torstai 9. heinäkuuta 2009

Tilkkuja, heppoja ja puron solinaa

Täällä suunnitellaan ja unelmoidaan. Poljin tiistaina töiden jälkeen kauniin ilman innoittamana suoraan kaupungille. Niin kutsutussa kylämme kangaskaupassa piti käydä katsomassa onko siellä neliön muotoista viivainta ja olisiko kauppaan jo tullut Novitan uudet langat. Ei ollut neliöviivainta eikä Puroa.

Sitten pyörä Tiimarin eteen, muistin nyt kerrankin ostaa kierrekantisen muistikirjan neulepäiväkirjaksi, entinen onkin jo muutamaa sivua vaille täysi.

Ja sitten kohti kotia, matkalla poikkesin Sittarissa. Ei ollut Novitan uutuuksia täälläkään. Janojuoman lisäksi mukaan tarttui amerikkalainen tilkkutyölehti. Malleja on enemmänkin, mutta kolmea mainostetaan yhden viikonlopun aikana toteutettavaksi. No ehkä joku muu tuollaisen ison peiton kasaa ja koristelee yhden viikonlopun aikana, jos ensin tähtäisi yhteen peittoon kesäloman aikana.

Kaupasta ulos tullessa menin pyörälleni ja siinä oli neljä nuorta tyttöä, ehkä noin 15v. Keskustelu:
- Vittu mie en jaksa mennä kotii
- Vittu mie meen Ronjalle, tuu miun kaa
- Vittu Ronjan koti on ihana
- Vittu mix meil on nii kuppane talo
- Vittu

Keskustelu oli vähän pitempikin, mutta tuossa oleellisin. Ensin olin järkyttynyt, mutta sitten mieleen juolahti, että nää blondit käyttää tuota v-sanaa merkkinä lauseen alusta. Yritin pysyä vakavana, mutta en pystynyt estämään hihitystä. Keskustelu varmaan jatkui:
- Vittu näittex työ tota ämmää
- Vittu nähtii
- Vittu hullu nauro
- Vittu vanha lehmäKotona odotti postin tuoma Moda. Mallit olivat mitään sanomattomia, puoli tuntia selailusta en edes muistanut mitä lehdessä oli ollut. No ehkä joku malleista puhuttelee joskus myöhemmin.

Eilen kävin palaveeraamassa työasioissa kaupungilla ja takaisin toimistolle ajellessa poikkesin Prismassa. Sieltä löytyi Novitan uudet langat.

Mukaan lähti neljä kerää Puroa, näistä tulee raidallinen huivi Noro-raitojen tapaan. Koeneulonta langoilla on jo suoritettu ja lanka tuntuu pehmeältä, pinta on mukavan löperö. Langasta saa mukavia asusteita.

Eilen töistä kotiin tullessa postissa oli odottamassa kirjekuori, mistä löytyi tällaisia. Ensin piti hieraista silmiä, mitä ihmettä, pieniä heppoja. Sitten tajusin niiden olevan silmukkamerkkejä. Piti miettiä vähän aikaa, mistä nuo ovat oikein tulleet.
Neulomossa osallistuin neulomolaisten lahjatoiveiden täyttämiseen, lähetin kolme pakettia, mutta itse en toiveita listannut. Tällaisen yllärin sain kuitenkin. Olin juuri etsimässä silmukkamerkkejä tilattavaksi, nyt tulivat yllätyksenä ja pyytämättä. Kyllä nyt kelpaa February Lady Sweateria kilkutella, seiskaveikan langanpätkät pääset langanpätkien taivaaseen.

Vietin eilen kommenttikeskiviikkoa monien muiden kanssa. Minulla on seurannassa Googlen Readerissa noin 120 blogia, kun eilen illalla menin Readeriin, päivityksiä oli tullut melkein kolmeenkymmeneen. Joihinkin blogeihin kommentin keksiminen oli työn ja tuskan takana.
Jatkossa lupaan käyttää enemmän aikaa blogien kommentointiin ainakin lomien aikana ja viikonloppuisin.
Enää yksi työpäivä kesälomaan, ensi viikon alkupuolelta lähtien täältä pesee ja linkoaa kommentteja seuraamiini blogeihin paljon paljon useammin kuin tähän saakka. Jos en keksi mitään sanottavaa, en yritä väkisin mitään pinnistää.

9 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Onpa vittu hauskoja silmukkamerkkejä. :D

Sori, oli ihan pakko! ;D Teinixx iski..

Pami kirjoitti...

Harmillista tuo nuorison kielenkäyttö nykyisin, mutta ehkä ne v...t vielä vähenee iän karttuessa!

On ihania silmukkamerkkejä!

Pirjo kirjoitti...

Hyvää kesälomaa! Kahden nuoren äitinä puistattaa tuo kielenkäyttö.

TiiQ kirjoitti...

Tulihan sitä itsekin teininä päästeltyä niitä v-sanoja, vaikka näin vanhana hapatuksena se aivan järkyttävältä kielenkäytöltä kuullostaakin.
Ei muuten taaskaan voi olla totta, mulla on ollut todo-listalla February lady sweater keväästä asti...

Unknown kirjoitti...

Ensi kertaa törmäsin tähän Novitan uutuuteen, kivat värit. Hienoja ovat myös silmukkamerkit, mukavan oloinen yllätys!

Villasukka kirjoitti...

Kyllä nuorison puheen kuunteleminen on välillä raivostuttavaa, mutta 99% pystyy sentään siistimään kielensä oppitunnille tullessaan.

Virkkaaminen ON kivaa - se vaan ottaa hartioihin, joten siksi täytyy pitää se harvinaisena herkkuna :)

Tiinuli kirjoitti...

Ihania silmukkamerkkejä !! Niin ja.. Hyvää kesälomaa !!

Hanni kirjoitti...

Ja mie täällä pamahin nauraan! Kirjotitpa hauskasti tuon teinimaailman jutustelun.. samanmoisia tullut vastaan täälläkin vaikka kaameeltahan tuo kyllä kuulostaakin. Ehkä ne siitä kun ikää tulee lisää.. ;) Puroa kanssa koitin meiän paikoista metsästää, mutta ei taida olla kuin Anttilassa meilläkin nuo uutuudet. (Tampereella siis ollaan)

Jole kirjoitti...

Sinä osaat kyllä kirjoittaa niin elävästi, en voinut muuta kun istua koneella ja naureskella ääneen. Voin nähdä mielessäni tuon kuvailemasi kohtauksen!

Itselläni jää usein myös tuo kommentointi luvattoman vähälle. Nytkään en edes muista koska olisin sinulle jättänyt viimeksi kommenttia, vaikka usein täällä käynkin kurkistelemassa mitä ihanuuksia puikoiltasi ja koukultasi tupsahtelee. Lupaan tästedes parantaa tapani =)

Tuo Novitan Puro on todella kutkuttavan näköistä, itsekin sitä eilen marketissa hypistelin, mutta hyllyyn saivat vielä jäädä odottamaan.

Täytyy vielä kommentoida, että se sinun Hexagon -peittosi oli aivan ihana! Iskisiköhän sen myötä virkkauskärpänen?

Rentouttavaa ja ilmeisesti myös neulerikasta kesälomaa!