torstai 1. lokakuuta 2009

Nyt alkoi langaton lokakuu

Neuloin tilauksesta viime jouluksi yhden tuttavan lapsenlapsille sukat. Yhtiin noista sukista neuloin liekit ja pikkukaveri olikin niin ihastunut sukkiin, että niitä pidettiin jalassa yötä päivää. Tuttavani pyysi minua neulomaan kahdet lasten sukat, 2-vuotiaalle sopivat ja koossa 34, näihinkin toivottiin liekkikuvioita.

Malli: Kuvio Novitan Neulomosta lukijoiden extramalleista, sukan malli perinteinen ranskalaisella kantapäällä
Puikot: 2,5mm
Lanka: Novita Nalle, Sandnes Sisu, joku ikivanha sukkalanka
Menekki: 66g

Nyt pitäisi enää tikutella ne pienemmät sukat, mutta niiden tekemisessä ei paljon ehdi vanhentua. Nämä on kyllä hauskat, nuo muutamat kerrokset kuvioneuletta on vähän hitaampia, muuten sukat syntyy vauhdilla ja on lasten mieleen. Ja sukat menivät tietysti myös Sukkasadon Hillokellariin.

Viime viikolla Adlibriksella oli tarjouksena kirjat ilman toimitusmaksuja. Olin jo pidempään märehtinyt parin kirjan tilausta ja saman tien kävin näpyttelemässä kirjat itselleni.

Tämä Cookie A:n sukkakirja oli toinen hankkimista odottaneista kirjoista. Olen muutamaan kertaan selaillut kirjan, siinä on monta ihanaa mallia. Mutta malleissa monesta on jo ihan liikaa kaikkea.

Nopeat ja värikkäät tilkkutyöt oli minulla kesällä lainassa kirjastosta ja tykkäsin tosi paljon. Selkeät ohjeet tilkkutöiden perusasioista ja helpohkoja, mutta näyttäviä tilkkutöitä. Tilkku-unelmia tuli Juju-kerhosta ja nyt sitten irtisanon jäsenyyteni siellä ja jatkossa ostan käsityökirjani nettikaupoista ja divareista.

Ja sitten syyskuun tilastot:
 • Töitä valmistui: 1408 g
 • Myin lankaa: 100g
 • Ostin lankaa: 500 g
 • Sain lankaa: 400g
 • Lankavaraston muutos: -608 g
Vuoden alusta:

 • Lankaa ostettu: 2550 g
 • Lankaa saatu: 840 g
 • Töitä valmistunut: 10439 g
 • Lankaa lahjoitettu: 850 g
 • Lankaa myyty: 100g
 • Lankavaraston muutos: -7999 g

Syyskuun töistä kukkahuivi on vielä pingotuksessa, mohair-huppari on kuvaamatta. Katsotaan jos Pojan kärsivällisyys riittäisi päivällä vaikka viiden minuutin kuvaussessioon.

Olen mukana Langaton lokakuu -tempauksessa, ilman lankaa tuskin olen, lankoja vaan pitäisi malttaa olla ostamatta. Jos tuossa onnistun, tulee lankavarastoon tähän astisen neulomistahdin mukaan ihan kunnioitettava lovi.

6 kommenttia:

TiiQ kirjoitti...

Vaikka tykkään monista Cookien sukkamalleista, olen samaa mieltä kanssasi, että monissa niistä alkaa olla jo liikaa kaikkea. Multa jäikin tuo kirja hankkimatta, kun näin sen livenä. Minä aion pitää täällä langattoman loppuvuoden, siitä pahasti tuli syyskuussa repsahdettua... Sulla on kyllä hyvä tahti langankulutuksessa :-).

Mammutti kirjoitti...

Nuo sukat on varmasti poikien mieleiset! Ja kauniithan ne on muutenkin.
Hyvää lokakuun alkua!

rebekka42 kirjoitti...

IIk miten ihanat sukat :))))

Loru kirjoitti...

Aivan ihanat sukat! Saattaisivat kelvata hieman vanhemmallekin sukankuluttajalle. Täytynee etsiä malli Novitan arkistosta.

Pitsisukka kirjoitti...

Nuo liekkisukat ovat kivat!

Emma kirjoitti...

Kerrassaan tuliset sukat, hauska idea :)