maanantai 28. joulukuuta 2009

Jouluneuleita

Esittelen tässä viimeiset joulun alla neulomani jutut.


Malli: Strata, Robin Melansonin kirjasta Knitting new mittens & gloves
Puikot: 3,25mm
Lanka: Noro Silk Garden Light
Menekki: 62g

Nämä neuloin jo Lapaskuun aikana, mutta en vilauttanut täällä kun siskokin seuraa blogia. Nämä menivät nimittäin siskolle joululahjaksi. En löytänyt alkuperäisiä kuvia mistään, onneksi tämä löytyi kuitenkin Flickristä. Kuva on sen vuoksi muita pienempi. Väritys meni tässä ihan nappiin, jonkin verran noita Noro-keriä joutui kerimään edestakaisin ja sormia piti suunnitella. Mutta tällaiset voisin vielä itsellenikin tekaista.

Malli: Tellun blogin vanutetut lapaset
Puikot: 6mm
Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 130g

Näihin lapasiin lisäsin yhden silmukan lisää joka puikolle, neuloin neljä kerrosta lisää peukalon jälkeen, kaksi kerrosta lisää ennen peukalokiilaa ja peukalokiilaankin tein yhden lisäyksen enemmän. Peukaloon tuli muistaakseni yksi silmukka ja yksi kerros enemmän kuin olen normaalisti tehnyt. Pesu 60 asteessa ja näistä tuli keskivertomiehen käteen sopivat lapaset. Nämä menivät kaupaksi työpaikan naistenyhdistyksen myyjäisissä, tulevat käyttöön isojen (pilkki)rukkasten sisällä.

Malli: Pomatomus
Puikot: 2,25mm
Lanka: Lorna's Laces Shepherd Sock Multi
Menekki: 77g

Nämä sukat tulivat kummitytölle joululahjaksi. Tyttö on kevytrakenteinen ja pitkä tyttö, kengän numero suunnilleen 39. Aloitin ensin Spring forward - sukkia, mutta tästä langasta ne oli kyllä suhteettoman levottoman ja sekavan näköiset. Ei muuta kuin pistin purkaen ja sitten tämä jo ennestään tuttu malli käyttöön. Aloitin sukat joulukuun puolessa välissä ja viisi päivää näitä tikutellessa meni. Tein sukat tarkoituksella kireällä käsialalla ja 2,25mm puikoilla koska sukkien pitäjän jalatkin ovat niin kovin kapeat. Toivottavati tulevat ahkeraan käyttöön.

Lanka oli miellyttävää neulottavaa ja jos tätä joskus osuu kohdalle, ostan mielelläni. Mieluummin kyllä jotain enemmän semisolidia tai yksiväristä.

Malli: Wise Hilda's basic ribbed socks
Puikot: 2,5mm
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia color 4-fädig
Menekki: 70g

Kun aikaa jäi, neuloin vielä kummitytön siskollekin sukat helppoa 3o-1n ribbiä pätkärääkätystä langasta. Yleensä en näistä kirjavista niin kovin innostunut ole, mutta tässä langassa nuo värit ovat jotenkin harmoniset, tykkään kovasti. Lankaa on jäljellä vielä ja saan siitä itselleni jotkut perussukat.

Tässä kummitytön ja hänen siskonsa paketit, molemmilla on paketissa sukat ja suklaata, kummitytölle on lisäksi rahaa. En ole mikään pakettiguru, mutta nämä ovat omasta mielestä kivan näköiset. Yksinkertainen paperi sopii hyvin noihin näyttävämpiin pakettikortteihin ja kiiltävään lahjanaruun.


Joulukuusi meillä oli edellisvuosien tapaan aitoa plastiikkia. Sellainen katastrofi kävi, että joulukuusenkynttilöitä emme löytäneet. Viime vuonna vietimme joulua auringon lämmössä eli edellisen kerran valot ovat olleet käytössä kaksi vuotta sitten. Ei mitään mielikuvaa, oliko valot heitetty täysin palvelleina pois vai onko ne vaan laitettu johonkin varmaan talteen. Tilanne ratkaistiin laittamalla kuuseen valokaapeli. Pitää yrittää etsiä kynttilät ensi jouluksi tai ostaa uudet jos niitä vanhoja ei ole.

Tänä vuonna lahjatkin sai laittaa kuusen alle ilman, että siitä syntyi suurempaa hulinaa. Meillä aletaan jo olla isoja.

Ja meillä on nyt se vaihe, että kuvia ei saa ottaa. Jonkun ajan päästä niitä sitten otetaankin urakalla.

Tyttö viettikin joulua nyt Australiassa vaihtarina. Jouluaatto oli siellä melkein normaalipäivä, joulupäivän aamuna avattiin lahjat. Joulupäivän ilta olikin yleinen ryyppyjuhla ainakin Tytön pikkukaupungissa. Paljon halauksia maapallon toiselle reunalle!

3 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kauniita neuleita olit tehnyt!
Hyvää neulevuotta 2010 Sinulle!

Päivi kirjoitti...

Ahkeraan olet neuleita taas tikutellut. Nuo sukat on herkullisen värisiä, kertakaikkiaan!
Ihanaa ja sopivan lankaisaa ;) tulevaa vuotta sinulle!

Hepsi kirjoitti...

Juu meillä ollaan nyt siinä vaiheessa, että koko ajan pitää ottaa kuvia. Uudeksi profiilikuvaksi yms.

Kauniita neuleita!
Oikein hyvää uutta vuotta!