lauantai 28. marraskuuta 2009

Lankaa tupaan ja tumppuja ulos

Maanantaina kävin työmatkalla Joensuussa. En voinut jättää Joen Lankaa väliin, mukaan tarttui 570g lankaa.

Pirtin Kehräämön liukuvärjättyä tex 140*3 karstalanakaa ostin punaisen ja vihreän vyyhdin. Näistä olisi tarkoitus neuloa huovutettuja lapasia, patakintaita ja patalappuja. Ostin yhden vyyhdin tummanruskeaa Fritidsgarnia yhdistettäväksi keskiruskean Fritidsgarnin kanssa. Raidalliset huovutetut lapaset? Ja Noron Silk Garden Lite-kerät lähti mukaan yhdistettäväksi minulla jo olevien kerien kanssa. Näistä voisi tulla jotain kahden kerroksen raidoitettua.

Lapaskuussakin on loppukiri. Muutamat on vielä kesken, mutta tässä näitä valmiita. Edelleen kaikki tässä esitettävät lapaset ovat Tellun blogin vanutettujen tumppujen ohjeella tehtyjä.

Lanka: Novita Puro, väri Revontulet
Menekki: 68g
Puikot: 5,5mm

Yläpuolen kuvan vasen lapanen ja alapuolen kuvan oikea lapanen olivat alkuperäinen Revontulet-langasta neulottu pari. Ei oikein symmetrinen. Niinpä kävin ostamassa pari kerää lisää ja neuloin alkuperäisen parin jäsenille symmetriset kaverit. Nyt näyttää paremmalta.

Lanka: Novita Puro, väri Revontulet
Menekki: 68g
Puikot: 5,5mm

Molemmat Puro-lapaset on edelleen huovutettu 30 asteen sporttiohjelmalla ja huopuminen on juuri sopivaa. Rajummalla huovutuksella nousisi pintaan lankalenkkejä.

Sitten kokeilin varastossa ollut Zitronin Loftia huovutetuissa lapasissa.

Lanka: Zitron Loft
Menekki: 68g
Puikot: 6mm

Tämäkin huopuu kauniisti, mutta häviää Fritidsgarnille sata nolla. Fritidsgarnin huopumisjälki on suloisen pehmeää, mutta Loft on melkein tuplaten Fridtisgarning hintaista, toki Loftia kuluu vähemmän kuin Fritidsgarnia. Mutta jos haluan jotain jatkossa huovutella, ainakin tähän asti kokeilluista langoista Fritidsgarn tulee olemaan valinta useimmiten.

Nämä huovutin 40 asteen pesussa, mukana olivat minun sandaalini eli taisivat saada lapaset kyytiä. Olin unohtanut sandaalit uimakassiini perjantaista keskiviikkoon ja sandaaleihin oli ilmaantunut melko vahva ominaishaju. Mies sanoi sitä vanhan juuston hajuksi, mutta jotain homeen hajua se minusta oli. Tarinan opetus: kassi pitää tyhjentää heti uimahallista tulon jälkeen myös silloin, kun olen ainoastaan käynyt vetämässä jonkun uimaryhmän ja kassissa olisi ainoastaan sandaalit.

Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Menekki: 102g
Puikot: 5,5mm

Näihin lapasiin yhdistelin vihreiden Fritidsgarnien jämät ja harmaata Fritidsgarnia. Kuvaushetkellä lapaset olivat vielä kuivumassa alakerran vessan lämpimällä lattialla tumppuplocceihin puettuna. Tuo harmaa on kerta kaikkisen suloisen pehmeää huovutettuna.

Vielä muutama päivä Lapaskuuta jäljellä, yksistä lapasista pitää vielä päätellä langat ja ommella napit, tulossa on vielä kaksi paria. Molemmista pareista on vasen lapanen neulottuna. Alkuviikosta pääsen sitten laskemaan Lapaskuun lopullista tulosta.

4 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniita lapasia kaikki!

Tuo uimakassin tyhjentäminen on tylsää.. lukioikäisenä kun kävin paljon uimassa, niin olisi ihana ollut sen jälkeen juoda litra kahvia ja lysähtää sohvalle neulomaan, mutta ei kun aina piti pestä uimapuku ja laittaa kamppeet kuivumaan. Jäks. Ja nykyään niitä virutettavia uimapukuja on niiiin monta kerralla.. ;oP

Epa kirjoitti...

Fritidsgarn näyttää mukavasti huopuneelta, täytyy kokeilla itsekkin tehdä huovutetut lapaset :)

Marjut kirjoitti...

Lapasesi ovat kaikki kauniisti huopuneita ja nättejä muutenkin.

Marika kirjoitti...

Ihanaisia tumppuja!