keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vuosikin jo vaihtui

Vuoden loppu oli taas kiireinen niin kuin yleensä. Viimeisen postauksen jälkeen oli toimintaviikko, milloin valmistelin uimaseuran pikkujouluja ja myyjäisiä. Sitten olisinkin ehkä jotain ehtinyt kirjoittelemaan, mutta mies vaihtoi tämän alakerran koneen ja saman tien kuvien käsittelyssä käytetyn ohjelman. Ja nyt on sitten ongelmia kameran ja ohjelman yhteen pelaamisessa. Sairastin muutaman päivän kuumettakin ja se ei ainakaan helpottanut tilannetta. Jouluaatonaattona lähdimme sitten kahdeksi viikoksi lomalle ja kotiuduimme eilen. Yritän tässä nyt vähän kertailla käsityörintaman tapahtumia.

Joulukuun alun jälkeen tein Pojalle pipon toiveiden mukaisella värityksellä, tämä on vielä kuvaamatta koska haluan kuvata tämän pipon omistajan päässä. Jotain sain kuitenkin kuvattua ennen tuota ohjelmaongelmaa, joten tässä vielä yhdet tällaiset huovutetut lapaset.
Malli: Tellun blogin huovutetut lapaset
Puikot: 6mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki 106g

Nämä pesin kahdesta aiemmasta parista poiketen kolmessakymmenessä asteessa ja nyt olen tosi tyytyväinen huopumisen määrään. Nämä ovat huopuneet tiiviiksi ja tuulta pitäviksi, mutta nämä eivät ole peltiä.

Kokohan näissä huovutetuissa tuppaa olemaan aina vähän yllätys ja näistä tuli Miehen käsiin sopivat. Itselleni teen tällaiset, mutta omiin lapasiin voin vähentää muutaman kerroksen varresta ja kämmenestä, lisäksi silmukoita voi olla muutama vähemmän.

Neuloin äidilleni joululahjaksi huovutetun dominokassin, mutta tämäkin jäi kameraongelman vuoksi kuvaamatta. Pitää kuvata sitten joskus kun Mies on ensin päässyt sinuiksi tuon uuden ohjelman ja kameran kanssa. Ja tietysti opettanut minutkin käyttämään niitä.

Sairastumisen vuoksi en saanut siskontytölle joululahjaksi aikomaani peittoa valmiiksi, pitää nyt neuloskella se valmiiksi tammikuun aikana. Montaa kerrosta ei enää puutu, mutta kun silmukoita alkaa olla jo puolentuhannen paikkeilla yhdellä kerroksella, ei valmista enää synny kovin nopeasti.

Lisäksi sain tilapäisen mielenhäiriön ja tein valmiiksi puolitoista vuotta ufoutuneen bambujakun, pingotin, ompelin yhteen ja sain napinkin kiinni. Ja edelleen kuva puuttuu tuon kamera/ohjelmaongelman vuoksi.

Ehdin laittaa vielä pari muutakin pakettia Joulupuu-keräykseen. 13-vuotiaalle pojalle ostin sählymailan ja kaksi palloa. 12-vuotiaalle tytölle annoin Novitan Jengasta keväällä neulomani pipo/huivi/lapassetin, ostin mukaan nuorisokorun ja laitoin kaikki nallekuvioituun säilytyslaatikkoon.


Joulukuu:

  • Ostin lankaa: 1000 g
  • Töitä valmistunut: 876 g
  • Lankavaraston muutos: +124 g


Vuosi 2008 kokonaisuudessaan:

  • Lankaa ostettu: 15448 g
  • Lankaa saatu: 4850 g
  • Lankaa purettu: 614 g
  • Töitä valmistunut: 13642 g
  • Lankaa lahjoitettu: 470 g
  • Lankaa myyty: 768 g
  • Lankavaraston muutos: +6032 g

Vaikka tähän vuoteen mahtuu näitä lankakaupan loppuunmyynnistä tehtyjä ostoksia, on ostokset olleet kohtuullisen hyvin tasapainossa tehtyjen töiden kanssa. Ja siskolta saamani langat sitten lopullisesti sai lankavaraston kasvamaan. Jos nyt vaikka sitten tämän vuoden puolella saisi varastoa vähän pienenemäänkin...

Teemaan liittyen Lankahamsterit on ilmeisesti taas tulossa, ja ilmoittauduin jo mukaan.

Ei kommentteja: