tiistai 7. heinäkuuta 2009

Vihreät revontulet ja tilapäinen mielenhäiriö

Sunnuntaina sain valmiiksi kolmannen Revontuli-huivini, tämäkin oli Pirtin Kehräämön langasta. Ja kyllä se onkin vihreä.


KYH 12: Aloitettu 12.6, valmis 5.7.
Malli: Revontuli
Puikot: 5,5mm
Lanka: Pirtin Kehräämön ohut karstalanka
Menekki: 198g

TV-neule parasta A-luokkaa, riittävän yksinkertainen mutta kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että neule ei tyssää. Menen syyskuussa Tallinnaan viikonlopuksi, en olekaan Tallinnassa aiemmin käynyt. Mitä luulet: Ostanko lankaa? Ostanko vironvillaa? KYLLÄ. Seuraavan Revontuleni neulonkin sitten vironvillasta.

Sitten siihen mielenhäiriöön. Siivoaminen ja järjestely eivät ole lempipuuhiani. Minulle tuli lauantaina joku kummallinen mielihalu järjestellä kodinhoitohuoneen kaapit. Aiemmin langat ja kankaat olivat vähän sikin sokin, nyt ne ovat kaikki ainakin omasta mielestäni järkevästi järjesteltynä.

Yläpuolella on lankakaappini. Lankaa on kaapissa, vähän kaapin päälläkin ja ihan pikkiriikkisen tuossa pöydälläkin. Pöytää olen kuvan ottamisen jälkeen jo vähän tyhjentänytkin. Olin positiivisesti yllättynyt, langat meni pienempään tilaan kuin etukäteen pelkäsin.

No jos ihan rehellisiä ollaan, toisen kaappirivistön päällä on vielä lankaa tuolla vasemman reunimmaisessa pajukorissa, siellä on kolmisen kiloa puuvillalankoja. Oikealla oleva kori on ihan tyhjä, muovilaatikoissa on valmiita töitä odottamassa pääsyä tuleville omistajilleen. Tarkoituksena on saada supistettua kaikki langat lankakaapin sisällä ja saada ne pysymään siellä. Enempää ei hamstrata kuin mitä kaappiin mahtuu.

Ja tässä kangaskaappi. Pitäisi kai yrittää vähän vajentaa kaappia ja ommella jotain kesäloman aikana.

Ja sitten vielä tämä epämääräisempi kaappi. Kunhan tuohon ensimmäisenä esiteltyyn kangaskaappiin tulee lisää tilaa, siirtyy näitä rojuja sinne. Ja saan lisätilaa pyyhkeille.


Tää on aika karu kuva. Yläkerrassa alkoi Pojan makuuhuoneen pintaremontti, Poika muutti Tytön huoneeseen ja Tytön petivaatteet tällä hetkellä kodinhoitohuoneen eli Äitin Työpajan lattialla. Kuivaustelineessä on tulevaa projektia varten silitettyjä kankaita, seuraavaksi aion kokeilla tilkkuilua.

Paljastuihan tuo perimmäinen syy järjestelyoperaatioon, sain käytyä läpi potentiaaliset kankaat tilkkuilua varten. Pitää ensin kokeilla niillä mitä kaapeista löytyy. Jos homma ei iske, ei ole hommattu lisää tavaraa taloon eikä taloudellista vahinkoa ole syntynyt. Ja jos tilkkuilu jatkuu, nettikaupoista saa ihania kankaita.

13 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihanan vihreä Revontuli! Siinä on huivimalli minunkin mieleen. Pirtin ja Vironvillasta tehneenä, kyllä PIrtin lanka on pehmeämpi käytössä.

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi! Olen haaveillut vihreästä vironvillasta, mistä tekisin Revontulen :)

Pami kirjoitti...

Minullapa on just samanvärinen Revontuli!! Ensin vilkaisin kuvaa, että onpa tutunoloinen, ennen kuin muistin, että niinpä! :-)

Pitsisukka kirjoitti...

Ihana Revontuli, malli on aina vaan yhtä kaunis!

Samma kirjoitti...

Upea järjestys!

Tui kirjoitti...

Kukahan tulis meille järjestämään kaikki neulekamat...

ja ihana ihana revontuli!

TiiQ kirjoitti...

Upean vihreä Revontuli, itsellä odottaa vihreä vironvilla samaista mallia. Eikä tuo lanka- ja kangasvarasto näytä mitenkään pahalta, hävettää ihan oma kodinhoitohuoneen kaaos (kankaat ja langat eivät todellakaan mahdu niille tarkoitettuihin laatikoihin ja kaappeihin). No siinähän on projektia kerrakseen kun vajuttaa varastoja ;-). Tallinnan-reissu mullakin edessä, mutta lyhyt ja lasten ryydittämä, joten tuskinpa lankakauppaan ehdin :-(.

Päivikki kirjoitti...

Kaunis tuo revontuli!
Jos siivous- ja järjestelyintoa riittää enemmänkin, sitä voi aina tulla toteuttamaan meidän huusholliin.

Onkos tuo Korkesaari Luonterilla? Tuon näköisellä Korkeasaarella siellä Luonterilla oltiin kerran melontaretkellä pitämässä uinti-ja evästaukoa. Upeat maisemat.

Katharina kirjoitti...

Aivan ihana järjestys, siivoushullu kun olen, niin ja huivi on aivan loistava:)

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ostin ihan revontulihuivia varten erikoisvärjättyä lankaa, saa nähdä milloin saan aikaiseksi aloittaa ihan ensimmäistäni ;).
Kiitos tossukommentista, tykkään mallista kans, kun on hieman toisenlainen kun virkatut tossut yleensä.
Onnea KYHäilyyn! Loma taitaa pelastaa meidät useimmat...

Hepuli kirjoitti...

Kaunis huivi!!

navettakissa kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Pitäisköhän itekin kokeilla tuota Revontulta, kun sitä niin kehutaan.. Ongelmana on, että olen ehdottomassa langanostokiellossa (paitsi kirpparilta saa ostaa, jos halvalla saa =)), enkä tiedä, saanko nykyisistä sekalaisista aikaan järkevän kokoista huivia. Olen salaa kateellinen kodinhoitohuoneesta. Tai ylipäänsä erillisestä huoneesta, jossa voisi säilyttää lankoja. Nyt niitä on siellä täällä missä sattuu eli ihan joka paikassa ja hermot menee. Seuraavaan asuntoon ostan kyllä vähintään lankahyllyn, jos ei ihan huonetta pysty harrastuksille pyhittämään. =)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onpas kauniin värinen Revontuli-huivi! Toi on kyllä mainio huivimalli.