tiistai 3. helmikuuta 2009

Arpajaisiin tehtailtua

Pojan jääkiekkojoukkueen sarjan kotipeleissä on aina arpajaiset. Kioskivuorossa olevat kaksi pelaajaa (lue pelaajan äitiä) sekä yksi muu pelaaja tuovat arpajaisiin 4-5 palkintoa. Meillä oli kioskivuoro ja arpajaispalkintojen tuontivuoro 17.1. Kotiuduimme lomalta 7. päivä eli minulla oli ruhtinaalliset kymmenen päivää aikaa kehittää arpajaispalkinnot. Ja tietenkin neuloin ja virkkasin, helppoa ja nopeaa.Puikot: 5,5mm
Lanka: Marks och Kattens Eco Ull
Menekki: 90g

Siis onko tällä ohjeella neulottu täällä lapasia aikaisemminkin? Hyvä ohje, kannattaa käyttää. Pienensin puikkoja edellisistä huovutetuista lapasista ja näistä tulikin aika kivat. Lanka oli mukavaa neulottavaa ja käyttäytyi kauniisti huovutettaessa. Tein pesun 30 asteessa, normaali pesuaine ja mukana pesussa yksi kylpypyyhe. Näistä tuli miesten koko S/M, minulle nämä olivat vähän reilut.Malli: Tellun blogin vanutetut lapaset
Puikot: 5 mm
Lanka: Marks och Kattens Eco Ull
Menekki: 90g


Näihin pienensin puikkojen kokoa vielä yhden pykälän. Näistä tulikin sitten niin sopivan kokoiset ja muutenkin ihanan tuntuiset, että pyörittelin näitä pitkän aikaa käsissäni miettiessäni pidänkö itse vai laitanko arpajaispalkinnoksi. Laitoin sitten palkinnoksi, minullahan on vielä sitä ihanaa Amerikasta tilattua herkkua, Elle Merino Brights -lankaa, mistä aion neuloa itselleni huovutetut lapaset.

Jos tarkkaan katsoo, huomaa etteivät Eco Ull - lapaset #1 ja #2 ole ihan samanlaiset. Ensimmäisen parin raidoituksen aloitin vaalealla ja toisen parin raidoituksen tummalla langalla, peukalot ovat molemmissa pareissa tummat.

Ja sitten jotain ihan muuta. Uudessa Novita-lehdessä oli huovutettujen patalappujen ohje, nämä olivat minusta hauskat. Ja oli muuten nämäkin tosi nopeat hujauttaa.Malli: Novita kevät 2009, malli 8
Koukku: 8mm
Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 180 g neljään patalappuun

Virkkasin kaksi paria patalappuja niin, että toisen kukan keskusta oli ensimmäisen kukan terälehtien värinen ja päin vastoin.

Ohje oli Novitan Huopaselle, joten tuo koko ei ehkä nyt ollut ihan ohjeen mukainen. Ensimmäisen parin huovutin koneessa kahteen kertaan, että sain patalapuista vähän pienemmät. Tein ensimmäisen parin muutenkin ihan ohjeen mukaan, huovutuksen jälkeen nuo kukkien terälehdet vähän kirrasi, mutta rajumman puoleisella venyttelyllä ne sai perfektionistiakin miellyttävään kuntoon.


Toisen parin teinkin sitten jo rennommin ja lisäsin ohjetta enemmän silmukoita terälehtien uloimpiin reunoihin reunakerroksia virkatessa ja vastaavasti vähensin silmukoita reilusti terälehtien välissä.


Toisesta parista on tällaiset erikseen kuvat, kun vielä "paketoinnin" jälkeen muistin kuvaamisen enkä enää viitsinyt ottaa pois yhdistäviä lankoja ja tuoteselostetta.

Malli: Moda 5/2004, malli 44
Koko: Mies
Puikot: 3,5mm
Lanka: Sandnes Smart
Menekki: 72g

Viimeiseksi neuloin sitten ihan tällaisen perusmyssyn. Malliksi joutui taas puolustuskyvytön jääkiekkopelin pelaaja. Pipo päähän ja kuva kameraan. Pojalla on pieni ja siro pää ja myssy on miesten kokoa, joten tuota päälakea on Pojalle vähän turhan paljon.

Minua nauratti, kun mies asiantuntevasti selitti toiset huovutetut lapaset voittaneelle naiselle lapasten olevan huovutetut. Naisella oli naama kysymysmerkkinä ja mies selitti, että ne on huovutettu tiiviiksi niin ovat erityisen lämpimät ja pitävät tuulta. Törmäsin sittemmin tähän Naimisissa käsitöihin -blogiin, missä mies kertoo Vaimon käsityöharrastuksesta omasta näkökulmastaan. Tää on hauska. Meiltäkin taitaisi näkemystä näihin meikäläisen tekeleisiin löytyä jos kysyttäisiin ja jonkinlaista asiantuntemustakin on kertynyt neljännesvuosisadan kestäneestä käsitöiden tekeytymisen seuraamisesta.

Ja sitten lähetyksen asiaosuus, katsaus tammikuun tapahtumiin:

  • Ostin lankaa: 0 g
  • Töitä valmistunut: 1144 g
  • Lankavaraston muutos: -1144 g

Lankavaraston pienenemisen kannalta vuosi on alkanut lupaavasti, sama meno jatkuu ainakin helmikuussa Lankahamstereiden kanssa. Ja nyt taas yläkertaan ja neulomaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos riemastuttavasta blogilinkistä, tuota on pakko alkaa seurata ja miehellekin on ehkä esiteltävä :-D. Teidän kioskivuorolla on kyllä hävyttömän hienoja palkintoja arpajaisissa!