maanantai 16. marraskuuta 2009

Noro-sormikkaat ja raitalapaset

Aloitin Lapaskuun näillä Noro-sormikkailla, ajattelin tehdä ensimmäiseksi pois tuon työläimmän homman. Nämä tulevat joululahjaksi meidän siivoojallemme, joka oli aivan ihastuksissaan nähdessään Norosta aiemmin samalla mallilla Ravelryn Neulojan syyslomavaihtoon neulomani sormikkaat. Samanlaisiksihan näitä ei voi sanoa, Norosta nyt ei taida oikein saada kahta samanlaista paria tehtyä.


Malli: Strata, kirjasta Knitting new mittens and gloves by Robin Melanson
Puikot: 3,25mm
Lanka: Noro Silk Garden Lite
Menekki: 62g

Nyt vähän oikaisin neuloessani, en laittanut sormien paikkoja apulangoille, pistin vaan suoraan puikotellen. Tässä mallissa aloitetaan sormien neulominen tuolta pikkurillistä ja joka välissä neulotaan lisäkerros ennen seuraavaa sormea. Istuvat kädessä hurjan hyvin.

Lanka oli neuletakin tekeleestä purettua. Lopulta kerin kaikki alkuperäisellä kerälläkin olleet langat pallokeriksi samaan suuntaan ja jahtasin korista sopivalla värillä alkavaa kerää. Totesin, että jatkossa Norot on parempi keriä palloiksi, silloin saa jo ennen neulomisen aloittamista kiinni nuo katkeavat langat.

Malli: Peruslapanen
Puikot: 3,75mm
Langat: Patons SWS ja Elle Merino Brights
Menekki: 80g

Nämä on sitten tällaiset jämälankalapaset. Tein aikaisemmin samoilla spekseillä Noro Kureyonista raidoitettuja lapasia, lapasista tuli isompia. Nämä on tehty 40 silmukalla, olisi pitänyt tehdä joko 42 tai 44 silmukalla, vähän naftit näistä tuli omaan käteen. Mutta eiköhän näille joku ottaja löydy.

Elle Merino Brightsia taitaa olla vielä sen verran, että täydennettynä vähän jollain yksivärisellä saisin vielä toiset raidoitetut lapaset. Pitääkin kaivella tuota apulankaa.

Näitä neuloessa meni poikki lempipuikkoni, Brittanyn 3,75mm puikko. Neuloin risalla puikolla loppuun asti, kääntelin aina puikkoa ehjä kärki edelle. Muuten meni ihan OK, mutta kärkikavennuksissa oli lieviä vaikeuksia. Taidan seuraavaksi tilata KnitPron 3,75-milliset, jos ne kestäisivät pidempään kuin nuo Brittanyt. No taisin minä lähemmäs 30 sukat/lapset/pipon noilla neuloa.

Viikonloppuna valmistui kahdet lapaset, yritän saada kelvollisia salamakuvia. Tylsää, aamulla töihin lähtiessä on hämärää ja töistä kotiin tullessa on pimeää. Onneksi pimeys lisääntyy enää reilun kuukauden verran ennen kuin päivä alkaa taas pidentyä.

7 kommenttia:

upa kirjoitti...

Onpa kauniit värit!

Villasukka kirjoitti...

Noro on ihanaa! Itse neulon hanskoihin sormet aina pikkurillistä lähtien juuri siksi, että rillin ja muiden sormien väliin tarttee lisäkerroksia (eivät ne ole samalla tasolla) ja miusta on helpompi edetä reunasta reunaan niissä sormissa kuin aloittaa keskeltä.

Helmis kirjoitti...

Voi, kun on kauniita!

Samoin mä tykkään neuloa pikkurillistä alkaen sormikkaat, niin tulee parhaiten istuvat hanskat.

Kiitos muuten puikkovinkistä, täytyy varmaan tehdä puikkotilausta Tinttamarelliin.

Marjut kirjoitti...

Ihania värejä molemmissa! Olen neulonut perussormikkaita viime aikoina ja aloitin myös sormet pikkurillistä ja sen jälkeen neuloin 3 lisäkerrosta ennen muita sormia.

Mammutti kirjoitti...

Miten kauniit sormikkaat ja niiden värit!

Tiina kirjoitti...

Mun mielestä noissa sormikkaissa nuo värit on menneet melkein täydellisesti, tuon paremmin ei voisi saada väriä onnistumaan norolla! Tosi hienot!

Marika kirjoitti...

Ihania!