joka päivä yhden uuden työn kuukauden alusta juhannukseen. Ei muuta kuin KYHäilemisiiin.

5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Onpa hieno villis!

Puffala kirjoitti...

Ihana villatakki!

siina kirjoitti...

I-ha-na villatakki! Hyvä väri ja kaikki...

Marjut kirjoitti...

Onpa kaunis takki!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis villatakki. Hihapalmikko näyttää sydänriviltä, ihana!

Hauska lukea noita langankulutuksia, tähän mennessä näyttää olevan reilusti plussan puolella vaikka ahkerasti noita isoja töitä teetkin.. ;oD