perjantai 8. marraskuuta 2013

Ei ihan sohvaperunoita

Vesivahinkoremontti oli avaimet käteen -periaatteella ja sisälsi vastaavat pinnat kuin aikaisemminkin. Alakuvan oikeassa reunassa näkyvässä takkahuoneen seinässä oli aikaisemmin paksu antiikkirappaus. Sitä ei enää tullut, remontin tehnyt firma ilmoittei ettei pysty vastaavaa tekemään. Niinpä seinään tuli kiveä.  Lattian pinnoitan hommasimme aikaisemman laatan sijasta hintavampaa graniittia pientä lisämaksua vastaan.

002

Olin ennakkoluuloinen kiiltäväksi hiottua graniittia kohtaan, epäilin sitä liukkaaksi. Oikeastaan lattia on jalan alla suorastaan nihkeän tuntuinen, eikä ainakaan suihkun tai saunan jälkeen jaloissa kantautuvat vesiroiskeet tee lattiaa liukkaaksi. Graniitin toimittajan mukaan puolikiiltäväksi graniitti on liukas ja kokeilimmekin tämän laatan väärää puolta ja näin tuntui todellakin olevan.

Nyt kesällä, vuoden remontin valmistumisen jälkeen ostimme uuden sohvan. Sohva näyttää siltä, kuin se olisi ollut aina tuossa paikassa. Me kaikki tykkäämme loikoilla tuolla sohvalla enemmän tai vähemmän pitkällään. Telkkarin katselun lisäksi siellä selaillaan läppäriä, luetaan venäjän läksyjä ja neulotaan. Vaikka sohvalla viihdytäänkin, kuluu aikaa enemmän liikunnallisissa harrastuksissa. Sohvaperunoita emme siis ole.

012

Verhot on vielä ompelematta, kankaat on ostettu ja leikattu. Niinpä tuossa ensimmäisessä kuvassa ikkunat näyttävätkin niin alastomilta Olen odotellut inspiraatiota, inspiraation iskiessä hommat hoituvat nopeasti. Nyt kun kaikki on niin uutta ja nättiä, tekisi mieli uusia myös pöytä ja TV-taso sekä päivittää telkkari isommaksi.

Ja voihan tuota sohvaa käyttää kuvausrekvisiittanakin. Kesällä halusin  mökille mukaan jotain helppoa ja aivotonta neulottavaa, kun pitkästä aikaa tartuin puikkoihin. Kävinpä VirkkuKoukkusessa ostamassa Noro Kureyonia ja pistin puikoille lapaset.

007

Nämä on neulottu tiukkana neuleena 3,75 mm puikoilla raidoittaen kahdesta erivärisestä Noro Kureyonista. Näistä tulee mieleen se kaunis kesäpäivä mökillä, lisäksi näistä tulee mieleen tyttären muuttoreissu Jyväskylässä. Kun menimme syyskuun alussa muuttamaan tyttöä solukämpästä uunituoreeseen yksiöön, neuloin menomatkalla näitä lapasia. Kumma miten vahvasti käsitöihin voi liittyä muistoja, muistan vieläkin mitä neuloin katsoessani Pekingin olympialaisten naisten kaksikkosoutua.

Viikonlopuksi on kivaa tiedossa, olen lähdössä Lappeenrannan neulojien neuleviikonloppuun. Kivaa tavata livenä nettimaailmasta tuttuja neulojia.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kohta nähdään!
Kauniit lapaset! =)

Näppi kirjoitti...

Kivasti raidoittui kahella langalla lapaset. Kauniita on alla olevat lovikatkin. Itekki tein lovikat pojalle vähän aikaa sitte.

Kivalta näyttää oleskelusohova ja huone.

Sukkalandia kirjoitti...

Kivat raidat! Minäkin muistan vielä mitä tuli telkkarista kun neuloin Clapotista ja mitä neuloin kuin Lordi voitti euroviisut!