perjantai 1. tammikuuta 2010

Neulevuoden 2009 lopetus

Vuoden lopulla minäkin kokeilin Wollmeisen käsinvärjättyjen lankojen tilaamista. Sain virikkeen Ravelrysta ja aikani Wollmeise-lankojen ylistystä luettuani ajattelin uteliaisuuttani kokeilla. Kauppa on yleensä tyhjä ja päivitysten ollessa käynnissä kaupassa on hurja trafiikki. Vaikka langat olisivat ostoskorissa, häviävät ne sieltä jos ei ole riittävän nopea.

Tässä on nyt tällä hetkellä varastosta löytyvät Wollmeisen langat, nämä on ostettu kolmesta eri päivityksestä. Vasemmassa reunassa on Zenzi, mikä on 100% merinovillaa oleva sukkalanka, toinen vyyhti on jo keritty. Loput langat ovat polyamidilla vahvistettua sukkalankaa, värit ovat WD Spice Market ja sitten WD Brombeere, Pinie ja kaksi viimeistä on Grashüpfer. Näistä tulee varmaan enimmäkseen sukkia, mutta ehkä myös sormikkaita ja kirjoneulelapasia.

On nämä kauniita, mutta neulon nyt ainakin osan näistä ennen kuin yritän tilata lisää. Sitä paitsi monilta värjäreiltä saa lankoja ilman tuota hullua ostoshässäkkää, kokeilen vaikka noita muita värjäreitä.

Joulupukki toi tällaista iloisen väristä polkkaa. Näistä tulee todennäköisesti sukkia ja lapasia.

Juuri ennen joulua tein myös ensimmäisen tilaukseni Colourmartilta, tilasin langat tähän lyhythihaiseen jakkuun. Jakku on meneillään, mutta ensimmäisen kartion neulottuani näyttää siltä etteivät langan tiedot pidä ihan paikkaansa, kartiolla ei taida olla läheskään sitä metrimäärää mikä pitäisi olla. Puntaroin jäljellä olevat kartiot ja lankaa on painon puolesta reilusti, mutta pitää katsastaa myös nuo metrit ja valittaa jos lankaa ei ole speksien mukaisesti.

Varoitus, myös Colourmart on vaarallinen paikka, luksuslankoja kohtuulliseen hintaan.

Tässä vielä vuoden viimeinen kuukausikatsaus.

Joulukuu:

 • Töitä valmistui: 1077 g
 • Myin lankaa: 150 g
 • Ostin lankaa: 1200 g
 • Sain lankaa: 300 g
 • Lankavaraston muutos: +273 g

Vuoden alusta:

 • Lankaa ostettu: 5970 g
 • Lankaa saatu: 1140 g
 • Töitä valmistunut: 14110 g
 • Lankaa lahjoitettu: 950 g
 • Lankaa myyty: 1550g
 • Lankavaraston muutos: -9500 g
Jippii, lankavarasto on huvennut melkoisesti vuoden aikana. Vuoden aikana olikin harvinaisen paljon neuleaikaa, olin lomautettuna kuukauden, leikkauksen jälkeen olin kaksi viikkoa ja enkefaliitin vuoksi kaksi kuukautta sairauslomalla, vaihdoin lomarahat kahden viikon lomaan ja vielä normaali kesäloma.

Ensi vuonna aikaa näpertelyyn tuskin on ihan yhtä paljon, mutta tavoitteena on kuitenkin saada noita lankoja vähennettyä niin, että ne mahtuvat niille varattuihin kaappeihin. Ja tarkoitus on saada pois nurkista pyörimästä kaikki ne epämääräiset langat ja jämät, mistä ei ole enää mitään mielikuvaa.

Hyvää alkanutta vuotta neulojille, virkkaajille ja ihan kaikille!

3 kommenttia:

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Lankavaraston muutos näyttää hyvältä. :)

Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

Pihla kirjoitti...

Hyvää neulevuotta!
Ihania lankoja, varsinkin Wollmeiset:) Minä en ole koskaan edes hipaissut yhtä:D

Lilli kirjoitti...

Colourmartin langoista olen kanssasi samaa mieltä: paino on ok, mutta metrit eivät liene ilmoitetun mukaiset. Langat toimitetaan nopeasti ilman postituskuluja ja hinnoittelu suhteutettuna laatuun ihan yes.

Olen Wollmeisen tilauksen suhteen tähän asti aina epäonnistunut. On se ihmepaikka kun langat ovat jatkuvasti "sold out", kun muita lankamerkkejä on jatkuvasti saatavilla.