perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kesämökkiraportti

Viime viikonloppuna olimme appiukon mökillä. Mökki on kierrätetty, se on rakennettu 70-luvulla puretun tanssilavan tarpeista. Samasta tanssilavasta tuli mökki myös Miehen tädille.

Mökki on kallion päällä, mökin ollessa pylväiden päällä jää tuonne alle säilytystilaa. Valitettavasti.

Tämä on lempipaikkani mökillä. Otin lauantaina nokoset riippumatossa, nukahdin luettuani muutaman artikkelin puutarhalehdestä. Nopeammin nukahdan vain formuloita katsellessa.

Tässä on Korkeasaari, mikä näyttää aina erilaiselta säästä riippuen. Tässä kuvassa aurinko paistoi vielä, mutta pilvet olivat jo lähestymässä etelästä päin ja taivas oli siksi noin tumma. Saari on oikeasti korkea ja olemme käyneet kiipeämässä saaren huipulle muutaman kerran. Lapsille oli aikanaan suuri pettymys, kun menimme Helsingin Korkeasaareen ja se olikin paljon matalampi kuin ukin mökin Korkeasaari.


Korkeasaari on mökistä vähän vasemmalle, tässä kuvaa mökistä oikealle. Tässä pikkuisessa poukamassa lapset ovat opetelleet uimaan.

Viikonloppuna työpajani siirtyi mökin terassille. Meneillään on sukkien neulominen.


Vipparikin viritettiin taas paikalleen, Tyttö kävi koepomppimassa laudan.

Appiukko on näitä pula-ajan lapsia, kaikki mahdollinen kotona tarpeettomaksi jäänyt tavara viedään mökille. Me on nyt muutaman vuoden ajan tuotu kaikenlaista metalliromua ja muuta pois aina mökillä käydessä. Ja romua riittää vielä mökin alla ja aitassa.

Miehen mummon talon jäätyä moottoritien rakentamisen alle, purki appiukko osan talon ikkunoista ja toi ne mökille ajatuksena lasittaa terassi. Tästä keskusteltiin ja todettiin, että terassia ei kuitenkaan lasiteta. Nyt mies purki lasit pois karmeista, lasit laitettiin palasiksi lasiveitsellä ja lasit tuotiin pois. Kuvassa Poika leikkaa lasia.

Nyt viikonloppuna sääennuste näyttää sen verran surkealta, ettemme taida lähteä mökille. Kotona on mukavampaa viileällä kelillä.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Ihanat on teidän mökkimaisemat! Kyllä tuolla kelpaa neuloskella :)
Valtavan suuri kiitos paketista, jonka lähetit!!! Hain sen postista torstaina, ja olin ihan ymmyrkäisenä kaikesta! Koitan ehtiä laittamaan kuvia omaan blogiinikin jossain vaiheessa. Nyt ollaan oltu lähes joka päivä ilta kymmeneen asti raksalla, eikä ole oikein enää koneelle jaksanut. Mutta paketti oli siis todella mieluinen, suuret kiitokset sinulle siitä!!!

Näppi kirjoitti...

Tuo riippumatto näyttää niin kutsuvalta. Ja nuo maisemat kaikkinensa. Ollapa tuola.