tiistai 29. syyskuuta 2009

Tarjan puketti Ravelryn neulojan syyslomavaihdossa

Minun vaihtoparikseni osui Tarja Sukkaa pukkaa, ja muutakin -blogista. Aloitin tutustumisen lukemalla läpi Tarjan koko blogin alusta asti ja tarinaa olikin paljon. Blogin ja Neulojan syysloma -vaihdon toiveet läpi luettuani minulle oli selvää, että pakettiin tulee ainakin jotain Muumi-aiheista, jotakin itse tehtyä ja paidallisen verran palmikkoneuleeseen sopivaa lankaa.

Aloitin tilaamalla paitalangat edukkaasta Ameriikan mantereelta ja koska lankojen tuleminen saattaa kestää, tikuttelin Tarjalle Tikrun suunnittelemat Chevalier-sukat, Tarja kun kertoi blogissansa kovasti tykkäävänsä Tikrun neuleista.

Sormi suussa piti yrittää saada sukan kooksi 39, itselläni kun on vähän pienempi jalka.

Tämä kantapään palmikon kiertyminen kantalapun joustimeksi on minusta upea. Lähetin sukkien kanssa Tarjalle myös Muumi-kortin. Tässä Tarjan blogiinsa kirjoittama juttu sukista.
Oli hyvä, että lähetin nuo sukat. Jouduinkin sitten syyskuun alussa sairaalaan ja paketin valmistelu jäi kesken. Vasta viime viikolla jaksoin jatkaa paketin kanssa, en ollut ihan varma onnistunko saamaan homman valmiiksi ja postitetuksi ennen deadlinea.

Lankaa oli yksi kerä Noro Silk Garden Sock -lankaa kokeiltavaksi ja yksi kilo Ella Rae Classic -lankaa (palmikko)neuletta varten. Tarja on neulonut viime aikoina aika paljon paitoja ja katselinkin tuolle paitalangalle mukaan joitain palmikko-ohjeita Novitan lehdistä ja uuden Modan, missä on minun mielestäni kiva palmikkovilliksen ohje Kauhavan Kangasaitan Silo -langalle, mikä on saman paksuista Ella Rae Classicin kanssa. Ja tuostahan tulisi vaikka February Lady Sweater tai Central Park Hoodie. Katsotaan, mitä siitä syntyy. Ohjeet ja lehti piti laittaa vielä erillisessä kuoressa, paketin paino olisi muuten mennyt yli kahden kilon.

Noro Silk Garden Litesta pyöräytin sormikkaat, Tarja kun kertoi kovasti tykkäävänsä Noron langoista ja tuo käsinepuolen itse tekeminen on heikko kohta.

Pellava- ja puuvillalangoista neuloin saman mallin mukaan neljä tiskirättiä, kun en ollut huomannut Tarjan ainakaan blogin perusteella niitä tehneen. Nyt pääsee Tarjakin kokeilemaan miten räteillä pyyhkii. Ompelin vielä Muumi-kankaasta tuollaisen pienen vuoritetun pussukan jollekin sukkaneuleelle.

Ja vähän oli jogurtti- ja suklaapäällystettyjä herkkujakin mukana.

En kertonut lähettäessäni kuka minä olen, mutta annoin vinkiksi sen, että Tarja on minullekin joskus blogiarpajaispaketin lähettänyt. Vähän ajan päästä Ravelryyn tulikin kysymys, että minäkö se oon. Ja olinhan se minä. Tässä vielä Tarjan juttu tästä pääpaketista.

Nyt katsomaan eronnutta naista.

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Langaton lokakuu

Vaikkei täällä viime aikoina ole valmista näkynytkään, jotain olen valmiiksi saanutkin. Kunhan lahjat ja lahjan antaja ovat paljastuneet, esittelen nuo valmistuneet.

Viimeistelyvaiheeseen ovat päässeet mohairhuppari ja virkattu kukkahuivi. Liekkisukkien kärjet odottavat saajan mittoja, pääsen sitten neulomaan kärjet paikalleen. Tytön mohairtunika jäi nyt mietintämyssyyn, teenkö valmiiksi vai puranko pois, vai etsinkö varastosta jonkun paremmin laskeutuvan langan. Neulottu oli jo takakappale ja puolet etukappaleesta, mutta nyt ei lanka kohtaa mallia.

Olen tehnyt pieniä ostoksiakin. JossuP myi Ravelryssa vanhoja neule- ja virkkuulehtiään ja minä nappasin itselleni tämän Inside Crochet -lehden.

Lehtihän on aivan ihana, mutta melkoisen tyyris. Käytettynä tätä voin ostaa, mutta uutena normaalihintaan tämä on ihan nounou.

Adlibriksessä oli viime viikolla tarjouksena kirjatilaukset ilman toimitusmaksuja, pitihän sieltä pari kirjaa tilata. Ovat jo matkalla, pitäisi tulla alkuviikosta.

Liityin myös Langaton lokakuu -tempaukseen, jospa tuo lankojen ostamattomuus onnistuisi paremmin vertaistuen avulla. Kun syyskuun Tallinnan matka peruuntui, päätin olla ostamatta lankaa loppuvuoden ajan. Katsotaan kuinka pitkälle pääsen. Keskityn vanhojen varastojen tyhjentelyyn ja olenkin tässä etsiskellyt sopivia ohjeita oman varaston langoille. Omasta varastosta löytyy lankaa noin kymmeneen liiviin tai neulepaitaan/jakkuun. Jos ottaisi tavoitteeksi vaate kuukaudessa toukokuun loppuun asti.

Tällaisia käsityömietteitä tällä kertaa.

perjantai 25. syyskuuta 2009

Ravelryn Neulojan syysloma -paketti

Keskiviikkona postipoika toi kotiovelle Ravelryn Neulojan syysloma -paketin. Olin pyörtyä ihastuksesta kun avasin paketin, tämä on kyllä kauneimmin pakattu lahja minkä koskaan olen saanut. Jokainen paketin yksittäinen juttu oli pakattu omaan itse maalattuihin/värjättyihin papereihin ja itse tehdyt pakettikuvakkeet kertoivat mitä yksittäisistä paketeista löytyy. Jokaiseen pakettiin oli myös laitettu lappu, missä ehdotettiin käyttöä paketin sisällölle.

Eikö olekin kauniisti pakattu?


Heittelin nyt vielä aamulla auringonpaisteessa paperit terassille ja kuvasin. Nämä on yhdessä melkein kuin taideteos.

Tässä on nämä pakettien kuvakkeet. Taitavat nämäkin olla itse tehdyt. Kyllä toiset on taitavia, minä piirtelen lähinnä tuolla tikku-ukkkolinjalla.


Tässä paketin sisältö, paitsi lakut ja jogurttisiemenet (?) jo tuli syötyä.

Paketissa oli toiveideni mukaan lomaa varten lankaa pieniin töihin.

Sukkiin oli Marks & Kattens Fame Trendiä, näistä Vaihtoystävä ehdotteli raidallisia polvisukkia. Se on varmaa, että sukat tulee itselle, mallia pitää vielä miettiä. Piti oikein hillitä itseäni, etten vielä käynyt kipaisemassa puikkoja ja jotain ohjetta sukkien aloittamiseen. Nyt on kuitenkin sunnuntaina deadline pienen tytön neuletunikalle, se pitää tikutella valmiiksi ennen muita juttuja.

Kauhavan kangasaitan Pandasta ehdotettiin pipoa ja pipo tästä taitaakin tulla. Kävin jo vähän Ravelryssa pyörähtämässä ja malleja katsomassa ja taidan mennä massan mukana ja tehdä Kohlhaasin. Langassa on 30% bambua ja loput villaa, ja se on ihanan sileää ja pehmeää. Tästä tulisi varmaan ihana neulejakkukin.

Pirkanmaan kotityön ohut pirkkalanka on lapasia varten. Paketissa oli mukana toivomiani lapasohjeita, merihevos- ja lintulapasiin. Sain idean langoista näille ohjeille jo aiemmin lankavarastossa olleista langoista, ja näistä vihreistä tulee luultavasti jotkut Haavisto-lapaset, siellä on paljon ohjeita näille ohkaisille lapasille.

Dropsin alpakkalangalle Vaihtoystävä ehdotti huivia, Lacy Baktusta tai Multnomahia. Tuo langan väri on niin jotenkin minua, että minulle tuli kova himo tehdä tästä perusvillis, pitäisi vaan ostaa joitain keriä lisää tätä. Multnomahia olen katsellut ja sen meinaan neuloa Regia Hand-dye effect -langasta.



Pisteenä i:n päälle paketissa oli vielä espanjalainen hömppälehti, Glamour olikin minulle ennestään tuntematon. Ja sitten vielä ihana pieni nahkajäljitelmäkantinen muistikirja magneettisulkimella. Tämä on justiinsa niitä pieniä käyttötarvikkeita, missä on joku juju. Näistä tykkään ihan hulluna. Olen miettinyt, laittaisinko orastavan tilkkutyöharrastukseni muistiinpanot neuleiden kanssa samaan. Taidankin laittaa ne tähän. Tämä on ihana.

Tämä oli mieluisa paketti, olit kiva Vaihtoystävä.

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Väriä elämään

Nämä on vasta ensimmäiset Sukkasadon sukkani, syyskuun muutamaa ensimmäistä päivää haittasivat oletettu migreeni ja sen jälkeen haittana oli todettu aivotulehdus. Toivottavasti näitä sukkia kuitenkin valmistuu lisää.

Tämä väri olikin vaikea kuvattava tällä minun käytössäni olevalla pokkarilla. Kuvista oli tulla silmiä särkevän pinkkejä, onneksi sain reilun tusina kuvan joukosta kuitenkin muutaman kohtalaisen aikaiseksi.

Malli: Go with the Flow Socks, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,25mm
Lanka: Idena Robust
Menekki: 80g

Neuloin lankaa ensimmäistä kertaa ja toista kertaa en tätä lankaa itse osta. Se oli tuskallisen helposti halkeilevaa ja halkesikin välillä miljoonaan ohuen ohueeseen säikeeseen. Siinä sitten yritin kasata säikeitä yhteen ja saada siedettävän siistiä pintaa.

Aloitin näiden sukkien neulomisen sairaalassa: Neulominen oli ensin todella vaikeaa, muutaman rivin neulomiseen meni hirvittävän kaun koska tuntui etten mitenkään oppinut mallineuletta vaan kaaviota oli tuijotettava koko ajan. Ei riittänyt keskittyminen eikä muisti. Kotona mallineulekin meni sitten päähän, ettei kuviota tarvinnut lukea ja neulominen lähti taas normaaliin vauhtiin ja lentoon.

Joka kerta kun vilkaisen näitä sukkia, minulla tulee mieleen sairaala ja kaikki mitä sieltä muistan. En halua muistella ja märehtiä niitä juttuja yhtään enempää kuin on pakko, nämä meneekin käyttöön jollekin muulle.

Olo kohenee koko ajan pikkuhiljaa. Tällä hetkellä vaivaavat tasapainon heikkeneminen, lievä käsien vapina, lievästi heikentyneet keskittymiskyky ja muisti. Onneksi muistin lähtötaso oli hyvä. Enkä ole enää ollenkaan niin väsynytkään kuin vielä viime viikolla. Onneksi tässä on vielä kolme ja puoli viikkoa aikaa levätä ja toipua.

perjantai 18. syyskuuta 2009

Hyvää mieltä

Jokainen aamu lähtee käyntiin hyvällä mielellä kun vilkaisen makkarin tietsikkapöydän yläpuolella olevia lasten kuvia. Kuvat on ekaluokan koulukuvauksesta, seepiaväreissä, muotokuvakokoa ja kankaalle painettuna.


Ekaluokkalaiset on niin valloittavan avoimia ja innokkaita.


Tästä kuvasta on jo kymmenen vuotta.

Ja tästäkin on vierähtänyt jo seitsemän vuotta.

Tänään on hyvä mieli vielä rahankin vuoksi. Tänä aamuna minun olisi pitänyt lähteä Tallinnan matkalle työmaan naisporukan kanssa, mutta voinnin ja sairausloman takia en pysty. Saivat tilalle toisen lähtijän, joten saan koko matkan hinnan takaisin.

Taidan huomenna tehdä virtuaalilankaostoksia netissä. Tai sitten vain keskityn neulomaan vanhoja lankoja pois.

torstai 17. syyskuuta 2009

Sileitä tumppuja

Eilen tuli taas jotain postissa, tilasin nimittäin Tumbbuplokit Etsyn Succaplokki-kaupasta.

En paljon välitä koriste-esineistä, mutta pidän kauniista käyttöesineistä. Minusta sekä succa- että tumbbuplokeissa on kaunis muotokieli ja hauska merkki. Lisäksi itse tuotteet sekä pakkaukset ovat kierrätysmateriaalista. Minulla tuotteet sitten tulevat loppusijoitukseen ja pakkausmatskut käytetään sytytyksessä kun tulta laitetaan takkaan.

Oho, takkahuoneen pöytä alkaakin olla aika naarmuinen.

Olen tilannut Succaplokin tuotteita jo aika monta kertaa, nyt tuli lahjaksi mukaan tällainen avaimenperäpuiccomitta. Suloinen.

Jatkossa minulla onkin kehittyneempi menetelmä näiden tumppujen pingottamiseen. Tähän asti olen käyttänyt lapaset pesukoneen villapesuohjelmassa, venyttänyt tumput silmämääräisesti samoihin mittoihin alakerran vessan lämpimälle lattialle kuivumaan ja käynyt välillä taas venyttelemässä lapasia. Kyllä nyt kelpaa.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Kukkia

Meikäläisen nykyisiin standardeihin verrattuna tämä huivi oli ehtinyt pahasti uhvoutua, aloitin tämän pääsiäisen aikaan ja tämän virkkaamiseen meni lopulta suunnilleen viisi kuukautta. Kun noita lappusia teki harvakseltaan, piti lapun teko joka kerta tankata ohjeista. Mutta tulihan se valmiiksi.

Tämä sai inspiraationsa tuosta possunvärisestä Rondo Balladista, oli muuten kauhean vaikea yhdistää mihinkään väreihin. En ollut millään keksiä, mihin sen laittaisin, lopulta kuitenkin iskin silmäni tähän virkkauskirjan ohjeeseen. Enää piti vain löytää langat kukan keskustaan ja kehykseen, ja kyllähän varastosta jotain löytyikin.

Malli: Kehystetty kukka Melody Griffithsin kirjasta 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin
Koukku: 6mm
Lanka: Musta mysteerivilla, possunvärinen Rondo Balladi ja Vihreä Novita Venezia
Menekki: Yhteensä 200g


Rondo Balladi oli sen verran lyhytpörröisempää ja langan sisus sen verran paksumpi, että sitä vielä pystyi virkkaamaan. Venezian lanka oli sen verran hentoisempaa ja pörrö runsaampaa, että sen virkkaaminen alkoi jo olla melko haastavaa. Silmukoiden välit olivat aika usein hukassa ja nuo lankaruutujen koot hieman hm.. vaihtelivat. Noin kokonaisuudessaa huivi on kuitenkin aika kiva.
En ole humalassa enkä krapulassa, vähän vaan nuutunut kun päivän terveysunet jäi väliin siivouspäivän vuoksi. Mikäköhän päivä hiuksetkin on viimeeksi pesty?

Balladia jäi vielä vähän muutamaa väriä, pitäisiköhän ottaa missioksi Balladin tuhoaminen lankavarastosta virkkaamalla niistä monivärinen kukkahuivi.

tiistai 15. syyskuuta 2009

Jääkiekkoa

Tämä on tätä minun kulissikiekkoiluani eli varainhankinnan, ruoka- ja vaatehuollon puolella askartelua. Ensi lauantain kotipelissä meillä arpajaispalkintovuoro, meidän lisäksemme kolme muutakin poikaa tuo peliin kaksi palkintoa.

Minä vien palkinnoksi itse tehtyjä juttuja, jos vain ennätän tekemään. Nykyään neulonkin melko säännöllisesti pieniä juttuja lahjalaatikkoon, sieltä on helppo napata palkintoja eri seurojen arpajaisiin ja lahjoja eri tarkoituksiin.

Malli: Jacques Cousteau Hat
Puikot: 3,75mm
Lanka: Schoeller + Stahl Limbo Superwash
Menekki: 74g

Ribbipipot on superhelppoja tehdä, ensin painetaan tuhatta ja sataa pyöröpuikoilla ja lopussa pipon kaventuessa vaihdetaan sukkapuikkoihin.

Tällä kertaa toteutuksessa oli ongelma silmukoiden luomisen kanssa ilmeisesti tämän hetken sairaudesta johtuen, silmukoiden laskeminen ei oikein onnistunut. Yleensä silmukoiden laskeminen menee minulla silmukoita luotaessa kerralla nappiin, vaikka aina lukeman varmistankin. Nyt yritin laskea silmukoita useaan otteeseen, mutta lopulta ymmärsin laskea silmukat kymmenen kerrallaan ja sitten merkata kymmenet silmukat tukkimiehenkirjanpidolla. Olin tyytyväinen kun keksin miten selviän hommasta.


Malli: Give a Hoot
Puikot: 5mm ja 6mm
Lanka: SandnesGarn Alfa
Menekki: 88g

Nykyisin ihmiset taas pitävät lapasia ja ne saavat mielellään olla persoonallisia ja hauskoja. Nämä pöllölapaset ovat minusta hauskat ja kun ne vielä neuloo lämpimästä ja pehmoisesta langasta, on ne erityisen ihanat. Valitettavasti pöllöt ei erotu kuvasta kovin hyvin.

Pojan jääkiekkojoukkueen kotipelivoitolla alkaneet SM-karsinnat jatkui hyvin sunnuntaina Helsingissä 3-1 voitolla HJK:sta. Poika oli vielä viimeisessä jaliksen sarjapelissä, siellä tuli tappio. Eilen tuli kuitenkin kivoja jalisuutisia, Poika pääsee C-15 poikien piirijoukkueeseen.

Nyt olen askarrellut Ravelryn neulojan syyslomapakettia ja paljon ei enää puutu. Nyt kun olen ajokiellossa, olen riippuvainen Miehen tai vanhempien kulkuavusta. Pitääpä pyytää kauniisti.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Postin tuomaa

Kiitokset kaikille ystävällisistä paranemistoivotteluista ja virtuaalihalauksista. Selvisin hyvin vähällä ja on hyvät mahdollisuudet ettei tästä episodista jää mitään vaivoja tai että mahdolliset vaivat ova hyvin vähäisitä. Siitä olen kaikkein kiitollisin, että minulla ei ollut herpesenkafaliittia. Siinä kun kuolleisuus on kaikista hoidoista huolimatta 19-28%. Tässä oppii sen, että ei se nyt niin tärkeää ole pääseekö salilla/lenkillä käymään neljä vai viisi kertaa viikossa kunhan terveys säilyy. Liikunta on minulle tärkeää ja pidän siitä hurjasti, terveys on kuitenkin tärkeämpää. Poikakin sanoi joskus 12-vuotiaana, ettei elämää ole ilman liikuntaa. Varsinainen Havukka-ahon, eikun Ritikankosken ajattelija.

Ennen sairaalaan joutumista tilasin Sukkasadon alkua silmällä pitäen sukkalankoja. Tein tilauksen Neuleunelmia-kaupasta, siellä oli viikonlopputarjouksena postimaksuton toimitus.
Ei ole vaikea päätellä, mikä lanka minua kiinnosti. Minusta eri blogeissa näkemäni sukat Regia Hand-Dye effect -langasta ovat olleet kauniita. Voi olla, että näistä tulee joku huivikin. Jos vaikka liittyisin Baktus-hysteriaan ja neuloisin sen niin kuin muutkin. En kyllä oikein ymmärrä miten sitä Baktusta sulavasti pidetään yllä.

Rebekalla oli blogissaan lukollisia silmukkamerkkejä myynnissä ja tein tilauksen. Nyt meneillään on sellainen työ, että näille on käyttöä. Tavallisiahan sain Novitan Neulomon lahjavaihdosta.

Sitten varauduin jo tulevaan paitaprojektiin, lisää Knitpro-puikkoja meni tilaukseen Tinttamarellista. Lyhyet pyöröt koossa 3,25mm ja 3,75mm sekä saman kokoiset vaihtopäät.

Tuorein paketti tässä taloudessa oli Ravelryn Lankalaatikon talvi-iltavaihtopaketti. Paketissa oli Ullan ketjusilmukkahuivin ohjeella virkattu kaulanlämmike ja suklaata. Mies sosialisoi mustikkasuklaan ja niinpä jaoimme sen kolmestaan Pojankin kanssa, mustikkasuklaa olikin ihan älyttömän hyvää. Mies suhtautuu epäillen kaikkiin luomutuotteisiin ja niinpä sainkin sen syödä ihan itsekseni. Äsken menivät viimeiset palat.

Kaulahuivin testasin lauantaina Pojan jääkiekkojoukkueen (Ketterä C-95) ensimmäisessä SM-karsintasarjan kotipelissä. Poika on maalivahti ja lauantaina sillä oli luukkuvahtivuoro. Pojan joukkue voitti Kiekko-Vantaan 5-3. Vantaalaiset olivat isoja, mutta kankeita. Yksi poika niillä oli tosihyvä luistelija ja aina läpi menossa. Jotenkin tuntuu, että kun Vantaalla on niin paljon asukkaita, pitäisi sieltä löytyä moninkertainen määrä parempia pelaajia kuin meidän pikkukaupungista. No jatkossa voi sitten valitella vastustajan kovuutta, vastaan tulevat vielä EPS, Jokerit, EKS, HJK ja Karhu-Kissat.

Pojalla oli eilen kauden viimeinen jalkapallon sarjapeli, ja vielä jalkapallon Saimaa-turnaus, sen jälkeen pääläjina on kevääseen asti jääkiekko. Sieltä se talvi hiljalleen tulee vaikkei lämpötilojen perusteella oikein vielä uskokaan.

Vielä on jotain, mitä odottaa. Ravelryn Neulojan syyslomavaihdon parini lupaili että pakettia olisi minullekin tulossa lähiaikoina. Minäkin lähden nyt puuhastelemaan jotain omalle syyslomavaihtarilleni. Huomiseen!

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Erään sairauden anatomia

Tämä postaus ei sisällä käsityöjuttuja, kannattaa jättää lukematta jos tietää jo etukäteen ettei yhtään kiinnosta. Kerron miten pari viimeistä viikkoani ovat sujuneet, tarina alkaa elokuun 26. päivänä.

Keskiviikko 26. elokuuta. Sain elämäni ensimmäisen migreenikohtauksen reilut viisi vuotta sitten. Kohtauksia on tullut kerran tai kaksi vuodessa, mutta ovat menneet ohi kun näköhäiriöiöiden ilmaantuessa olen ottanut saman tien ibuprofeiinia. 26. elokuuta sain taas noita näköhäiriöitä ja otin ibuprofeiinia. Kohtaus vain tulikin uudestaan muutaman tunnin kuluttua ja taas jouduin ottamaan ibuprofeiinia. Päivän aikana Ibumax 400:aa taisi mennä kolme kappaletta.

Torstai 27. elokuuta. Näkökenttä väpätti lähes jatkuvasti ja Ibumaxia meni kuusi kappaletta. Olo ei ollut paras mahdollinen, töissä oli tärkeä määrittelypalaveri joten en lähtenyt kotiinkaan potemaan.

Perjantai 28. elokuuta. Aamulla tilasin työterveyskeskuksesta lääkärin, sain torstaille 3.9. Iltapäivällä meni taas Ibumaxia. Illalla menimme äitini syntymäpäiviä viettämään, päänsärky yltyi ja Ibumax tehosi päänsärkyyn yhtä hyvin kuin karkki. Reilun tunnin kuluttua päätä särki niin kovaa, että taju oli lähteä. Lopulta pystyin vain itkemään ja lähdimme päivystykseen. Pääkipu hoidettiin migreeninä ja laukaistaan migreenisumute-Imigranilla. Lääkäri kirjoitti minulle parin Imigranin reseptin.

Viikonloppu 29-30. elokuuta. Niskat oli tajuttoman jäykät. Keppijumppasin viisi minuuttia kerrallaan kerran, kahdesti tunnissa, mutta jumppaaminen ei auttanut mitään. Lisäksi hartioita hoideltiin kylmällä ja hieromalaitteella.

Maanantai 31. elokuuta. Illalla kova migreenikohtaus, hoidettu Imigranilla.

Tiistai 1. syyskuuta. Aamulla ja illalla kylmää sekä hierontaa hartioille. Lisäksi illalla punttiennostoa, ei mitään vaikutusta niskojen jäykkyyteen.

Keskiviikko 2. syyskuuta. Illalla sain kovan migreenikohtauksen, otin Imigrania. Tällä kertaa tilanne ei lauennut Imigranilla mihinkään. Pääkipu oli taas ihan järkyttävä, pystyin taas vain itkemään. Päivystykseen, Imigrania ja joku piikki. Nuori lääkäri selitti uudet migreenin hoitosuositukset, Imigranin lisäksi syödään tulehduskipu- ja keskushermostolääkkeitä pari vuorokautta kohtauksen jälkeen. Nyt sain mukaan reseptit isommasta Imigran-satsista, Panacodista, Tramalista, Voltarenista ja Panadolista. Melkoinen coctail.

Torstaiaamuna 3. syyskuuta. Aamulla Mies vei minut työterveyskeskukseen lääkäriin ja kävimme saman tien apteekissa hakemassa edellisenä iltana määrätyt lääkkeet. Lääkärinä oli eläkkeeltä takaisin töihin hälytetty vanhahko herrasmies. Selitin millaisia oireita minulla oli ollut edellisen viikon aikana ja olin vähän sitä mieltä, että tämä ei ole normaalia migreeniä. Setä oli sitä mieltä, että kyllä tämä nyt kuitenkin migreeniä on. Verenpainetta mitattiin ja se ehkä oli hieman koholla. Ohjeeksi sain käydä mittauttamassa paineen kahdesti viikossa seuraavan kahden viikon aikana. Lisäksi setä tunnusteli hartiat ja oli vähän sitä mieltä, että jäykässä kunnossa olivat. Sain sitten lähetteen fysikaalisiin hoitoihin. Pääsenpähän nyt sitäkin kokeilemaan. Näiden lisäksi lääkärisetää kiinnostikin ainoastaan olenko ollut töissä ja oli oikein tyytyväinen ettei tarvinnut kirjoittaa saikkua.

Torstai-iltapäivänä. Ruokailun jälkeen aloin voimaan pahoin, piti käydä työpaikan vessassa oksentamassa. Lähdin kotiin potemaan, minulla oli muutenkin hammaslääkäri iltapäivällä kolmelta. Hammaslääkärin jälkeen otin yhden tramalin.

Torstai-iltana, ennen jalispeliä. Katsotiin Miehen kanssa digiboksin kovalevyltä Tarua sormusten herrasta. Mies lähti kuudeksi katsomaan Pojan jalispeliä, kyseli pärjäänkö minä pelin ajan kotona ja minä vakuuttelin pärjääväni oikein hyvin. Yritin neuloa Ravelryn Neulojan syyslomavaihdon ylläriä, mutta en oikein nähnyt mitään katsoin sitten kummalla silmällä tahansa. Minua alkoi väsyttää hurjasti ja pistinkin pitkäkseni sohvalle.

Torstai-iltana jalispelin jälkeen. Kun Mies tuli takaisin kotiin noin kahdeksan aikoihin, nukuin edelleen sohvalla. Mies herätti minut puolen kymmenen aikoihin, minä en enää ollut oikein tässä maailmassa. Mies puhui minulle ja minä olin vaan suu auki ja tuijottelin ympäri kattolistoja. Kun katsoin kelloa, kääntelin päätä molempien viisareiden suuntaan ja ihmettelin. Mies totesi, että pitää soittaa ambulanssi paikalle.

Piipaa-auto. Jossain vaiheessa sitten tajusin, että Mies käveli hermostuneesti puhelimen kanssa ympäri yläkertaa ja odotti ambulanssimiehistöä. Minä vaan tuijottelin silmät pyöreinä kuin pöllönpoikanen ja pystyin vain nyökyttelemään ja pyörittelemään päätä. Poika seisoi kauhuissaan kylpytakki päällä ja tuijotti. Ambulanssikuskit kyseli kauheasti juttuja ja minä yritin vastailla, mutten oikein kyennyt. Osasin kertoa oman osoitteen, mutten sitä missä olen (=kotona). Sitten Mies nykäisi minulle kengät jalkaan ja minulle otettiin käsilaukku mukaan ja menoksi. Ulkona oli hurja ukonilma ja juoksin ambulanssikuskien kanssa ambulanssiin ja ehdin siinä parinkymmenen metrin aikana kastua aika perusteellisesti. Mies ei tietenkään älynnyt ottaa pitkähihaista paitaakaan mukaan. Kyyti oli kovaa, mutta pilli ei sentään ollut päällä.

Sairaalan päivystyksessä. Muistikuvat ensimmäisestä vuorokaudesta sairaalassa ovat hyvin hatarat, päivystykseen menosta muistan että mentiin montaa käytävää pitkin ja verhoja oli sikin sokin. Ensimmäiseksi minut oli ilmeisesti käytetty magneettikuvauksessa, koska epäiltiin verenkierron häiriöitä. Onneksi verenkierrossa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa. Myrkkyseulassa löytyi tramal, oli epäilty, että olisin syönyt lääkkeitä epähuomiossa myrkytykseen riittävän määrän. Mies olikin sitten laskenut minkä verran minulle keskiviikkona määrätyistä lääkkeistä oli hävinnyt.

Sairaalan tarkkailussa. Minusta testattiin herpestä, puutiaisaivokuumetta, borrelioosia, punkkeja ja selkäytimen tulehdusta. Minulla ei kuitenkaan ole mielikuvia mistään näistä. Perjantaina Mies tuli katsomaan minua ja sekin vähän itkeä pirautti. Minusta oli hassua, kun se oli niin närkästynyt hoitajien "kälättämisestä". Se oli vahtinut minun sykettäni monitorista ja Syke oli kohonnut parillakymmenellä pykälällä jos puhetta oli alkanut olla ympärillä enemmän. Neurologi tuli sitten selittämään hoitosuunnitelmaa ja kyseli mitä mieltä olin omasta tilanteesta. Omasta mielestäni mnulla oli ihan selkeä käsitys ja muistikuvat edellisen vuorokauden tapahtumista, neurologi ilmoitti olevansa eri mieltä ja Miestäkin nauratti.

Siirto osastolle perjantaina 4.9. Perjantaina minut sitten siirrettiin osastolle. Herpestä, puutiaisaivokuumetta, borrelioosia ja punkkeja vastaan aloitettiin varmuuden vuoksi antibioottitiputus. Jos testien valmistumista odotettaisiin, voisi se venyttää tiputuksen aloittamista liian myöhäiseksi. Osastolle siirtymisen jälkeen minulle tuli taas massiivinen päänsärky. Sairaanhoitaja antoi kaksi Panadolia. Lopulta kipu oli niin kovaa, että pystyin taas vaan uikuttamaan. Tää natsihoitaja sanoi, että vaikutusta pitää odottaa puolitoista tuntia. Lopulta mies alkoi olla sen verran kireänä, että oli varmaan aika lähellä ettei se alkanut huutaa tuolle idiootille. Kun tehokkaampia aineita ei ole jätetty listalle, hoitajan pitää silloin ottaa yhteyttä päivystäjään saadakseen vahvempaa ainetta. Neurologisella osastolla muutenkin tuo päänsärky on melko tyypillinen oire eikä se suinkaan silloin lähde jollain asperiinilla, buranalla tai panadolilla. Lopulta sain tramalia ja reilussa viidessä minuutissa särky oli helpottanut.

5-9.syyskuuta. Sitten vain otettiin antibioottia, odotettiin erilaisia testituloksia ja vietettiin aikaa. Kyllähän tuolla tuli nukuttua ja lepäiltyä. Mies yritti ihan tosissaan, se toi minulle kaksi kirjaa ja kesken olleen neulomuksen. Lukeminen oli ihan nounou ja neulominen myös. Pyysin kuitenkin tuomaan Favorite Socks -kirjan, KnitPicks-sukkapuikot ja muutamaa sukkalankaa. Oli ihana suunnitella erilaisia sukkia, lopulta taistelin viimeisinä päivänä sukkia muutaman kerroksen kerrallaan ja sain neulottua yhden sukan vartta vajaan kymmenen sentin verran.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kun minusta oli tehdy kaikki mahdolliset kokeet ja tulokset olivat selvinneet, diagnoosiksi tuli enkefaliitti eli aivojen virustulehdus. Tähän ei antibioottia tarvita, hoitona on lepo ja päänsärkyyn tramal. Saikku loppuu 14.10. jos läpäisen jälkikontrollin 12.10.

Olen ajokiellossa, pää on todella hidas. Olenkin joutunut mummosimulaattoriin ja pääsen nyt kokeilemaan miltä hitaat reaktiot tuntuvat.

Mitä tästä kaikesta oppii? Kova päänsärky ei välttämättä ole migreeniä ja kovaa päänsärkyä kannattaa aina mennä valittamaan lääkäriin. Jos kyseessä on verenkiertohäiriö tai joku vakava neurologinen vaiva, on erittäin tärkeää päästä hoitoon mahdollisimman pian.

Ensi kerralla taas käsityöjuttuja.

lauantai 12. syyskuuta 2009

February Lady Sweater

Aloitin February Lady Sweaterin Kesäyön hullutus -tempauksen aikana 20.6. ja tämä valmistui lopulta 17.8. Vielä meni vähän aikaa ennen kuin takki saatiin kuvattua ja kuvat siirrettyä koneelle. Mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa olisi. Mies otti muutaman kuvan ja sitten zoomailin itse itseäni. Kuvaaminen oli haastavaa, koska sää oli niin kovin tuulinen. Hiukset ja takin helmat oli suurimman osan aikaa ilmassa.


Malli: February Lady Sweater
Puikot: 4mm
Lanka: Schoeller + Stahl Limbo Superwash
Menekki: 400 g


Tämä on yksi parhaiten onnistuneista töistäni ja tätä on jo pidetty monesti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Homma ei alkuun onnistunut, kun minulla ei ollut silmukkamerkkejä. Sitten kun sain silmukoille merkitsijät, oli noiden lisäysten sijoittelu helppoa kuin heinänteko ja neule valmistui melkein itsestään.

Malli on myös monipuolinen, pituutta voi tehdä sen verran kuin itse haluaa ja lisäykset voi tehdä monella eri tavalla. Ei varmasti jäänyt viimeiseksi versioksi tästä ohjeesta. Vaikka en ole mikään pitsifani, on tämä sen verran suoraviivaista ettei vaikutelma ole minullekaan liian imelä. Me gusta mucho.

Napit on puuta, ainakin niin väitettiin. Minusta tuntuma oli kyllä enemmän muovinen. Mutta omasta mielestä napit sopii takkiin kuin nenä naamaan.

Takin pituus onnistui aika nappiin, pituus ja leveys ovat sopusuhdassa keskenään. Seuraavaksi taidankin tehdä takin pitkähihaisena jostain bambusta, pellavasta, puuvillasta tai näiden sekoitteesta. No neulotaan ensin muutama jakku tai paita muista langoista ennen kuin ostellaan uusia lankoja.

Tässä on vielä pärstäkuva, piirteet eivät ole ehkä ihan perinteiset suomalaiset vaikka vanhempani ovatkin aitoja suomalaisia. Ihoni on aika tumma ja hiukset myös. Poikani vasta tumma onkin, pienenä vauvana täydessä talon varjossa body päällä nukkuessaan se sai rusketusrajat bodyn reunojen mukaan. Kuubassa matkalla käytyämme yhden kaverin isä nimitti Pojan Kuuban mieheksi ihon värin vuoksi. Olen tullut siihen tulokseen, että Poikaan on kumuloitunut monen edellisen sukupolven ihopigmentit.

Palaan huomenna areenalla uusilla tarinoilla.

perjantai 11. syyskuuta 2009

Elokuu paketissa

Tässä pikakatsaus elokuuhun. Kirjoittelen lähiaikoina enemmän juttuja, kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut, töitäkin on valmistunut ja jotain on shoppailtukin.

Elokuu:

  • Töitä valmistui: 1018 g
  • Ostin lankaa: 250 g
  • Lankavaraston muutos: -768 g
Vuoden alusta:
  • Lankaa ostettu: 2050 g
  • Lankaa saatu: 440 g
  • Töitä valmistunut: 9031 g
  • Lankaa lahjoitettu: 850 g
  • Lankavaraston muutos: -7391 g

Ei muuta kuin loppuvuosi samaan tahtiin ja kohta kaikki langat jo mahtuu lankakaappiin.