perjantai 27. maaliskuuta 2009

Lapasta pukkaa

Pitää nyt kirjoittaa, kun on mahdollisuus. Menen tänään sairaalaan tutkimuksiin, sen verran etukäteen jännittää että heräsin aamulla jo ennen kuutta. Nyt tässä on puolisen tuntia aikaa naputella ennen kuin pitää herättää Poika kouluun.

Nämä merirosvolapaset aloitin jo tammikuun puolella, mutta hamsterikuun alkaessa nämä jäivät lepäämään. Maaliskuun alkupuolella tein nämä valmiiksi.
Malli: Pirate Mittens
Puikot: 4,5mm bambusukkikset
Lanka: Ístex Létt-Lopi
Menekki: 84g

Tämä kuvio uppoaa kuin veitsi kuumaan voihin kohderyhmässään eli jääkiekkopoijat (n. 14v), poikien vanhemmat ja sukulaiset sekä muut jäähallille eksyvät. Nämä menivät siis Pojan joukkueen kotipelin arpajaisiin.

Ensimmäiset piraattilapaset neuloin reilusti pienemmillä puikoilla ja niistä tulikin lapselle sopivat. Näitä neuloessani kauhistelin, miten isot lapasista oikein tulee. Loppujen lopuksi nämä on minulle vähän reilut, isokätisemmälle naiselle nämä on just passelit ja myös tuollaiselle pituuskasvuaan käynnistävälle jääkiekkoilijalle.

Kasvamisesta minun on kerrottava sen verran, että minäkin olen vaarassa jäädä perheen lyhyimmäksi. Minusta Poika näytti joskus reilu kuukausi sitten siltä, että naama on kaventunut entisestään ja jalkojen pituus suhteessa vartaloon on kasvanut. Mies mittasi Pojan tarkasti. Viime viikolla Poika valitteli selän nikamien pauketta ja rutinaa. Mies komensi Pojan mittaukseen ja reilussa kuukaudessa pituutta oli tullut lisää melkein kaksi senttiä.

Kämmenpuolella värisävy vaihtelee sen mukaan onko lanka sattunut olemaan sormella ylä- tai alapuolella. Pitäisi varmaan kehittää joku systeemi, miten muistaisi pitää koko ajan kuvio- ja pohjavärin lankoja samassa järjestyksessä. Vaikka ei tämä kyllä taida näiden lapasten potentiaalista saajakuntaa kauheasti haitata.

Pyöräytin lapaset hienopesuaineen kanssa pesukoneessa villan käsinpesuohjelmalla. Lanka pehmeni mukavasti, mutta pinnasta tuli myös jonkin verran karvaisempi.

Muutama viikko sitten minulle tuli taas kova hinku virkata, kaivoin esille värikkäät puuvillalankani ja Melody Griffithsin virkkauskirjan.


Malli: Aurinkoa ja varjoa; Melody Griffiths: 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
Koukku: 4,25mm
Lanka: Säästökerä
Menekki: 70g kahteen patalappuun


Virkkasin langan kaksinkertaisena. Toisessa patalapussa kävi sellainen vahinko, että keskusneliön jälkeen käänsin työn vahingossa väärin päin. Mutta eipä tuotakaan taida huomata muut kuin puoliammattilaiset. Nämä oli mukavat virkattavat ja lopputulos oli nätti. Taidanpa jatkossakin virkata näitä arpajaisiin ja pikkulahjoiksi. Ainakin niin kauan kuin tuota lankaa riittää.

Malli: Chevalier
Puikot: 3,75mm
Lanka: SandnesGarn Lanett
Menekki: 90gJa hamsterikuukauden aikana aloittamani lapaset. Neuloin nämä ohjeen mukaisella puikkokoolla ja langalla eli Lanettilla kaksinkertaisena. Neuloin ohjeen kaikki kerrokset. Nämäkin on sellaiset minun käteeni sopivat, lahjalapasia varten kannattaa neuloa Lanetista 4mm puikoilla ja jättää pois ne kerrokset, millä mallia voi lyhentää.

Paitsi tuo palmikko-osasto, minusta näissä on huippua tuo lapasen kärjen muoto. Ihanan pyöreä.

Valmiina on nyt myös yksi pingottamista kaipaava pitkulainen huivi, ja sukkia on tulollaan. Mutta nyt lasta kouluun laittamaan ja sitten valmistautumaan sairaalakäyntiin.

2 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Aloitin Tuulian Deep in the Forest -tumppuja ja pakersin pari päivää surkean hidasta tahtia: opettelin nimittäin pitämään toisen langan oikeassa kädessä. Aluksi oli superhankalaa ja hidasta, mutta kun selkäydin tottui uutuuteen niin hyvin toimii :) Sitten pitää vaan muistaa, että kummassakos kädessä se pääväri pitikään olla...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttavia lapasia olet neulonut, pitää muistaa nuo pöllölapaset ainakin jahka taas neulotuttaa. Patalaputkin olivat niin kivat, että mielin entistä enemmän tuota mainitsemaasi virkkauskirjaa...