torstai 22. heinäkuuta 2010

Myssykatsaus

Tässä vielä nämä KYH-tempauksessa kesäkuun puolella valmistuneet sytomyssyt, mitkä ovat jo matkanneet Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Kuusi näitä oli kaikkiaan, yksi valmistui vielä heinäkuun puolella, siitä sitten tarinaa myöhemmin.
005
KYH 2: Aloitettu 3.6, valmis 8.6.
Malli: Herringbone Stitch Chemo Cap (Ravelryssa)
Puikot: 3,75mm
Lanka: Novita Bambu Plus
Menekki: 48g

Malli oli aika kiva neulottava. Myssy näytti hurjan matalalta ennen päälaen kavennuksia, joten neuloin sen pari senttiä ohjetta pidemmäksi ennen kavennusten aloittamista. Silti myssystä tuli ihan liian matala minun makuuni. Tykkään vetää hatut melkein silmälasien päälle. Mutta lanka on ihanaa, harmi ettei Novita ottanut tätä myytäväksi. Lanka on ihanan viileän ja samalla lämpimän tuntuista ja mukavan rentoa.


039
KYH 3: Aloitettu 3.6, valmis 9.6.
Puikot: 3,75mm
Lanka: Polarn & Pyret's Bomull Garn
Menekki: 54g

Tämä on todella joutuisa ja hauska malli neuloa. Tällä kertaa jätin pois tähtien sakarien kärjistä myssyn alareunaan menevät vinoreikärivit. Näin tämä on minusta vielä kauniimpi kuin alkuperäinen malli.


011
KYH 11: Aloitettu 11.6, valmis 12.6.
Malli: Odessa
Puikot: 3,5mm & 4 mm
Lanka: Novita Bambu Plus
Menekki: 59g

Tämä oli myös mielenkiintoinen neulottava. Tähänkin neuloin vähän enemmän pituutta kuin mallissa on, tähänkin olisin vielä muutaman sentin pituutta ottanut jos tämä olisi tullut itselle. Tämä on oikeastaan niin kivan näköinen, että tällaisen voisi joskus neuloa itselle tai jollekin lahjaksi villalangasta.
020
KYH 8: Aloitettu 8.6, valmis 20.6
Malli: Lovely Lace Cap (Lion Yarn Free Online Patterns)
Puikot: 3,25mm
Lanka: Novita Gardenia
Menekki 62g

Tämä malli ja paljon muitakin on saatavilla, jos käy kirjautumassa tuonne Lion yarnsin nettisivuille.
Tein tämän ihan ohjeen mukaan, valitus on ihan sama kuin aikaisemmissakin malleissa; malli on liian matala minulle. Onkohan pään muodossani jotain vikaa vai mieltymykseni syviin hattuihin outo?

Lanka on vanhaa Novitan lankaa jostain viime vuosituhannen loppupuolelta. Se on liukasta ja halkeilee, päättelyyn piti varata todella pitkä lanka, väri on erittäin haalea vihertävä. En tykännyt lopputuloksestakaan yhtään ja mietin heitänkö roskiin vai vienkö keräykseen ja lopulta vein tämän. Ja eikös keräyspaikan myyjä ihastunut tähän ihan mahdottomasti ja ihasteli miten taitavia ihmiset ovat ja kyseli miten olin kavennukset tehnyt. Tässähän ei tehty kavennuksia, aloitettiin päälaelta ja tehtiin lisäyksiä. Minä vaan kohteliaasti nyökyttelin, että kaunis on ja taitavasti neulottu. Samalla sisäisesti irvistelin ja ihmettelin. Mutta makuasioista ei voi kiistellä. Ehkä tämäkin myssy kelpaa jollekulle tai jää sitten jonnekin komeron perälle pyörimään.
027
KYH 21: Aloitettu 21.6, valmis 24.6
Malli: Perusmyssy alhaalta ylös 120 silmukalla
Puikot: 3,25mm ja 3,75mm
Lanka: Sininen Novita Alabama ja musta Novita Tennessee
Menekki: 71g

Ja sitten tavoitteena päästä eroon kahdesta vajaasta puuvillalankakerästä. Aika hyvin onnistui. Ja kun ei ollut erityisempää ohjetta seurattavana, tuli myssystäkin omaan makuun riittävän syvä.

059
KYH 22: Aloitettu 21.6, valmis 25.6.
Malli: Peruspipo alhaalta ylös 108 silmukalla
Puikot: 3,25mm ja 3,75mm
Lanka: Novita Alabama
Menekki: 46g

Virkkasin lapsille Alabamasta päiväpeitteet, ja virkatuista lapuista jäi yli joitain. Lisäksi jäljelle jäi jonkun verran lyhyitä jämiä. Sain idean tällaisesta piposta, mihin käyttäisin mahdolisimman paljon eri värejä. Joka toinen raita on tummansinistä ja muuta noita pätkiä. Tässä oli jonkun verran langanpäitä pääteltävänä, mutta lopputulos on minusta kuitenkin aika onnistunut.

Sääli ettei tuota Alabamaa ole enää Novitan valikoimissa, todella miellyttävän ja kestävän oloista vaikka on merseroimatonta. Värejäkin oli silloin ennen vanhaan vaikka kuinka. Mutta ei palaa aika entinen.

Nyt suihkuun ja rippileirin vanhempainiltaan.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Mukavan näköisiä myssyjä!

Villanne kirjoitti...

Kivoja myssyjä!

Maikki kirjoitti...

Onpas myssyjä, kivoja sellaisia!

Täällä toinen "pitkäpää", joka tykkää pitemmän mallisista pipoista. Jotenkin noista lyhyistä tulee mieleen 80-luku :). Ja sitten tuntuu että ne käytössä ja pesussa tapaavat kuitenkin vähän kintsahtaa - silloinkin on eduksi että pipossa on pituutta.