torstai 26. maaliskuuta 2009

Paluuta neulontaan

Niska/hartiaosasto kestää kunnossa kun muistaa ja ehtii pysyä liikkeessä. Vähitellen olen taas jo neulonutkin ja jotain hankintojakin on tullut tehtyä.

Talven lomamatkalla neuloin Pomatomus-sukkia 2,5mm KnitPicks-sukkapuikoilla ja huolettoman ohjeen luvun seurauksena sain aikaiseksi parin erikokoisia sukkia. Tilanteen korjaamiseksi tarvitsin tietysti noita samoja puikkoja, harrastin laajamittaista etsintää. Kävin läpi lentokoneessa mukana olleet kirjat, kassin, normaalit puikkojen säilytyspaikat, kaikki kodinhoitohuoneen pussit, korit, laatikot ja nyssäkät.

Luovutin muutaman viikon etsimisen jälkeen ja tilasin Tinttamarellista saman tien koko puikkosetin, Ullan jäsenenä sain alennusta ja Tinttamarellissa sattui olemaan synttäriarvontaa.

Kyllä ne on söpöjä puikkoja. Pidin tuossa kiinni pakkauksesta, muovi heijasti niin paljon etten ollut saada kunnon kuvaa aarteesta. Huom, 2,5mm puikot on jo otettu käyttöön. Muutaman viikon kuluttua uusien puikkojen saapumisesta entisetkin puikot sitten löytyivät, ne olivat Harry Potter y el cáliz e fuego -kirjan välissä, mikä oli matkannut Karibialta kotiin matkalaukussa ja tyrkätty nopeasti keittiön hyllyyn matkalaukkua purettaessa.

Pääsi ne alkuperäisetkin puikot jo käyttöön, tuli tilaustyö mikä pitää saada valmiiksi kahdessa viikossa ja siten hypähti ensi tilassa neulottavaksi. Ei tarvinnut siirtää puikkoja työstä toiseen.Helmikuussa käytiin miehen kanssa kalustetalkoiden jälkeen Lappeenranna Sumassa, mikä on aivan ihana divari. Sieltä löysin "Venla, kodin suuri käsityökirjasto" -kirjasarjan. Hintaa sarjalle tuli kokonaiset 15 egee. Ei paljon enää kannata narista Novitan ohjeiden epämääräisyydestä, nämä ohjeet ovat enemmän sellaisia suuntaa antavia. Langoistakaan ei kerrota mitään muuta kuin nimi.

Olen jo kovasti selannut kirjoja ja yllättäen tuolla on aika paljon toteutuskelpoisia. Joskus kun on aikaa, taidan esitellä kirjoja tarkemminkin.

Olen neulonut enimmäkseen pieniä keskeneräisiä töitä loppuun. Nämä pöllöt oli melkein pakko, on ne niin hellyttävät.


Malli: Give a Hoot
Puikot: bambusukkikset 4mm ja 5mm
Lanka: SandnesGarn Alfa
Menekki: 86 g


Tuttuun tapaan neuloin taas suunnattoman kireästi. Katsoin langan aika paksuksi ja silmukoiden määrän sen verran suureksi, että tuumasin kireällä käsialalla syntyvän sopivat lapaset. Lankaakin tuntui olevan aika niukasti.

Tuloksena oli minulle just sopivat lapaset, mutta kun neulon seuraavia, saavat ne olla vähän löysemmin rantein neulottuja.

Tässä vielä peukalokiilat , jotenkin en näistä ensin edes hahmottanut mihin kohtaan tuo peukaloksi kutsuttu uloke on tarkoitettu. Mutta selvisihän se työn edetessä.

Ohje oli tarkka ja lapaset on helpot ja nopeat tehdä, suosittelen. Näitä neulon lahjalaatikkoon Alfasta ja muitakin paksumpia lankoja pitänee kokeilla.

Ei kommentteja: