keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Hemlock ring -peitto ja linnunsilmälapaset

Pahoittelut lukijoille jo etukäteen huonoista kuvista. Kuvien heikko laatu ei ole pelkästään kameran syytä, laatua heikentävät ansiokkaasti myös päivänvalon puuttuminen, yhteistyöhaluton malli ja nopea kuvien räiskintä.

Olen muutaman kerran sanonyt miehelle tarvitsevani oikean kameran, kuvaan otokseni nyt videokameralla. Tytöllä on järkkäri, mutta siihen eivät muut koske. Ja sitten onkin vain Tytön pikkupokkari eikä taloudessa ole tällä hetkellä muita digikameroita. Taidanpa ostaa itselleni kunnon kameran jos ei ala nämä kuvaongelmat muutenkin helpottaa. Uusi kuviensiirto-ohjelma on edelleen hankala ja videokameran levyä pitää vuoron perään formatoida tai päättää. Kuvaamatta on edelleen monta valmistunutta juttua.

Tämän avautumisen jälkeen asiaan eli käsitöihin.

Neuloin ennen joulua kiihkeästi tätä alla näkyvää epämääräistä kasaa, mistä piti tuleman torkkupeitto joululahjaksi siskon tytölleni. Neuloessa sattui sitten puikkokatastrofi, minkä seurauksena käyttöön otettiin 2-komponenttiliima ja puikot joutuivat reilun vuorokauden mittaiselle pakkolomalle. Lisäksi sairastuin ja olin kuumeessa pari päivää, ei jaksanut neuloa.

Tämä ei siis valmistunut jouluksi ja työ lepäsi myös lomamatkamme ajan. Tammikuun puolen välin paikkeilla sitten neuloin tämän loppuun ja päättelin langat. Minua rasitti peiton kurttuisuus ja ajattelin, ettei peitosta tule käyttökelpoista vaikka kuinka pingottaisin. Mietin jo vaihtoehtoa B eli peiton purkamista.


Tässä kuvaa vähän lähempää, tästä saa jotain käsitystä noista kurtuista. Vihdoin viimein sitten pingotin työn tammikuun lopulla, että sain tämän valmiiksi tammikuun puolella. Ihan kohtuullinen tästä tuli.

Jos joku toinen kireän pinnan neuloja tekee tätä peittoa, varoitan noista kavennuksista. Ne kannattaa neuloa mahdollisimman löysällä käsialalla, siten ne pingottumaan kauniisti. Alla peitto on vielä pinteessä. Kuvasta ei oikein saa selvää, mutta nuo kavennukset kirraavat jonkun verran eikä peitosta tullut ihan sileää. Mutta kelpaa varmaankin saajalleen, tytölle 6v.

Puikot: 4,5mm KnitPicks
Lanka: Musta keskusta Novita 7v, muuten Gjestal Janne
Menekki: 484 g

Malli oli hauska ja tämä oli mukavaa neulottavaa. Kunhan joskus Jannea on jossain tarjouksessa (Lankahamsterien jälkeen), ostan sitä paksumpia sukkia varten ja myös pipoihin tai lapasiin. Oli mukavaa neulottavaa ja värivalikoima on huomattavasti laajempi kuin 7v:ssa.

Yritän saada tuon peiton kuvattua vielä vähän kauniimmin esiteltynä kuin tuossa kodinhoitohuoneen lattialla pingotuksessa kahden patjan ja kahden erivärisen pyyhkeen päällä.

Alla kuvausmallina taas poika, kesken pelin epäreilu äiskä komensi lapaset käteen ja kuvat napsittiin liikoja nopeasti sekä kuvaajan että kuvattavan kärsimysten lyhentämiseksi minimiin. Ja nyt sitten kärsivät lukijat. Kuvat on siis meidän makkarin tietsikkapöydän ääressä kuvattu. Kuvista näkyy, että meillä on makkarissa korkkilattia ja tietsikkapöytänä jossain vaiheessa miehen entiseltä työpaikalta poistettu pöytä, mikä on käsitelty jollain lakalla tummahkoksi.

Ja tapetit on havunvihreät. Kun rakensimme talomme viime vuosikymmenellä, minä valitsin lähes kaikki kotimme pinnat. Nämä tapetit oli ainoat, mistä mies kysyi oliko nämä väärät vai tuleeko meille ihan oikeasti tuon väriset tapetit. Ja tuollaiset vihreät minä ihan oikeasti halusin. Kesällä kävimme rautakaupassa ostamassa laattoja etuterassille, myyjä muisti vieläkin nuo vihreät tapetit.

Ja sitten näihin lapasiin.
Malli: Sheltie from Knitting New Mittens and GLoves by Robin Melanson
Puikot: 6mm
Lanka: Aluslapanen, Novita Brush; päällinen Viking
Menekki: 98g

Nämä lapaset on neulottu siskon lahjoittamista vuosikertalangoista. Novitan Brush on aika pörröistä, 80% villaa ja 20% polyakryylia. Vikingissa ei ole vyötteessä mitään muuta nimeä kuin tuo Viking, mutta katselin langan speksejä ja ne on ihan samat kuin Sandnes Fritidsgarnissa.


Ohjeessa oli käytetty aluslapasen neulonnassa mohairlankaa. Minullakin on joitain mohaireja tuolla marinoitumassa, pitääkin kokeilla tätä samaa lapasta mohairlangalla ja yleensäkin erilaisilla lanka- ja värikombinaatioilla. Lapaset on uskomattoman lämpimät, tuulisella ilmalla voi olla aika hatarat. Aluslapasen varsi tuntui neulottaessa todella pitkältä, mutta jotenkin se pituus hävisi kun tuo päällinen oli ommeltu kiinni. Seuraavissa versioissa pitää muistaa neuloa tuo aluslapanen joitain senttejä pitempänä versiona.

Ja on täällä tapahtunut paljon muutakin käsityörintamalla. Jotain on ostettu, ei tosin lankaa. Jotain on saatu ja jotain isoa on tekeillä, mutta lepää nyt Lankahamstereiden ajan. Yritän saada noita kuvia aikaseksi, niin pääsen kertomaan tarkemmin.

6 kommenttia:

kio kirjoitti...

ei uskois että tosta kasasta on kehkeytynyt näin kaunis peitto

teisa kirjoitti...

Mytystä kuoriutui kaunis peitto! Huomasin taustan vasta, kun luin tekstin, eikä se senkään jälkeen haitannut yhtään!

Pia Nore kirjoitti...

Todella uskomatonta mitä pingotus saa aikaan! Upea peitto!

Makepeace75 kirjoitti...

Onpa todella kaunis peitto!

Miia-Rebekka kirjoitti...

aivan mahtava tuo peitto! Väritkin on niin nätit.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis peitto, tuo mallikuvio on niin hieno.
Voi kun onkin aikaa, kun olen viimeksi täällä käynyt.