lauantai 12. helmikuuta 2011

Muodonmuutoksia

Joulukuussa lakkoillessa kävin tutustumassa Virkkukoukkusen uuteen, tilavampaan puotiin. Siis siihen oikeaan kauppaan eikä nettiversioon. Taju meinasi lähteä, kaiken kivan Virkkukoukkus-tavaran lisäksi siellä oli nyt valikoimassa lankoja. Norosta oli ainakin Kureyonia ja sukkalankoja, Debbie Blissistä löytyi kaiken maailman lankoja ja muitakin ihanuuksia oli. Olisi pitänyt olla kamera mukana.

Mukaan tarttui neljä kerää Kureyonia, lanka hyppäsi puikoille heti kotiin päästyäni, kuvia en malttanut ottaa uusista langoista. Tässä kuvat langasta valmiiksi tuotteiksi muotoutuneina.

022
Malli: Peruslapanen
Puikot: 6mm
Lanka: Noro Kureyon
Menekki: 72 g

Olin aina halunnut kokeilla huovutettuja lapasia Kureyonista. Pesin lapaset koneessa 40 asteen pyykin mukana. Sivusuunnassa huopuminen oli hyvin maltillista, pituudesta lähti aika paljon pois. Tämän voisi varmaan kohtuullisen huolettomasti huovuttaa 60 asteessakin.

024

Oikean käden lapasessa värit on täydelliset.


023
Tässä mukana joku possunpunainen värihärö.

Neljästä kerästä kaksi oli tuota ensimmäisten lapasten vihreävoittoista ja kaksi muuta olivat iloisemman värisiä. Kahdesta yksittäisestä kerästä tuli alla esitellyt lapaset.

P1010014
Malli: peruslapanen 44 silmukalla
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Kureyon
Menekki: 57g

Neuloin nämä sikakireästi, että lapasista tulisi mahdollisimman tiiviit. Tuli niistä tiiviit, mutta omaan käteen vähän liian pienetkin. Pienet lahjalaatikkoon ja uutta lapasta korjatuilla silmukka- raitamäärillä.  

P1010017
Malli: peruslapanen 48 silmukalla
Puikot: 3,75mm
Lanka: Noro Kureyon
Menekki: 70g

Edellisiin lapasiin meni 57g ja lankoja oli jäljellä 65g aloittaessani neulomaan. Lisäksi minulla oli joitain grammoja Kureyonin jämiä aikaisemmista neulomuksista. Valmiilla lapasilla oli painoa 70g.

Lapasia neuloessania langanpätkän piti olla niin pitkä, että sillä sai neulottua kaksi kerrosta kerrallaan. Pienemmät silput heitin pois ja toisen lapasen peukaloon jouduin käyttämään vielä ihan muuta villaa. Virkkukoukkusesta ostettu lanka tuli tarkkaan käytettyä ja vanhoja jämiäkin. Aika tarkkaan meni Kureyon, muutamia metrin pätkiä jäi aikaisemmista jämistä.

Nyt koosta tuli minulle sopiva. Nämä otan ehkä itselleni käyttöön, vielä en ole päättänyt.

Toiset hupineulovat pitsiä, minulle tämä raitojen ja langan värin vaihtumisen aiheuttamien yllättävien väriyhdistelmien seuraaminen on todella hypnotisoivaa ja koukuttavaa. Vielä seuraava raita, ei kun vieläkin yksi, tai sittenkin vielä yksi. Ja huomaamatta on lapaset neulottu.

torstai 3. helmikuuta 2011

Tammikuusta helmikuuhun

Esitelläänpä taas yksi viime syksynä valmistunut työ.

016

Malli: Mustikka
Puikot: 3,75 & 4mm
Lanka: ColourMart 100% Extra Fine Merino 16/48 DK Weight
Menekki: 63g

Neuloin tämän pipon kaksinkertaisesta langasta. Muuten ihana, mutta minun piponi pitää olla syvä ja tämä ei ollut minulle riittävän syvä. Jos/kun neulon seuraavan, lisään joustimen pituutta. Pipo on neulottu kaksinkertaisena tästä jakusta jääneestä ylijäämälangasta. Jäi sitä lankaa vieläkin, suunnittelin neulovani langasta palmikkolapaset.

Lähdin sitten mukaan Lankahamstereihinkin pitkällisen mietinnän jälkeen. Olen mukana Lankahamsterit 5 -blogissa.  Tarkoituksena on kuihduttaa lankavarastoa, neuloa lankoja ja olla ostamatta uutta lankaa. Aloitin

Hamstereiden merkeissä aloin heti helmikuun alussa neulomaan Owls-paitaa, mutta nyt hämmästyttää kummastuttaa. Aloitin tiistaina, neuloin vajaat kaksi kerää ja purin pois. Ei se voi mitenkään mahtua päälle. Eilen aloitin ja nyt taas ihmettelen, vaikka vaihdoin isompaan kokoon, ei se voi mitenkään mahtua päälle.  Mallitilkun tiheys on ohjeen mukainen edestakaisinneuleena, ei se pyörönä voi kovin paljon heittää. Mutta ehkä tuo sitten venyy. Neulotaan lisää ja katsotaan mitä tapahtuu.

Tässä vielä tammikuun lukemat:
  • Töitä valmistui: 814 g
  • Ostin lankaa: 300 g
  • li>Sain lankaa: 100 g
  • Lankavaraston muutos:  -414 g

Ja nyt pääsinkin antamaan äidinkielen tukiopetusta huomista koetta jännittävälle jälkikasvulle.