perjantai 26. helmikuuta 2010

Olympianeulonnasta ja vahelikaihdosta

Mitähän oikein ajattelin noita neuleolympialaisten töitä suunnitellessani? Suunnittelin neulovani valmiiksi yhden keskeneräisen paidan, purkavani yhden huivin tekeleen ja neulovani kokonaan yhden aloittamattoman paidan. Olympialaisethan kestävät vaan reilut kaksi viikkoa ja töissäkin pitää käydä ja nukun ihan kunnolliset yöunet. Oli taas ikuinen optimisti liikkeellä.

Keskeneräisen paidan hihoista puuttuu enää joitain kerroksia, mutta viimeistelyhommia on sitäkin enemmän. Katsotaan saanko homman valmiiksi ennen olympialaisten päättymistä. Purkuhomman sentään tein eilen kun innostuin valvomaan ja katsomaan naisten jääkiekkoa ja yhdistetyn hiihtoa. Paita alusta loppuun jää kyllä tekemättä.

Suunnitelmat näytti taas kerran olleen minulle aika viitteellinen, olen taas neulonut sellaistakin, mitä on just sillä hetkellä huvittanut. Valmiiksi on tullut yksi pipo, yhdet lapaset on huovuttamista vaille valmiit ja toiset lapaset on tekeytymässä ensimmäisen lapasen kämmenselässä. Pitäisi käydä raportoimassa nuo työt ja pokkaamassa mitalit. Huomenna kuvailen töitä päivän valossa.

Osallistuin Ravelryn Kahelit-ryhmän vaihtoon, kahelivaihtoon eli vahelikaihtoon. Paketti laskeutui postiimme tiistaina, mutta pääsin hakemaan sitä vasta keskiviikkona. Ensin tein puolet lumitöistä, kävelin postiin hakemaan sen ja sitten tein loput lumitöistä. Sen jälkeen kiiruusti pakettia aukomaan. Jano oli hirveä, mutten malttanut ottaa juomista. Ei tarvinnutkaan, paketissa oli mehut mukana. Ja oli evästäkin. Vadelmajogurttisuklaat meni melkein yhdeltä istumalta, onneksi mies oli illan töissä niin sain nautiskella ihan itsekseni. Lakut meni seuraavana iltana.

Langat oli suosikkiväreissä, tummanpunaista Vuorelman Vetoa ja Cascaden vihreää Heritage sukkalankaa. Paketissa oli magneeteilla varustettu lehtiö, missä on tekstinä: "Any day spent knitting is a good day." Tää vois päätyä kodinhoitohuoneeseen kuivauskaapin kylkeen. Lehtiöön voin sitten kirjailla muistiinpanoja tuolla pupukynällä. Työkalupakkiini, siis sukkapuikko- ja tarvikepakkiini oli vielä Ravelry-tarra "a daily dose of fiber" -tekstillä. Mukana oli vielä pullopostiakin. Just varmistui, että minun pakettini tuli Päitsyliltä.

P2240015

Minun vahelikaihto-parini oli Pikkumyy.

Paketti oli tämän näköinen:

P1010011
Mukana oli violettia alpakkalankaa, liukuvärjättyä Gjesta Bris'tä, jogurttivadelmia, salmiakkia, tomaatinsiemeniä, Virkkukoukkusen jääkaappimagneetti (Nyt pätkii oon varmaa katvealueella) ja heijastin (Mie meen eteepäi vaik ois pakki päällä!). Kuvausalustana on huivi, minkä neuloin pakettiin.


P1010006
Malli: Daybreak
Lanka: Regia Had-dye effect & Novita Festivo
Menekki: 133g, täysi kerä Regiaa ja loput Festivoa
Puikot: 3,75mm

Ostin ohjeen Ravelrysta, suunnittelija antoi ohjeen hinnasta tammikuussa puolet Haitin maanjäristyksen avustamiseen Lääkärit ilman rajoja -järjestölle. Malli oli ihan hauska, mutta ilmoitettu langanmenekki oli minusta kyllä aika kaukana todellisesta. Jouduin jättämään muutaman reunuksen nurjista raidoista tekemättä, lanka ei olisi riittänyt. Neuloin toisaalta kyllä 3,75mm puikoilla ohjeen 3,5mm puikkojen sijaan.

Vaihdot on hauskoja. En ole ihan varma, onko paketin suunnittelu vai paketin saaminen hauskempaa.

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tuo on juuri se syy, minkä vuoksi harvoin osallistun mihinkään tempaukseen. Yliarvioin aina itseni ja sitten tulee vaan stressi:)

Upea huivi!

Pikkumyy kirjoitti...

Kiitoksia vielä tätäkin kautta paketista, se oli aivan mahtava!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kaunis huivi, paljon kauniimpi kuin ohjeen yhteydessä olevat.

annn kirjoitti...

Linkissä olisi tarjolla nyt sellaista vaihtoa missä saisi suunnitella parikin pakettia! :)


http://nurjankaantopuolella.blogspot.com/2010/03/yllata-ystava-vaihto.html