lauantai 29. maaliskuuta 2008

Työmatkoilla ostettua

Toissa viikolla kävin työmatkalla Tikkurilassa ja tutkin etukäteen olisiko siellä jotain mielenkiintoista neulojalle. Netin mukaan siellä on Neulestudio Villis ja ehdinkin palaverin jälkeen käydä pistäytymässä siellä. Kauppa oli pieni, mutta lankavalikoima oli mielenkiintoinen. Aikani kaupassa pyörittyäni lähdin pois ja mukaani oli tarttunut seuraavia lankoja:

100 g Red Heart Sport Socks
194 g Pirtin kehräämön liukuvärjättyä lankaa

Sukkalangasta haluan nähdä, millaista pintaa siitä tulee yhdistettynä johonkin kivaan sukkamalliin. Pirtin kehräämön langasta tulee Revontuli-huivi, todennäköisesti tämän saa lahjaksi joku kiva henkilö tämän vuoden aikana.


Tällä viikolla olin sitten työmatkalla Helsingissä. Tein tutkimusmatkan Hobboks-kauppaan, mikä on nimensä mukaisesti harrastekirjojen kauppa ja ihanasti auki seitsemään illalla. Järki oli lähteä. Pelkästään neulekirjoja oli kolme hyllyllistä. Virkkauskirjoja en tällä kertaa edes katsonutkaan.

Selailin kirjoja pitkään ja lopulta mukaani lähti Interweave-kustantamon lehdissä julkaistuista malleista koottu Favorite Socks -kirja. Mitä enemmän olen kirjaa katsellut, sitä enemmän olen siihen rakastunut. Kirjan lehdet ovat kierreselässä, mallit ovat ihania ja langoista on hyvät kuvaukset, vieläpä kirjan lopussa on esitelty englantilaiset neuletermit kuvien kanssa. Ihan kaikkia sukkia en tästä tule neulomaan, monia kuitenkin.

Tein nämä molemmat työmatkat junalla. Ensimmäisen matkan menomatkalla sain neulottua loppuun Chevalier-lapaset, paluumatkalla aloitin Pomatomus-sukat. Neuloin ensimmäisen Pomatomus-sukan valmiiksi pääsiäisenä. Toisen Pomatomus-sukan aloitin Helsingin matkan menomatkalla, varren sain valmiiksi paluumatkalla. Tavoitteena on saada sukka valmiiksi vielä maaliskuun puolella. Sitä ennen pitäisi kuitenkin vielä ommella viimeiset saumat Samos-jakusta.

On työmatkoista siis jotain ilojakin aikaisen heräämisen ja pitkän päivän lisäksi.

Ei kommentteja: