maanantai 26. lokakuuta 2009

Sukkia ja kirpparitouhuja

Huomasin Ravelryssa pyöriessäni, että nämä Miniliekkisukat olivat jääneet esittelemättä täällä blogissani. Joten nyt siis kuvat ja muut tiedot.


Kuvio Novitan Neulomosta lukijoiden extramalleista, perinteinen sukka ranskalaisella kantapäällä
Puikot: 2,75mm
Lanka: Novita Nalle, Sandnes Sisu, joku ikivanha sukkalanka
Menekki: 40g
Koko: 24



Neuloin aiemmin samanlaiset myös koossa 34, sukat menivät tuttavan lapsenlapsille samaan perheeseen. Nyt on sisaruksilla samanlaiset sukat.

Pojallekin piti neuloa sukat. Sen kengännumero on kasvanut nyt viimeisen vuoden aikana kolmeseiskasta neljäänkymmeneen.



Puikot: 2,5mm
Lanka: Schachenmayr Regia Hand-dye effect
Menekki: 60g
Koko: 40

Tässä on edelliset sukat kokoa 37 ja nämä uudet. Vanhatkin on osoittaneet venymiskykyä, kun niitä on vedetty kokoa suurempaan jalkaan. Kantapää oli pitkällä jalkaterän alla ja näytti vähän surkealta ja neuloin uudet sukat. Pojan mielestä edellisetkin olisi olleet ihan hyvät. Vanhat joutuikin koville Moonwalkia harjoitellessa.

Nyt Pojalla onkin aikaa lepäillä ja tehdä kaikenlaisia juttuja, käsi murtui torstaina jalkapallon piirijoukkueleirillä Kuusankoskella. Poika oli keskittänyt ja takaa päin tuli vastustaja ja tönäisi nurin. Poika kaatui käden päälle ja kyynärluu murtui ranteesta.

Kesälläkin hirvittää, kun joissain joukkueissa näyttää olevan ihan normaalia ja hyväksyttävää takaa päin nurin tönäisy. Kun joku on suunnilleen paikallaan ja toinen tulee vauhdilla ja tönäisee nurin, on siinä iso riski tuollaiseen tapaturmaan. Valmentajien pitäisi puuttua omien pelaajien takaa päin tönimiseen ja tuomareiden pitäisi ehdottomasti viheltää nuo.

Poika oli ollut jo jonkin aikaa kotona, kun se kysyi Mieheltä, onkohan ranne murtunut kun se on aika kipeä. Kipin kapin päivystykseen. Röntgenkuvia ei enää saanut, lääkärikään ei saanut selvää oliko käsi murtunut. Seuraavana aamuna sitten röntgeniin ja kipsaus. Tarkistuskuvaus on ensi perjantaina ja jos luutuminen on hyvin onnistunut, selvinnee kipsistä kolmessa viikossa.

Perjantaina Pojalla olikin vain neljä tuntia, joten sai jäädä kotiin kipsiä kovettamaan. Soitin opettajalle ja kerroin tilanteen. Opettaja sitten ihan tosissaan sanoi, että Pojan pitäisi opetella kirjoittamaan vasemmalla kädellä, kipsi kun on oikeassa kädessä ja ainakin perjantaina sormien käyttö oli vähän niin ja näin. Minä olin varmaan silmät hämmästyksestä ymmyrkäisinä, voiko ihminen ihan oikeasti ajatella noin. Opettelis ite kirjoittamaan vasemmalla. No tänään kirjoittaminen sujui jo aika hyvin oikeallakin.

Suurimmat vaikeudet on varmaan tuossa liikkumisen rajoittamisessa. Liikunta-annos on normaalisti paljon suurempi ja nyt sitä pitää rajoittaa aika paljon. Perjantaina oli jo kahdeksan tunnin kipsin pidon jälkeen melkoista seinille hyppimistä ilmassa.

Onneksi se oli käsi eikä jalka, onneksi selvittiin kipsillä kun oli siisti murtuma eikä tarvinnut leikkausta ja onneksi oli lajeista rakkaampaa eli jalkapalloa ajatellen talvikausi. Onnea oli mukana onnettomuudessakin.

Viime keskiviikkona vein tavaraa kirpparille, varasin paikan kahdeksi viikoksi. Käytiin Miehen kanssa sunnuntaina katsomassa ja kauppa oli käynyt yllättävän hyvin. Siispä kaivettiin kaikkea mahdollista varastoista, minä hinnoittelin ja täydensin tänään. Takkahuone on ollut minun tukipisteeni, hinnoittelen ja lajittelen siellä. Tässä näkyy pehmoja lattialla, leluja sohvalla ja vaatteita sohvan selkänojan päällä. Nämä vielä lähtee kirpparille jos sinne vielä mahtuu.

Vein sinne kaksi pussillista lankaakin, Pirta Haituvaa ja Pirta Flamingoa. Ja ne oli menneet kaupaksi! Pääsin eroon kilosta lankaa.

Kuvassa näkyy myös aloittamani Vaakapeitto-projekti. Vaaka ry ottaa peittoja vastaan ensi vuoden loppuun asti. Minun peittooni tulee 5*7 eli 35 palaa. Tarkoituksena on päästä eroon sellaisista sekalaisista keristä ja jämälangoista, mistä ei ole oikeastaan mitään hinkua tai ideaa toteuttaa jotakin. Jos pääsisi siihen, että lankavarasto on kokonaan tietoisesti hankittu ja täynnä sellaisia lankoja, mistä haluaa tehdä jotain.

maanantai 19. lokakuuta 2009

Panda ja kirjakaupustelua

Toisena projektina Ravelryn Neulojan syysloma -vaihdossa saamistani langoista tein pipon Kauhavan kangasaitan Panda -langasta.

Ohjeen etsiminenkin oli oma projektinsa, olen laiska enkä jaksa alkaa muuntaa ohjeiden silmukkamääriä. Eli ohjeen piti olla suunnilleen saman paksuiselle langalle. Ja kun olen tällainen tylsä ja mielikuvitukseton insinööri, neuleenkin pitää olla mieluiten selkeän sporttinen eikä romantikon herkkää pitsiä tai kiemuraa. Ja kuitenkin joku juju neuleessa pitäisi olla. Löysinkin Claudian, mutta ohjeen sisältävä nettisivu oli hävinnyt jonnekin. Odottelin vajaan viikon ja sitten ohje tupsahtikin Ravelryyn. Jes, pääsin neulomaan.


Ohje: Claudia (ravlink)
Puikot: 3,5mm & 4mm 40cm pyöröt
Lanka: Kauhavan kangasaitan Panda
Menekki: 50g

Kun sukkien kahden silmukan palmikoiden vääntäminen meni hyvin, ähräsin tässäkin palmikot ilman palmikkopuikkoa. Palmikko-osuus tehtiin pienemmillä puikoilla ja minulla oli mummon perintönä kirkkaat metalliset pyöröt, missä puikot olivat aika pitkät. Pitkän puikko-osuuden vuoksi palmikkojen vääntäminen oli lievää tuskaa, kaapelin olisi pitänyt olla sentin tai pari pidempi tai puikkojen vastaavasti lyhyempiä. Sain kuitenkin tehtyä palmikot ilman apupuikkoa.

Tein pipon ohjeiden mukaan ja aavistelin piposta voivan tulla liian lyhyt, minä kun tykkään sellaisista silmille vedettävistä. Vetelin pipoa sinnikkäästi silmille sovittaessa ja optimistisesti kuvittelin pituuden riittävän. Totuus paljastui valmista pipoa sovitettaessa, ei ollut tarpeeksi syvä. Huokaus, purku, pari senttiä lisää ribbiosuuteen ja kärkikavennus uudelleen. Ohjeen mukaan pipon korkeus piti olla 5 - 5,5 tuumaa ennen kärkikavennuksia. Tein tuon ylärajan mukaan eli 14cm, ei riittänyt. 16cm oli riittävästi minullekin.

Olen tuossa ylemmässä kuvassa hätkähdyttävän paljon Pojan näköinen tästä kulmasta katsottuna. Kulmakurvat, silmäripset ja poskien muoto on just sama. Nenä minulla on pidempi. Jos minulla ei olisi laseja ja kuvan alareuna olisi silmien alapuolella, olisi vaikea sanoa kumpi on kuvassa.

Pandassa on 70% villaa ja 30% bambua. Lanka on sileää, tuntuu jotenkin viileältä ja sitä on miellyttävää neuloa. Eikä se ollut moksiskaan tuosta purkamisestakaan. Kunhan lankavarastoon on tullut jonkinlainen rako, tätä taitaa tulla villiksen verran tänne. Värejä on kuusi, turkoosi ja luonnonvalkoinen on ihan nounou. Tämä vihreä, tummanruskea, oranssi ja punainen on jees.

Lanka oli riittoisaakin, tai ehkä se nyt johtuu tuosta mallistakin, silmukoita on ribbiosuudessa vain 90. Ensimmäisesssä versiossa lankaa meni muutaman metrin vaille kerä, lopullisessa versiossa muutamaa metriä yli kerän.

Sitten kauppaan iskemättömiä kirjoja, jotka ovat minulle syystä tai toisesta päätyneet eivätkä minua innosta. Ovat täysin uuden veroisia. Olen laittanut vinkiksi Adllibriksen ja Bookyn hinnat. Jos haluat ostaa kirjan, hihkaise kommenteissa mikä kirja kiinnostaa ja muista jättää yhteystiedot. Ja jos useampi on kiinnostunut samasta kirjasta, ensimmäisenä kommentoinut pääsee tekemään kauppoja.

Adlibris: 21,80+ postikulut. Lisätietoja
Booky: 34,80 sisältäen postikulut
Mohariina: 20 sisältäen postikulut

Adlibris: 24,70 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 26,20 sisältäen postikulut
Mohariina: 18 sisältäen postikulut

Adlibris: 28,40 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 31,30 sisältäen postikulut
Mohariina: 25 sisältäen postikulut

Adlibris: 31,30 + postikulut. Lisätietoja
Booky: 34,10 sisältäen postikulut
Mohariina: 25 sisältäen postikulut

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Nyhräyssukat

Ensimmäiseksi huhuilen taas hannania, ota yhteyttä, saat veikkauspalkintosi.

Ravelryn Neulon syysloma -vaihdossa minun yllättäjäni oli Mevrouw Walvis. Yksi paketin ihanuuksista oli Marks & Kattens Fame Trend, siitä tein sukat itselleni ja joku kiva malli oli hakusessa. Ensin kokeilin Undulating Rib -sukkia, mutta ei oikein iskenyt. Sitten otin Ravelryn jonosta Snicket socks -sukat, nämä oli muutaman Noron sukkalankaversiona ja tykkäsin kovasti.


Malli: Snicket socks, ravlink
Puikot: 2,5mm
Lanka: Marks & Kattens Fame Trend
Menekki: 66g

Nämä sukat tulee ihan omaan käyttöön. Tykkään näistä kovasti. Väri on kohdallaan ja malli sopii lankaan tosi hyvin. Varmaankin kauneimmat tähän asti neulomistani sukista.

Nyt vasta huomaan näitä kuvia katsoessa, että lankahan kääntyykin värien puolesta jostain kohtaa peilikuvaksi. Tuo väriliuku on sen verran pitkä, ettei tätä neuloessa huomannut.

Mallissa on aika paljon yhden silmukan palmikoita, varsinkin varren neulominen tuntui varsinaiselta nyhertämiseltä. En ollut montaa kerrosta neulonut kun opettelin palmikon tekemisen ilman palmikkopuikkoa. Ensin oli vähän kankeaa, mutta lopussa kävi jo aika nopeasti. Jokohan seuraavaksi neuloisi leveämpiäkin palmikkoja ilman palmikkopuikkoa.

Sitten vielä muutama kuva teemalla sukat takkahuoneessa.


Takkahuoneen pöydän on valloittanut tilkkujen leikkuualusta. Peittää samalla kätevästi pöydän pinnan kulumat.

Tässä olen pitkällään sohvalla, koivet kohti kattoa. Taustalla pilkottaa miehen palkintohylly.

Tässä myöskin sohvalla ja alla näkyy Babette, sen kanssa nukun alakerrassa päiväunia.

Maanantai-iltana kävin neurologian polilla jälkikontrollissa. Selkäydinpunktiota ja verikokeita ei voitu tehdä ilta-ajalla, piti ajella sairaalaan uudelleen tiistaina. Sain ajoluvan, pääsen taas rattiin ja maailma avartuu.

Olisin halunnut osa-aikasairauslomaa, mutta sitä saa vasta kun sairausloma on kestänyt yli 60 päivää. Nyt sairausloma jatkuu vielä kahdella viikolla ja minun pitää nyt nostaa henkisen rasituksen tasoa, että jaksan sitten parin viikon päästä tehdä kahdeksan tunnin päiviä. Ohjeeksi tuli koneella oleminen ja lukeminen. Ja työterveyshuollossa pitää mennä käymään.

Tämä vuosi on kyllä ollut minulle yksi Annus Horribilis, toivottavasti nyt jo vaikeudet riittäisivät tälle vuodelle. Uusia ongelmia sitten ensi vuonna.

maanantai 12. lokakuuta 2009

Hanhan veikkasi parhaiten

Puntaroinnin perusteella lankaa oli mittaushetkellä varastossa 28,173 kg ja hanhanin veikkaus oli 28,2kg. Arvaus heitti ainoastaan 27 grammalla mittaamastani.

Ilmoitatko hanhan jotain yhteystietoja sähköpostiini tai blogin kommentteihin.

sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Harmaata ja vaaleanpunaista

Syyskuun lopulla sain valmiiksi tämän mohairhupparin. Kun näin tämän mallin, muistin heti kaapissani majailleet langat. Sitten vaan laskeskelemaan langankulutusta ohjeessa käytetyllä langalla ja katsomaan riittävätkö omat langat tähän. Harmaata piti olla hieman enemmän kuin ohjeessa oli, valkoisesta ei ollut mitään tietoa. Ajattelin, että jotain valkoista löytyy kyllä korvaamaan tai jätetään sitten huppu tekemättä.

Malli: Dropsin mohair-huppari 80-18Puikot: 6mm
Lanka: Novita Prima mohair (harmaa), valkoinen mysteerimohair(?)
Menekki: 530g, Prima mohair 314g, valkoinen 216g


Kutosen puikoilla neuloessa valmista syntyi nopeasti, mutta ei tuo kahden mohairin neulominen välttämättä muuten mitään herkkua ollut. Onneksi purkamista tuli aika vähän.

Ensin näytti, että lanka riittää hyvin. Jossain välissä oli tulla paniikki, ei se riitä kuitenkaan ja sitten tuli taas helpotus, riittihän se.



Otin tarkoituksella vähän naftin koon, yleensä nää neulomukset kuitenkin lörpsähtää jonkun verran. Muutaman pitokerran jälkeen tää on just sopiva. Apinan sukuinen kun olen, neuloin kolme senttiä ohjetta pidemmät hihat. Tykkään tästä, kiva pitoneule.

Prima Mohairia jäi vielä reilu kerä, valkoista lankaakin vähän. Saas nähdä, mitä näistä keksitään.

Hiuksetkin lyheni, kampaamon lattia näytti leikkuun jälkeen suunnilleen siltä kuin lammas olisi keritty. Nyt sairauslomalla ollessa olen liikkunut hirveän vähän ja ruokakaan ei ole maistunut normaaliin malliin. Reidet ja vyötärö on hoikistuneet, toivottavasti muutakin on hävinnyt kuin lihaksia. Valitettavasti rintamus ei tunnu huvenneen mihinkään.

On helppoa etsiä joku kiva malli ja hommata siihen langat. On paljon haastavampaa ottaa kaapista langat ja etsiä näille varastolangoille sopiva malli. Minä olen nyt jäänyt koukkuun malli langalle -haasteeseen.

Varastossa oli puolalla olevaa ohutta koneneulontaan tarkoitettua mohairsekoitetta. Langassa on varmuudella jotain tekokuitua ja ehkä myös villaa. Ostin tämän kanssaneulojalta kun joskus viime vuosituhannen lopulla olin neulekonekurssilla. Tämä oli ostettu Tyttö mielessä, sen vaaleanpunainen kausi vaan loppui jo kauan, kauan sitten. Nyt sitten lähipiirissä on vaaleanpunaisen ystävä, joten mallia etsimään.

Joskus muistan tämän siskontyttöni sanoneen, että tunikat on ihania. Siis neuletunika suunnilleen koossa ekaluokkalainen, Novitasta löytyi. Ja sitten neulomaan.

Malli: Novita syksy 2008, malli 73 tytön pitsinen tunikaliivi
Puikot: 4,5mm
Lanka: Mohairsekoite kaksinkertaisena
Menekki: 230g

Jossain vaiheessa minusta alkoi tuntua, että lanka on vähän turhan raskasta malliin, mutta kun kyselin siskontytöltä väreistä, oli selvää ettei mikään muu varastossa olevista väreistä kelpaisi. Punnersin tämän kuitenkin loppuun ja tulihan tästä ihan kiva. Varmaan kelpaa vaaleanpunaisen ystävälle.


En saanut tunikasta kuvia omistajansa päällä. Siskontyttö oli sairastunut ja jäi kotiin kun sisko tuli hakemaan meiltä päärynöitä ja luumuja. Niitä tuli tänä vuonna niin paljon, ettemme pysty niitä kaikkia itse syömään. Kuinkahan monta kiloa olen luumuja jo syönyt? Mutta kyllä ne on hyviäkin.

Tänään ehdit vielä veikkaamaan lankavaraston kotoa, veikkaus tuossa edellisessä postauksessa.

torstai 8. lokakuuta 2009

Veikaten voitat

Olikin mennyt muutama vuosi siitä, kun olin viimeksi laskenut lankavaraston kokoa. Siispä vaaka esiin ja mittaamaan. Ravelrysta löytyy tällä hetkellä 17kg ja muutama gramma päälle. Kakkea lankaa en ole Ravelryyn lisännyt, Ravelryssa on kuitenkin enemmän lankaa kuin "tilastoimattomia" lankoja.

Veikkaa minkä verran lankaa kaikkiaan löytyy, lähimmäs arvannut palkitaan. Kisailuaika päättyy sunnuntaina ja maanantaina julistan voittajan.



Tässä on arvauksen avuksi kuva langoistani, kuvan ulkopuolella on yksi kori, mistä löytyy noin 2,5 kg lankaa.

Ihan syystä olen mukana Langattomassa lokakuussa.

tiistai 6. lokakuuta 2009

Sininen salonki

Kesälomalla laitoimme Miehen kanssa Pojan huoneen tapetit uusiksi. Huoneen loppusilaus valmistui eilen... siitä enemmän tämän jutun lopussa.


Poika ei enää halunnut huoneeseensa valkoista liukuovikomeroa, vaan vaatteista karsittiin kovalla kädellä pieneksi jääneet ja nyt kaikki vaatteet ovat tässä Miehen mummon kotoa saadussa vanhassa keittiökaapissa. Jos tarvitsee, sängyn alle saa laatikoita ja yritin ehdottaa myös syvyyssuuntaista lyhyttä naulakkoa, mihin saisi parhaat hupparit nätisti riippumaan. Tämä ehdotus ei mennyt läpi ainakaan vielä.

Kaapin päällä on myös palkintohylly. Tähän on kelpuutettu pokaalit ja muut erikoisemmat, yleisurheilusta on aika paljon mitskujakin, ne on jossain kaapin kätkössä.

Nyt Poika kyllä kasvaakin ihan hullulla vauhdilla, uudet vapaa-ajan kengät on kokoa 40, edellisiä kenkiä olemme ostaneet koossa 38. Se on nyt ihan siinä ja siinä, olenko vielä Poikaa pidempi. Pitää nyt paljon taputella Poikaa päälaelle ja sanoa Pikkumieheksi, osat vaihtuu ihan pian.

Tässä työpöytä ja huoneen somisteena olevat oma pieneksi jäänyt jalkapallon pelipaita ja Miehen jääkiekon MM-kisoista muistoksi ostama maajoukkuepaita nimipainatuksella. Pöydällä on koristeena Lego Technic -nosturiauto ja Lego Formula-auto, Kuubasta ostettu turistikitara, vanha maalivahtipankki ja käyttötavarana jesari.

Ja pöytä/huone on oikeasti näin siistejä. Tässä kohtaa lapset eivät ole tulleet äitiinsä ja isäänsä, vaan siisteysgeenit on tainneet periytyä resessiivisinä jostain edellisiltä sukupolvilta.

Ja tässä idoli. Tämä paita ostettiin yhtenä vuonna kimpassa synttärilahjaksi, on aito Galgary Flamesin fanipaita, painatus teetettiin paikallisessa yrityksessä. Tätä ovat monet (miehet) ihastelleet. Ja nyt jos katsot tuota edellisen kuvan keltaista jalkapallon pelipaitaa, ei ole vaikea arvata miksi siihen on valittu pelinumeroksi 34.

Poika tykkää tiikereistä eli tikruista. On pyyhkeitä, pussilakanoita, pehmoleluja ja tämä matto.

Kesälomalla oli niin hyviä ilmoja, ettei oikein huvittanut olla sisällä. Siten aloittamani tsiljuunan plan tilkkupeittokaan ei edistynyt. Halusin saada jotain valmistakin aikaan, kaivoin esille joskus leikkaamani farkkupalat ja päätin tehdä Pojalle sinisen peiton.

Palathan sinänsä oli aika nopea ommella yhteen, se hoitui yhden vähän sateisen viikonlopun aikana. Ompelu meni aika hyvin, pari lyhyttä saumaa jouduin purkamaan, kun ruutujen kohdistus ei ollut ihan paikallaan.

Taustaksi ostin yksinkertaista sinistä lakanakangasta ja täytteeksi laitoin vähän painavampaa 80g vanua. Minulla ei vielä ollut yläsyöttäjää, joten päätin kiinnittää kerrokset puuvillalangasta solmimalla.



Sitten hommaan tulikin tauko näiden sairastelujuttujen ja ylä syöttäjän puutteen vuoksi. Yläsyöttäjän sain kun kävimme sairaalasta pääsyn jälkeen neurologian polilla aivofilmiä ottamassa ja Mies suostui käymään ompelukoneliikkeessä. Yleensä se on aika penseä näille minun ehdotuksille erikoisliikkeissä vierailuista, mutta nyt se yllättävän auliisti suostui tekemään minulle mieliksi.

Sunnuntaina sitten leikasin reunakaitaleet ja ompelin ne yläsyöttäjän kanssa kiinni peittoon. Tässä huomasin, että olisi hyvä kehitellä joku koroke ompelukoneen ympärille, niin ompelu onnistuisi varmaan helpommin. Reunuksen kiinnittäminen nurjalle puolelle valmistui eilen, reilut seitsemän metriä käsin ompelua. Tuokin olisi varmaan kannattanut kiinnittää nuppineuloilla reuna kerrallaan, nyt reunukset aavistuksen verran kiertää kun vaan pistin ommellen ilman kiinnitystä.

Opin jo monta hommaa tässä ensimmäisessä ja yksinkertaisessa hommassa, seuraava menee jo paljon sujuvammin.


Ja tässä peitto sitten oikealla paikallaan, sain sen sänkyyn eilen sillä aikaa kun Poika oli maalivahtiharjoituksissa. Se ei sanonut mitään, eli ilmeisesti oli varsin mielissään. Jos ei olisi tykännyt, olisi meillä eilen kuulunut ärinää, murinaa, puhinaa ja mouruamista.

Tämä peitto oli se sinisen salongin loppusilaus, olen tähän aika tyytyväinen.

maanantai 5. lokakuuta 2009

Kukkia, sukkia ja pokaali

Syyskuun puolessa välissä valmistunut huivi oli muuten hauska virkata, paitsi pörrölanka kukkakehyksessä oli vähän inhottava. Halusinkin kokeilla samaa huivimallia jollain muulla kuin pörrölangalla. Kaivelin varastoa ja sieltä nappasin Novita Woolin kehykseen ja otin pörrölankojen loppuja kukkiin.

Malli: Kehystetty kukka Melody Griffithsin kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
Koukku: 5mm paloissa, 3mm yhdistelyssä ja reunuksissa
Lanka: Ikivanhoja pörrölankoja kukkiin, Novita Woolia kehyksiin
Menekki: Yhteensä 206g, 114g Novita Wool, 94g kukkalangat


Nyt tein palat sarjatyönä, eli kaikki kukat ensin ja kaikki kehykset peräkkäin. Näin mallit oppi ulkoa ja homma kävi kaikin puolin sujuvasti. Vähensin kukkien terälehdistä 2 pitkääpylvästä, koska koukku oli pienempi ja ohjeen mukaan tehtynä kukista olisi tullut liian leveitä.

Kehykset virkkasin kaksinkertaisesta Woolista. Tavallisesta langasta tehtynä kehyksiä oli suorastaan nautinto virkata ja reunuksen ruutujen määrä oli sama kaikissa. Yhdistelyn tein yksinkertaisella Woolilla kuin myös reunuksen.

Punainen ja possunvärinen pörrölanka loppuivat, valkoista ja keltaista on vielä jäljellä. Pitäisiköhän vielä kaivella lankavarastoa jos vaikka vielä löytyisi sopivia lankoja kukkien kehyksiin.

Pingotin huivin, tässä kuvassa näkyy tuo yhdistely verkkovirkkauksessa ja myös nuo kiinteillä silmukoilla, puolipylväillä ja pylväillä tehty pykäreunus.

Ja taas salakavalasti synttärit yllättivät, isän synttärit. Vasta torstaina kun isä kyseli milloin pääsisimme käymään, muistin synttäreiden olevan tänään maanantaina. No puikot ja lanka käteen ja aloitin tikuttelun. Lopulta Pojan peliaikataulujen mukaan sovitettuna menimme juhlille lauantaina, siiheksi en vielä saanut sukkia valmiiksi. Eilen päivällä sukat sitten valmistuivat, mutta oikeastihan synttärit ovat vasta tänään. Pitää vaan jotenkin toimittaa sukat perille.

Malli: Undulating Rib Socks, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,25mm, 2,5mm
Lanka: Schachenmayr Regia Hand-dye Effect
Menekki: 90g

Eilen oli sateinen ja pimeä päivä, kuvista tuli pimeitä salamalla ja ilman. Yllä salaman kanssa otettuna, alla ilman salamaa. Niin ja kuva on otettu joskus puolen päivän aikoihin. En viitsinyt odotella kirkkaampaa säätä, joten kuvat on vähän pimeitä. Tätä se taitaa sitten olla muutenkin kun syyspimeät tulevat.

Langassa on musta ohut säie, mikä kiertää varsinaista lankaa. Tuo musta säie tekee lankaan tuollaisen meleerausefektin ja sen vuoksi tuo mallin ribbikuvio ei oikein erotu. Lanka ei siten ehkä ollut paras mahdollinen tähän malliin. Kuvio kyllä erottuu pingotettuna ja sukka on mukavan joustava.

Varren yläosan tein 2,5mm puikoilla ja puolessa välissä vartta puikot vaihdettiin 2,25mm puikkoihin. En tajua, miten ohjeissa oli nuo puikot ensin 3,5mm ja sitten 3mm. Tulisi sukat melkoiselle jättiläiselle näillä puikoilla. Tykkäsin mallista kuitenkin sen verran, että varmasti teen joskus uudelleen mutta sellaisesta langasta missä tuo kuvio erottuu paremmin.

Meillä oli perjaintaina iloinen Poika. Jalkapallokausi päättyi perinteisiin pallonpainajaisiin ja sinne lähtiessä Poika kertoi, ettei ollut tällä jalkapallokaudella huhtikuun lopulta syyskuun loppuun kertaakaan poissa harjoituksista. Sanoin, että se voisi saada ahkerimman harjoittelijan palkinnon jos sellainen jaettaisiin. Takaisin pallonpainajaisista Poika tulikin kahden pokaalin kanssa, seuran vuoden juniorin iso kiertopalkinto ja pienempi kiertopalkinnosta muistoksi jäävä pokaali. Nyt jalkapallossa on muutaman viikon tauko, mutta jääkiekkokausi pyörii täysillä.

torstai 1. lokakuuta 2009

Nyt alkoi langaton lokakuu

Neuloin tilauksesta viime jouluksi yhden tuttavan lapsenlapsille sukat. Yhtiin noista sukista neuloin liekit ja pikkukaveri olikin niin ihastunut sukkiin, että niitä pidettiin jalassa yötä päivää. Tuttavani pyysi minua neulomaan kahdet lasten sukat, 2-vuotiaalle sopivat ja koossa 34, näihinkin toivottiin liekkikuvioita.

Malli: Kuvio Novitan Neulomosta lukijoiden extramalleista, sukan malli perinteinen ranskalaisella kantapäällä
Puikot: 2,5mm
Lanka: Novita Nalle, Sandnes Sisu, joku ikivanha sukkalanka
Menekki: 66g

Nyt pitäisi enää tikutella ne pienemmät sukat, mutta niiden tekemisessä ei paljon ehdi vanhentua. Nämä on kyllä hauskat, nuo muutamat kerrokset kuvioneuletta on vähän hitaampia, muuten sukat syntyy vauhdilla ja on lasten mieleen. Ja sukat menivät tietysti myös Sukkasadon Hillokellariin.

Viime viikolla Adlibriksella oli tarjouksena kirjat ilman toimitusmaksuja. Olin jo pidempään märehtinyt parin kirjan tilausta ja saman tien kävin näpyttelemässä kirjat itselleni.

Tämä Cookie A:n sukkakirja oli toinen hankkimista odottaneista kirjoista. Olen muutamaan kertaan selaillut kirjan, siinä on monta ihanaa mallia. Mutta malleissa monesta on jo ihan liikaa kaikkea.

Nopeat ja värikkäät tilkkutyöt oli minulla kesällä lainassa kirjastosta ja tykkäsin tosi paljon. Selkeät ohjeet tilkkutöiden perusasioista ja helpohkoja, mutta näyttäviä tilkkutöitä. Tilkku-unelmia tuli Juju-kerhosta ja nyt sitten irtisanon jäsenyyteni siellä ja jatkossa ostan käsityökirjani nettikaupoista ja divareista.

Ja sitten syyskuun tilastot:
  • Töitä valmistui: 1408 g
  • Myin lankaa: 100g
  • Ostin lankaa: 500 g
  • Sain lankaa: 400g
  • Lankavaraston muutos: -608 g
Vuoden alusta:

  • Lankaa ostettu: 2550 g
  • Lankaa saatu: 840 g
  • Töitä valmistunut: 10439 g
  • Lankaa lahjoitettu: 850 g
  • Lankaa myyty: 100g
  • Lankavaraston muutos: -7999 g

Syyskuun töistä kukkahuivi on vielä pingotuksessa, mohair-huppari on kuvaamatta. Katsotaan jos Pojan kärsivällisyys riittäisi päivällä vaikka viiden minuutin kuvaussessioon.

Olen mukana Langaton lokakuu -tempauksessa, ilman lankaa tuskin olen, lankoja vaan pitäisi malttaa olla ostamatta. Jos tuossa onnistun, tulee lankavarastoon tähän astisen neulomistahdin mukaan ihan kunnioitettava lovi.