maanantai 13. heinäkuuta 2009

Loma, jes!

Perjantaina Poika lähti kaverin mökille, minä ja mies jäätiin ihan kaksistaan. Lauantaiksi oli luvattu suomalaisittain mukavaa kesäsäätä, töiden jälkeen haimme nopeasti mökkieväät Sittarista ja läksimme mökille. Mökille ei mennä ihan milloin huvittaa, koska saareen mennään kahden tunnin välein kulkevalla lossilla. Aikataulun vuoksi joskus on kireyttä ilmassa kun ollaan lähtöä tekemässä.

Mökkimaisemat näyttävät aina erilaiselta säästä ja vuorokauden ajasta riippuen, en kyllästy näiden katseluun. Tässä näkymä mökistä oikealle erilaisissa olosuhteissa.

Perjantai-iltana auringon laskiessa.


Lauantaina iltapäivällä. Pilvet näyttävät ihan elokuvien kulisseilta.


Sunnuntaiaamuna pilvisellä säällä.


Lauantaina auringonpaisteella luin tilkkutyölehtiä ja -kirjoja ja suunnittelin. Sain valittua mallin, täytyy jotain kankaita käydä ostamassakin. Kyllä minä neuloinkin, otin päiväunet riippumatossa ja jumppasin Gymstickin kanssa.

Naureskelimme miehen kanssa näille romanialaisille kerjääjäsorsille. Ovat tainneet tottua syöttämiseen, tulivat ensin laiturille nokkimaan Miehen pyyhkeen reunaa ja sitten loiskuttivat kovaäänisesti vettä laiturin vieressä. Agressiivista kerjäämistä. Mies sitten heltyi, haki isänsä sorsan ruuaksi jättämän leivän ja syötti leipää sorsille.


Malli: Noro Striped Scarf
Puikot: 5mm
Lanka: Novita Puro, jäätynyt karpalo & revontulet
Menekki 200g

Tämä köyhän naisen raitahuivi oli pakko ottaa työn alle heti lankojen saavuttua paikallisiin kauppoihin, vaikka KYHäilyn merkeissä aika monta työtä on vielä kesken. Kaulaliina tuli tikuteltua valmiiksi mökillä. Purosta kaulaliina tuli maksamaan reilun kympin, Noron Kureyonista hintaa olisi tullut lähes 40 ja Silk Gardenista melkein 50 egee. Kyllä meikäläisellä kipukynnys kaulaliinalankojen hinnassa menee jossain kahden- ja kolmenkympin euron välillä. Raidoituksen vaikutelma on kuitenkin aika pitkälti samanlainen kuin Norossa, vaikka pinta ihan erilainen onkin.

Tykkään Purosta kovasti, värit ovat luonnossa vähemmän räikeät kuin Novitan lehden mallikuvissa ja se neuloutui mukavasti. Lanka on pehmeää ja löyhäkierteistä, olisi kiva tietää miten lanka kestää käytössä. Monta kokeiltavaa mallia olisi mielessä, kaikki väritkin pitää testata. Novitan lehdessä oli kuvaa myös huovutetusta Purosta ja valitettavasti pinta näytti ihan yhtä möykkyiseltä kuin Huopasenkin huovutettu pinta. Neulomossa sanottiin, että harjaamalla pintaa saisi siloittumaan. Pitääpä kokeilla yksillä lapasilla tai jossain muussa pienessä työssä.


KYH13: Aloitettu 14.6, valmis 12.7.
Malli: Gentleman's Plain Winter Sock with Dutch Heel, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,5mm
Lanka: Regia Galaxy
Menekki: 68g

Nämä oli sellainen kyhäilytyö, samalla yksinkertaisella mallilla kuin aikaisemmatkin kyhäilysukat, vähän lyhennettynä vähäisen jäljellä olleen lankamäärän vuoksi. Nämä saa joku satunnainen arvanostaja Pojan jääkiekkojoukkueen turnauksessa elokuun alkupuolella.

Nyt lähden viettämään ensimmäistä virallista lomapäivää työn ja huvin merkeissä. Työ tässä tapauksessa tarkoittaa pakollisia ruokaostoksia ja ruuanlaittoa, hupi on yhtä kuin kangasostokset, puutarhan rapsuttelu, kuntoilu ja neulominen.

9 kommenttia:

siina kirjoitti...

Kiva nähdä Purosta tehtyä huivia! Esikoinen (pian 8v.) innostui neulomisesta, ja mun avustuksella on syntynyt jo melkein 100gsta Puroa raitahuivia. Pitänee käydä ostamassa pari kerää vielä lisää. Mutta ajateltiin huovuttaa koneessa se huivi sitten valmiina :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis Puro-huivi! Minäkin tykkään tuosta langasta kovasti!
Sukatkin on nätit!

rebekka42 kirjoitti...

Tuo Puro on sitten kaunis lanka. Pitänee varmaankin rynnätä sitä ostamaan.
Suomen suvi kaikissa olomuodoissa on ihana :)

Samma kirjoitti...

Ihana maisema, joka säässä.
Purohuivi on hauska.

Mammutti kirjoitti...

Puro huivi on kaunis. Ihania maisemakuvia olet ottanut.

Nasti kirjoitti...

Tuo Puro vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta langalta! Eipä vain vielä ole tänne meille asti rantautunut.

Päivikki kirjoitti...

Kyllä suomalainen järvimaisema (vai olikos tuo merta...) on niin ihana!!! Huivisi on todella kaunis. Ja kauniit sukat...
Olen samaa mieltä lankojen hinnoista. Noron hinnat ovat kyllä kipukynnyksen yläpuolella. Mie olen neulomassa Purosta puseroa eikä neulomisesta meinaa tulla mitään, kun pysähdyn ihailemaan värejä.

Pirena kirjoitti...

Kaunis tuo kaulaliina, tykkään.

Viuhti kirjoitti...

Hieno huivi! Kävin itsekin hipelöimässä Puroja, värisävyt ovat kauniita.