maanantai 19. lokakuuta 2009

Panda ja kirjakaupustelua

Toisena projektina Ravelryn Neulojan syysloma -vaihdossa saamistani langoista tein pipon Kauhavan kangasaitan Panda -langasta.

Ohjeen etsiminenkin oli oma projektinsa, olen laiska enkä jaksa alkaa muuntaa ohjeiden silmukkamääriä. Eli ohjeen piti olla suunnilleen saman paksuiselle langalle. Ja kun olen tällainen tylsä ja mielikuvitukseton insinööri, neuleenkin pitää olla mieluiten selkeän sporttinen eikä romantikon herkkää pitsiä tai kiemuraa. Ja kuitenkin joku juju neuleessa pitäisi olla. Löysinkin Claudian, mutta ohjeen sisältävä nettisivu oli hävinnyt jonnekin. Odottelin vajaan viikon ja sitten ohje tupsahtikin Ravelryyn. Jes, pääsin neulomaan.


Ohje: Claudia (ravlink)
Puikot: 3,5mm & 4mm 40cm pyöröt
Lanka: Kauhavan kangasaitan Panda
Menekki: 50g

Kun sukkien kahden silmukan palmikoiden vääntäminen meni hyvin, ähräsin tässäkin palmikot ilman palmikkopuikkoa. Palmikko-osuus tehtiin pienemmillä puikoilla ja minulla oli mummon perintönä kirkkaat metalliset pyöröt, missä puikot olivat aika pitkät. Pitkän puikko-osuuden vuoksi palmikkojen vääntäminen oli lievää tuskaa, kaapelin olisi pitänyt olla sentin tai pari pidempi tai puikkojen vastaavasti lyhyempiä. Sain kuitenkin tehtyä palmikot ilman apupuikkoa.

Tein pipon ohjeiden mukaan ja aavistelin piposta voivan tulla liian lyhyt, minä kun tykkään sellaisista silmille vedettävistä. Vetelin pipoa sinnikkäästi silmille sovittaessa ja optimistisesti kuvittelin pituuden riittävän. Totuus paljastui valmista pipoa sovitettaessa, ei ollut tarpeeksi syvä. Huokaus, purku, pari senttiä lisää ribbiosuuteen ja kärkikavennus uudelleen. Ohjeen mukaan pipon korkeus piti olla 5 - 5,5 tuumaa ennen kärkikavennuksia. Tein tuon ylärajan mukaan eli 14cm, ei riittänyt. 16cm oli riittävästi minullekin.

Olen tuossa ylemmässä kuvassa hätkähdyttävän paljon Pojan näköinen tästä kulmasta katsottuna. Kulmakurvat, silmäripset ja poskien muoto on just sama. Nenä minulla on pidempi. Jos minulla ei olisi laseja ja kuvan alareuna olisi silmien alapuolella, olisi vaikea sanoa kumpi on kuvassa.

Pandassa on 70% villaa ja 30% bambua. Lanka on sileää, tuntuu jotenkin viileältä ja sitä on miellyttävää neuloa. Eikä se ollut moksiskaan tuosta purkamisestakaan. Kunhan lankavarastoon on tullut jonkinlainen rako, tätä taitaa tulla villiksen verran tänne. Värejä on kuusi, turkoosi ja luonnonvalkoinen on ihan nounou. Tämä vihreä, tummanruskea, oranssi ja punainen on jees.

Lanka oli riittoisaakin, tai ehkä se nyt johtuu tuosta mallistakin, silmukoita on ribbiosuudessa vain 90. Ensimmäisesssä versiossa lankaa meni muutaman metrin vaille kerä, lopullisessa versiossa muutamaa metriä yli kerän.

Sitten kauppaan iskemättömiä kirjoja, jotka ovat minulle syystä tai toisesta päätyneet eivätkä minua innosta. Ovat täysin uuden veroisia. Olen laittanut vinkiksi Adllibriksen ja Bookyn hinnat. Jos haluat ostaa kirjan, hihkaise kommenteissa mikä kirja kiinnostaa ja muista jättää yhteystiedot. Ja jos useampi on kiinnostunut samasta kirjasta, ensimmäisenä kommentoinut pääsee tekemään kauppoja.

Adlibris: 21,80+ postikulut. Lisätietoja
Booky: 34,80 sisältäen postikulut
Mohariina: 20 sisältäen postikulut

Adlibris: 24,70 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 26,20 sisältäen postikulut
Mohariina: 18 sisältäen postikulut

Adlibris: 28,40 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 31,30 sisältäen postikulut
Mohariina: 25 sisältäen postikulut

Adlibris: 31,30 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 34,10 sisältäen postikulut
Mohariina: 25 sisältäen postikulut

9 kommenttia:

MevrouwWalvis kirjoitti...

Piposta tuli tosi kiva! Voi olla, että joudun ostamaan tuota samaa lankaa itsellenikin:)

siina kirjoitti...

Ihana pipo kyllä! Ja vihreä väri on hirmu kiva :)
Mä olen tykästynyt noihin bambusekoitteisiin, niissä on jotain mikä viehättää...

TiiQ kirjoitti...

Ai kun on mukava malli pipossa - ja tuo vihreähän nyt iskee kuin metrinen halko meikäläiseenkin. Noinkohan joskus pitäisi tuommoinen itsellekin vääntää; hyvä tietää, että kannattaa neuloa pidemmälle ennen päälakikavennuksia, itsekin tykkään kunnolla syvistä pipoista.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis pipo!

Makepeace75 kirjoitti...

Kaunis pipo! Minä hiplasin messuilla tuota samaa lankaa ja tykästyin tuntumaan kovasti.

aura kirjoitti...

Kiva pipo:). Juuri eilen katselinkin tuota mallia ravelryssa äitin joululahjaa ajatellen, mutta päädyin toiseen malliin. Pitäisiköhän kuitenkin vielä harkita?

amma kirjoitti...

Tosi hieno pipa!
Kävit vierailulla ja kommentoit neulesormustimesta, alla linkki LankaLuolaan sieltä löytyy ;)

http://www.lankaluola.fi/product_details.php?p=295

Päivikki kirjoitti...

Upea pipo! Täytyy laittaa ohje jemmaan.

TiuTau kirjoitti...

Hieno pipo! Taisin itse katsella samaa ohjetta jossain välissä. Mulla on kanssa vielä ohjeissa se toive aina, että löytyis oikea koko oikealle langalle, koska en jaksa/osaa kunnolla laskeskella uusia silmukkamääriä. Saatikka sitten tällaisessa, jossa kuviotkin pitäisi ottaa huomioon. Mutta ehkä jonain päivänä.