tiistai 24. marraskuuta 2009

Tumpputehtaan tuotantoa

Täällä on Lapaskuun merkeissä tikuteltu menemään lankavarastoa paksuilla puikoilla paksusta langasta. Tumpputehtaan tuotantolinjalta on pukattu ulos huovutettua etukäpälänlämmitintä. Ja voin julistaa suureen ääneen, että tykkään Sandnesin Fritidsgarnin huopumisjäljestä. Kaunista, pehmeää pintaa syntyy huovutuslämpötilasta riippumatta.

Nyt pitää dokumentoida aika pikaisesti, kohta alan valmistautua teatteriin lähtöön. Edellisestä teatterikäynnistäni on vierähtänyt jo useita vuosia ja kun työmaani naisten yhdistys nyt järkkäsi teatterikäynnin lähdin myös mukaan. Näytelmä (musikaali?) kertoo Elviksestä, pitäisi olla aika kepeää katsottavaa.

Kaikki tässä esilteltävät lapaset on neulottu Tellun blogin vanutettujen tumppujen ohjeella.


Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 102g
Puikot: 6mm


Molemmissa vihreissä oli neulottaessa samat tiedot, sama lanka ja puikot. Ylemmät lapaset olivat ensimmäiset Fritidsgarnista neulomani, huovutin ne varovasti 40 asteen pesussa. Tuloksena oli isot naisen/keskikokoiset miehen lapaset. Alemmat pesin 60 asteen pesussa ja niistä tuli keskikokoiset naisen lapaset.Lanka: Novita Puro Tundra
Menekki: 70g
Puikot: 5,5m

Novitan Huopanen huopuu lenkittyen ja Purosta oli sanottu samaa. Neuloin lapasista siis aika pienet ja tavoitteena oli tehdä aika kevyesti. Huovutin lapaset 30 asteessa pesukoneen sporttiohjelmalla ja näistä tuli suunnilleen kokoa naisten S/M tai nuori. Näistä tuli ihan sattumalta parin näköiset lapaset, olin kyllä valinnut kaupassa päältä päin mahdollisimman saman näköiset kerät.Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 96g
Puikot: 6mm

Nämä tein ihan tarkoituksella tällaiseksi peilikuvaraidallisiksi, nuoriso tykkää. Nämäkin huovutin 60 asteessa, pesukoneessa oli mukana kaksi kylpypyyhettä ja lapaset huopuivat enemmän kuin aiemmin 60 asteessa huovuttamani vihreät lapaset. Nämä on suunnilleen kokoa naisten M. Taisin kääntää lapaset vielä vähän kosteina kuivumaan peukalot lattiaa kohti, peukalot on ainakin vapaasti ollessa kummallisella rutulla. Kädessä kyllä oikenee.Tässä vielä yritelmät Novita Puron Revontulista. Vaikka Norojen neulottaminen on opettanut suvaitsevaisuutta erivärisiin raitoihin ja epäsymmetrisiin parillisiin neuleisiin, ylitti tämä pari minun sietokykyni. Piti käydä MiniManissa hakemassa kaksi uutta kerää, että saan tehtyä näille parit. Ovatkin jo valmiita, symmetriset parit esittelyssä sitten seuraavalla kerralla.

Ja nyt kyltyyrin pariin.

4 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Fritidsgarn huovuttuu kyllä poikkeuksellisen kauniisti, toinen suosikkini on Tove kaksinkertaisena. Pitää kyllä ihailla tuota tumpputehdasta, itsellä jäi Lapaskuu yksiin huovutettuihin lapasiin (nekin vielä polkkaamatta).

Marjut kirjoitti...

Tumpputehdas on kyllä toiminut loistavasti; ei ole lomautuksista tai irtisanomisista tietoakaan. Kivoja lapasia! Minulla on kokemusta vasta patakintaiden huovuttamisesta.

Taija K kirjoitti...

Olen samaa mieltä Fritidsgarnista. Olen tosin huovuttanut siitä vain pari pannulappua, mutta niistä tuli ihanan tasaiset ja virkkausjälki hävisi näkymättömiin. Työtä ei myöskään tarvinnut kiskoa ja nykiä koneesta ottamisen jälkeen. Tove myös toimii, väitän yksien En Pointe -tossujen suomalla kokemuksella.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ooh, mikä määrä valmiita tumppuja!
Minulle kävi samoin Puro Tundran kanssa, piti hakea kaksi kerää lankaa lisää, että sain kahdet, jotenkin toisiinsa sopivat parit.