maanantai 18. tammikuuta 2010

Tiikeri ja pupu

Meillä tykätään tiikereistä, etenkin Poika pitää niistä.

Pojalla on huoneessa tiikerimatto.

Tiikerikylpypyyhe on ollut kovassa käytössä.


Tiikeripussilakanasetin kanssa nukutaan vauhdilla.

Tiikerityynyjä. Lisäksi löytyy tiikeripehmoja jonkun verran.

Kun näin Zenzistä neulottuja juttuja, tuli siitä mieleen tiikerin raidat ja oli selvää, että siitä tulee sukat Pojalle.

Malli: Gentleman's Plain Winter Socks with Diutch Heel kirjasta Knitting Vintage Socks
Puikot: 2,5mm
Lanka: Wollemeise 100% Superwash, väri Zenzi
Menekki: 99g
Sukkien saaja kysyi sukat saadessaan: "Miks sie tällaset teit?" Nyt talvella Poika on pitänyt ahkerasti ohuita sukkia, niitä oli ennen tiikerisukkia vain kahdet joten neuloin nämä kolmanneksi pariksi. Eilen sukat annoin ja tänään olivat jalassa, näyttivät olevan mieleiset. Käyttöön otettu neule on kaunein kiitos neulojalle.

Wollmeise oli mukavaa neulottavaa, vaikka tuntuikin vähän puuvillaiselta ja joustamattomalta. Jotenkin normaalia selvästi painavampaakin se on, neuloin kesällä samalla ohjeella sukat ja niihin meni lankaa parikymmentä grammaa vähemmän. Tässä langassa ei ollut tekokuitua, toivottavasti kestää hyvin sukissa. Neulottuna pintana värit tuntuvat hehkuvan, mitä enemmän väriä katselin sitä enemmän siitä pidin.

Wollmeiset neulon sukiksi ja muiksi asusteiksi enkä ala hautomaan, ihana lanka pitää saada käyttöön.Tiikereitä kuvatessa bongasin myös tällaisen miehekkään sisustusvinkin Pojan huoneesta. Kuminauharenksu käy hyvin myös verhon pidikkeeksi.

Viime viikolla sain valmiiksi tämän pupujakun. Pupulangasta valmistuu Ravelryn suomalaisten joukossa kaikenlaisia jakkuja, tunikoita ja ties mitä kaikkea. Pupulangassa on 75% merinoa ja 25% angoraa ja pupu tulee tietysti tuosta angorasta. Tämä minun versioni on läskipupu, on tämä sen verran paksusta langasta neulottu. Jakku on jo ollut viikon verran ahkerassa käytössä.

Malli: Garnstudion pyöreäkaarrokkeinen Drops-jakku lyhyillä hihoilla
Puikot: 9mm
Lanka: Colourmart chunky merino/angora 75/25
Menekki: 626 g

Tässä tulee niiiiin tyttömäinen olo. Helma leviää voimkkaasti ja nuo pikkuhihat ovat vähän kuin puhvihihat. Nyt kovilla pakkasilla olen pitänyt tätä pitkähihaisen T-paidan päällä ja tämä on kyllä ihana. Teen jatkossa lisää näitä liivejä ja kevyitä villajakkuja, näitä on mukava pitää.

Pesin tätä ehkä vähän turhan kovakouraisesti, pikkaisen tuntui huopuvan. Sain rakotkin sormenpäihin reippaasti pyykkialtaassa näitä vatkatessani kumihanskat kädessä. Kaikkea sitä voikin käydä.

Tässä näkyvät napit. Nämä kuuluivat sarjaan "Sitä mitä sattuu kaapista löytymään". Ihan OK nuo on, voihan ne vaihtaa jos kyllästyttää.

Tässä vielä kuva, missä vähän näkyy tuo pinnan pehmeys ja pörröisyys. Jossain vaiheessa tilaan Colourmartilta lisää pupulankaa, ohuempana versiona vain ja teen itselleni puputakin.

Päivityksiä blogiin tulee varmaan melko harvakseltaan, olen liikkunut paljon ja aion jatkaa samalla linjalla. Nyt keväällä vedän myös kolmea kahta uimakoulua ja yhtä vesirallia, nekin vievät oman aikansa.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Upea jakku ja sukat ovat myös kivat!
Totta että Wollmeise tuntuu jotenkin puuvillamaiselta ja vähän joustamattomalta, mutta on se muuten niin ihanaa!

TiiQ kirjoitti...

On tosiaan tiikerimäiset sukat! Mukava nähdä Wollmeisea neulottunakin, suurin osa ei näytä raskivan neuloa siitä mitään :-D.

Marjut kirjoitti...

Pojalla on hyvä maku; minäkin tykkään tiikereistä.

hanhan kirjoitti...

Tosi kiva ja lämpimännäköinen tuo neulejakku!