maanantai 5. lokakuuta 2009

Kukkia, sukkia ja pokaali

Syyskuun puolessa välissä valmistunut huivi oli muuten hauska virkata, paitsi pörrölanka kukkakehyksessä oli vähän inhottava. Halusinkin kokeilla samaa huivimallia jollain muulla kuin pörrölangalla. Kaivelin varastoa ja sieltä nappasin Novita Woolin kehykseen ja otin pörrölankojen loppuja kukkiin.

Malli: Kehystetty kukka Melody Griffithsin kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
Koukku: 5mm paloissa, 3mm yhdistelyssä ja reunuksissa
Lanka: Ikivanhoja pörrölankoja kukkiin, Novita Woolia kehyksiin
Menekki: Yhteensä 206g, 114g Novita Wool, 94g kukkalangat


Nyt tein palat sarjatyönä, eli kaikki kukat ensin ja kaikki kehykset peräkkäin. Näin mallit oppi ulkoa ja homma kävi kaikin puolin sujuvasti. Vähensin kukkien terälehdistä 2 pitkääpylvästä, koska koukku oli pienempi ja ohjeen mukaan tehtynä kukista olisi tullut liian leveitä.

Kehykset virkkasin kaksinkertaisesta Woolista. Tavallisesta langasta tehtynä kehyksiä oli suorastaan nautinto virkata ja reunuksen ruutujen määrä oli sama kaikissa. Yhdistelyn tein yksinkertaisella Woolilla kuin myös reunuksen.

Punainen ja possunvärinen pörrölanka loppuivat, valkoista ja keltaista on vielä jäljellä. Pitäisiköhän vielä kaivella lankavarastoa jos vaikka vielä löytyisi sopivia lankoja kukkien kehyksiin.

Pingotin huivin, tässä kuvassa näkyy tuo yhdistely verkkovirkkauksessa ja myös nuo kiinteillä silmukoilla, puolipylväillä ja pylväillä tehty pykäreunus.

Ja taas salakavalasti synttärit yllättivät, isän synttärit. Vasta torstaina kun isä kyseli milloin pääsisimme käymään, muistin synttäreiden olevan tänään maanantaina. No puikot ja lanka käteen ja aloitin tikuttelun. Lopulta Pojan peliaikataulujen mukaan sovitettuna menimme juhlille lauantaina, siiheksi en vielä saanut sukkia valmiiksi. Eilen päivällä sukat sitten valmistuivat, mutta oikeastihan synttärit ovat vasta tänään. Pitää vaan jotenkin toimittaa sukat perille.

Malli: Undulating Rib Socks, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,25mm, 2,5mm
Lanka: Schachenmayr Regia Hand-dye Effect
Menekki: 90g

Eilen oli sateinen ja pimeä päivä, kuvista tuli pimeitä salamalla ja ilman. Yllä salaman kanssa otettuna, alla ilman salamaa. Niin ja kuva on otettu joskus puolen päivän aikoihin. En viitsinyt odotella kirkkaampaa säätä, joten kuvat on vähän pimeitä. Tätä se taitaa sitten olla muutenkin kun syyspimeät tulevat.

Langassa on musta ohut säie, mikä kiertää varsinaista lankaa. Tuo musta säie tekee lankaan tuollaisen meleerausefektin ja sen vuoksi tuo mallin ribbikuvio ei oikein erotu. Lanka ei siten ehkä ollut paras mahdollinen tähän malliin. Kuvio kyllä erottuu pingotettuna ja sukka on mukavan joustava.

Varren yläosan tein 2,5mm puikoilla ja puolessa välissä vartta puikot vaihdettiin 2,25mm puikkoihin. En tajua, miten ohjeissa oli nuo puikot ensin 3,5mm ja sitten 3mm. Tulisi sukat melkoiselle jättiläiselle näillä puikoilla. Tykkäsin mallista kuitenkin sen verran, että varmasti teen joskus uudelleen mutta sellaisesta langasta missä tuo kuvio erottuu paremmin.

Meillä oli perjaintaina iloinen Poika. Jalkapallokausi päättyi perinteisiin pallonpainajaisiin ja sinne lähtiessä Poika kertoi, ettei ollut tällä jalkapallokaudella huhtikuun lopulta syyskuun loppuun kertaakaan poissa harjoituksista. Sanoin, että se voisi saada ahkerimman harjoittelijan palkinnon jos sellainen jaettaisiin. Takaisin pallonpainajaisista Poika tulikin kahden pokaalin kanssa, seuran vuoden juniorin iso kiertopalkinto ja pienempi kiertopalkinnosta muistoksi jäävä pokaali. Nyt jalkapallossa on muutaman viikon tauko, mutta jääkiekkokausi pyörii täysillä.

2 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kaunis huivi ja sukat hyvin tyylikkäät!
Ahkera harrastaja poikasi on ja pokaalit kannustaa varmasti. Rankkaakin se lasten/nuorten harrastaminen välillä on, toisaalta, kun motivaatio on kohdallaan, niin hyvä.

TiiQ kirjoitti...

Regian lanka näyttää ainakin kuvissa kyllä tosi kauniilta, varmaan onkin parhaillaan perussukissa.
Tunnollinen/motivoitunut poika, tosi hienoa, että on saanut kannustusta palkinnonkin muodossa!