torstai 23. heinäkuuta 2009

Pientä pintaremonttia

Täällä on puuhailtu vähän kaikenlaista, ei siis paljon mitään lajia. Kaikki etenee pikku hiljaa.

Meillä olikin nyt alkuviikko hiljaista, Poika oli jalkapalloleirillä. Poika on kova puhumaan, aiemmin se oli hurmaava höpöttäjä, nyt murrosiän alkaessa vaivata siitä on tullut tuittupäinen tiuskija. Kuulin vasta nyt alkukesällä, mikä on Pojan lempinimi jalkapallopiireissä. Olimme käymässä urheiluvälineliikkeessä ja parkkipaikalla tuli Pojan valmentaja vastaan ja sanoi: "Kato, PäläPälä". Tuo PäläPälä kuvaa aika hyvin Poikaa.

Käytimme Miehen kanssa tämän hiljaisuuden hyväksemme ja tapetoimme Pojan huoneen, entinen tapetti oli revitty ja rapsuteltu pois seinästä viime viikolla.




Tässä oli lähtötilanne, lastenhuoneen boordi ja tapetti, kolmessatoista vuodessa jäänyt lapselliseksi, elämäkin näkyi seinissä.

Viime viikolla sitten revimme Miehen kanssa tapettia aina silloin tällöin. Kaikki lattialle ja viimeiseksi minä leikin rakennussiivoojaa ja säkitin nuo jätteet.

Tapetti palstautui, ensin lähtivät pinnat, sitten pohjapaperi. Minä olin vähän ronskimpi suihkupullon käyttäjä ja annoin veden aina imeytyä kunnolla, sain putsattua paljon seinää lyhyessä ajassa.

Maanantaina aloitimme tapetoinnin ja tiistaina siitä tuli valmista. Tapetti on maalattavaa, maalin kävimme hakemassa äsken kun haimme Pojan leiriltä. Poika näytti itse haluamansa maalin värin, me vähän loivensimme vaaleammaksi. Pitää kokeilla maalia seinään ja katsoa onko se vieläkin liian tummaa vai bueno.

Tilkkuilun lisäksi olen vähitellen puuhastellut muitakin käsitöitä. On vaan tullut pikkuremontin, puutarhahommien, kuntoilun ja tilkkuilun vuoksi katsottua niin vähän telkkaria, että paljon en ole valmista saanut aikaan. Minulla langalliset käsityöt kuuluu yhteen töllön katsomisen kanssa. KYHäilyn loppu häämöttää, nämä sain ainakin vielä valmiiksi.

KYH8: Aloitettu 8.6, valmis 22.7.
Malli:
Inga's Häkelbeutel
Koukku 3,5mm
Lanka: Anchor Magicline Stripes
Menekki: 300g


Tätä kassia olen virkannut jo monesti aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen versio raidoittuvasta langasta. Ostin ensin ohjeen mukaan 250g lankaa, mutta jo ensimmäisen kerän jälkeen oli selvää, että lanka ei riittäisi koko kassiin. Lankaa piti tilata lisää. Kaikki lappuset sain kyllä tuon lisälangan kanssa tehtyä, mutta viimeistelyyn lanka ei kokonaan riittänyt.

Kun olisin ollut vähän fiksumpi, olisin tehnyt yhdistelyn jollain muulla langalla ja silloin raitalanka olisi riittänyt noihin reunojen viimeistelyihin. Onneksi varastosta löytyi väreihin sopivasti ohutta puuvillalankaa, mitä virkkasin kassin reunoihin kaksinkertaisena. Noita pitkiä saumoja en sentään alkanut purkaa reunavirkkauksien vuoksi.

Ohjeen 3mm koukun sijaan virkkasin puoli kokoa isommalla. Ei tuon langanmenekin olisi kuitenkaan noin paljon pitänyt heittää. Kun katselin Ravelrystä muiden kanssavirkkaajien saman kassin tietoja, olivat kaikki käyttäneet tuon 6 kerää lankaa.


KYH11: Aloitettu 11.6, valmis 23.7.
Malli: Spring Forward
Puikot: 2,25mm
Lanka: Lidlin sukkalanka
Menekki: 78g

Neuloin tarkoituksella pienillä puikoilla, että sukista tulisi oikein tiukat näin ensi alkuun. Langassa on kuitenkin sen verran paljon puuvillaa, että luultavasti löpsähtävät vähän käytössä. Nämä tuli ihan itselle, jotenkin tuo hedelmäisen kirjava lanka on niin mieleistä.

perjantai 17. heinäkuuta 2009

Onks pakko...

... olla aina masokisti ja suuruudenhullu.

Nyt on kaikki tilkkupeiton palat leikattu. Aikaa meni, kun halusin hyödyntää oman kangaskaapin sisältöä mahdollisimman paljon. Vaaleita pohjakankaita piti ostaakin, mutta onneksi kaikki meni yhtä kymmenen sentin siivua lukuun ottamatta. Ja aika monesta kangaspalasesta pääsin onneksi eroon.

Tässä on suurin osa palasista, 110 on otettu erilleen, kuvassa on vielä noin 750. Tänään aloitan sitten ompelun.

Jotain on puutarhanhoidon, kuntoilun, tilkkujen leikkaamisen, shoppailun ja muun puuhastelun ohella valmistunutkin. Saanko esitellä: Pötkylät. Inspiraatio näihin lähti, kun halusin eroon Heksagon-peiton teosta ylijääneestä tummansinisestä 18 gramman Lanett-nöttösestä. Ravelrysta löytyi sopiva malli ja tämä aloitettiin kyhäilyn merkeissä.

KYH18: Aloitettu 19.6, valmis 14.7.
Malli: Jacoby by Berroco Design Team
Puikot: 2,5mm
Lanka: SandnesGarn Lanett
Menekki: 40g

Mallissa ei ollut neulottu peukaloa, minä tein peukut ja neuloin kämmekkäät myös pidemmäksi kuin mallissa. Tykkään näistä yksinkertaisista ribbikämmekkäistä, ne istuvat kädessä kuin hanskat. Ei taida kuitenkaan tulla omaan käyttöön, värit ei oikein ole minua.
Eilen sain Tapion kaupasta viikko sitten tilaamani langat. Oikeastaan tarvitsin vain tuon Anchor Magiclinen, kun virkatusta kassista jäi lankaa puuttumaan. Mutta kun joka tapauksessa postikulujen määrä on vakio, tilasin samoilla kuluilla muutakin mukaan. Otin keittiöliinat mielessä kokeiltavaksi hamppulankaa ja sitten erilaisia lankoja sukkia varten. Talvi tulee, vaikka kesä on kukkeimmillaan ja talvella tarvitaan taas sukkia. Omasta mielestäni en kuitenkaan ostanut mitään turhaa.


Lopuksi vielä meidän omatarvesuutarin kengänkorjaukset. Poika on korjannut omat kenkänsä kantapääsät jesarilla, kärkeä ei ole yritettykään paikata ja onhan tuo paremmin ilmastoitukin noin. Nyt nämä sitten päätyvät täysin palvelleina roskiin, eilen vihdoin sain luvan kenkien pois heittämiseen. Näillä on kuljettu kilometri poikineen ja ilo on otettu irti.

maanantai 13. heinäkuuta 2009

Loma, jes!

Perjantaina Poika lähti kaverin mökille, minä ja mies jäätiin ihan kaksistaan. Lauantaiksi oli luvattu suomalaisittain mukavaa kesäsäätä, töiden jälkeen haimme nopeasti mökkieväät Sittarista ja läksimme mökille. Mökille ei mennä ihan milloin huvittaa, koska saareen mennään kahden tunnin välein kulkevalla lossilla. Aikataulun vuoksi joskus on kireyttä ilmassa kun ollaan lähtöä tekemässä.

Mökkimaisemat näyttävät aina erilaiselta säästä ja vuorokauden ajasta riippuen, en kyllästy näiden katseluun. Tässä näkymä mökistä oikealle erilaisissa olosuhteissa.

Perjantai-iltana auringon laskiessa.


Lauantaina iltapäivällä. Pilvet näyttävät ihan elokuvien kulisseilta.


Sunnuntaiaamuna pilvisellä säällä.


Lauantaina auringonpaisteella luin tilkkutyölehtiä ja -kirjoja ja suunnittelin. Sain valittua mallin, täytyy jotain kankaita käydä ostamassakin. Kyllä minä neuloinkin, otin päiväunet riippumatossa ja jumppasin Gymstickin kanssa.

Naureskelimme miehen kanssa näille romanialaisille kerjääjäsorsille. Ovat tainneet tottua syöttämiseen, tulivat ensin laiturille nokkimaan Miehen pyyhkeen reunaa ja sitten loiskuttivat kovaäänisesti vettä laiturin vieressä. Agressiivista kerjäämistä. Mies sitten heltyi, haki isänsä sorsan ruuaksi jättämän leivän ja syötti leipää sorsille.


Malli: Noro Striped Scarf
Puikot: 5mm
Lanka: Novita Puro, jäätynyt karpalo & revontulet
Menekki 200g

Tämä köyhän naisen raitahuivi oli pakko ottaa työn alle heti lankojen saavuttua paikallisiin kauppoihin, vaikka KYHäilyn merkeissä aika monta työtä on vielä kesken. Kaulaliina tuli tikuteltua valmiiksi mökillä. Purosta kaulaliina tuli maksamaan reilun kympin, Noron Kureyonista hintaa olisi tullut lähes 40 ja Silk Gardenista melkein 50 egee. Kyllä meikäläisellä kipukynnys kaulaliinalankojen hinnassa menee jossain kahden- ja kolmenkympin euron välillä. Raidoituksen vaikutelma on kuitenkin aika pitkälti samanlainen kuin Norossa, vaikka pinta ihan erilainen onkin.

Tykkään Purosta kovasti, värit ovat luonnossa vähemmän räikeät kuin Novitan lehden mallikuvissa ja se neuloutui mukavasti. Lanka on pehmeää ja löyhäkierteistä, olisi kiva tietää miten lanka kestää käytössä. Monta kokeiltavaa mallia olisi mielessä, kaikki väritkin pitää testata. Novitan lehdessä oli kuvaa myös huovutetusta Purosta ja valitettavasti pinta näytti ihan yhtä möykkyiseltä kuin Huopasenkin huovutettu pinta. Neulomossa sanottiin, että harjaamalla pintaa saisi siloittumaan. Pitääpä kokeilla yksillä lapasilla tai jossain muussa pienessä työssä.


KYH13: Aloitettu 14.6, valmis 12.7.
Malli: Gentleman's Plain Winter Sock with Dutch Heel, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,5mm
Lanka: Regia Galaxy
Menekki: 68g

Nämä oli sellainen kyhäilytyö, samalla yksinkertaisella mallilla kuin aikaisemmatkin kyhäilysukat, vähän lyhennettynä vähäisen jäljellä olleen lankamäärän vuoksi. Nämä saa joku satunnainen arvanostaja Pojan jääkiekkojoukkueen turnauksessa elokuun alkupuolella.

Nyt lähden viettämään ensimmäistä virallista lomapäivää työn ja huvin merkeissä. Työ tässä tapauksessa tarkoittaa pakollisia ruokaostoksia ja ruuanlaittoa, hupi on yhtä kuin kangasostokset, puutarhan rapsuttelu, kuntoilu ja neulominen.

torstai 9. heinäkuuta 2009

Tilkkuja, heppoja ja puron solinaa

Täällä suunnitellaan ja unelmoidaan. Poljin tiistaina töiden jälkeen kauniin ilman innoittamana suoraan kaupungille. Niin kutsutussa kylämme kangaskaupassa piti käydä katsomassa onko siellä neliön muotoista viivainta ja olisiko kauppaan jo tullut Novitan uudet langat. Ei ollut neliöviivainta eikä Puroa.

Sitten pyörä Tiimarin eteen, muistin nyt kerrankin ostaa kierrekantisen muistikirjan neulepäiväkirjaksi, entinen onkin jo muutamaa sivua vaille täysi.

Ja sitten kohti kotia, matkalla poikkesin Sittarissa. Ei ollut Novitan uutuuksia täälläkään. Janojuoman lisäksi mukaan tarttui amerikkalainen tilkkutyölehti. Malleja on enemmänkin, mutta kolmea mainostetaan yhden viikonlopun aikana toteutettavaksi. No ehkä joku muu tuollaisen ison peiton kasaa ja koristelee yhden viikonlopun aikana, jos ensin tähtäisi yhteen peittoon kesäloman aikana.

Kaupasta ulos tullessa menin pyörälleni ja siinä oli neljä nuorta tyttöä, ehkä noin 15v. Keskustelu:
- Vittu mie en jaksa mennä kotii
- Vittu mie meen Ronjalle, tuu miun kaa
- Vittu Ronjan koti on ihana
- Vittu mix meil on nii kuppane talo
- Vittu

Keskustelu oli vähän pitempikin, mutta tuossa oleellisin. Ensin olin järkyttynyt, mutta sitten mieleen juolahti, että nää blondit käyttää tuota v-sanaa merkkinä lauseen alusta. Yritin pysyä vakavana, mutta en pystynyt estämään hihitystä. Keskustelu varmaan jatkui:
- Vittu näittex työ tota ämmää
- Vittu nähtii
- Vittu hullu nauro
- Vittu vanha lehmä



Kotona odotti postin tuoma Moda. Mallit olivat mitään sanomattomia, puoli tuntia selailusta en edes muistanut mitä lehdessä oli ollut. No ehkä joku malleista puhuttelee joskus myöhemmin.

Eilen kävin palaveeraamassa työasioissa kaupungilla ja takaisin toimistolle ajellessa poikkesin Prismassa. Sieltä löytyi Novitan uudet langat.

Mukaan lähti neljä kerää Puroa, näistä tulee raidallinen huivi Noro-raitojen tapaan. Koeneulonta langoilla on jo suoritettu ja lanka tuntuu pehmeältä, pinta on mukavan löperö. Langasta saa mukavia asusteita.

Eilen töistä kotiin tullessa postissa oli odottamassa kirjekuori, mistä löytyi tällaisia. Ensin piti hieraista silmiä, mitä ihmettä, pieniä heppoja. Sitten tajusin niiden olevan silmukkamerkkejä. Piti miettiä vähän aikaa, mistä nuo ovat oikein tulleet.
Neulomossa osallistuin neulomolaisten lahjatoiveiden täyttämiseen, lähetin kolme pakettia, mutta itse en toiveita listannut. Tällaisen yllärin sain kuitenkin. Olin juuri etsimässä silmukkamerkkejä tilattavaksi, nyt tulivat yllätyksenä ja pyytämättä. Kyllä nyt kelpaa February Lady Sweateria kilkutella, seiskaveikan langanpätkät pääset langanpätkien taivaaseen.

Vietin eilen kommenttikeskiviikkoa monien muiden kanssa. Minulla on seurannassa Googlen Readerissa noin 120 blogia, kun eilen illalla menin Readeriin, päivityksiä oli tullut melkein kolmeenkymmeneen. Joihinkin blogeihin kommentin keksiminen oli työn ja tuskan takana.
Jatkossa lupaan käyttää enemmän aikaa blogien kommentointiin ainakin lomien aikana ja viikonloppuisin.
Enää yksi työpäivä kesälomaan, ensi viikon alkupuolelta lähtien täältä pesee ja linkoaa kommentteja seuraamiini blogeihin paljon paljon useammin kuin tähän saakka. Jos en keksi mitään sanottavaa, en yritä väkisin mitään pinnistää.

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Vihreät revontulet ja tilapäinen mielenhäiriö

Sunnuntaina sain valmiiksi kolmannen Revontuli-huivini, tämäkin oli Pirtin Kehräämön langasta. Ja kyllä se onkin vihreä.


KYH 12: Aloitettu 12.6, valmis 5.7.
Malli: Revontuli
Puikot: 5,5mm
Lanka: Pirtin Kehräämön ohut karstalanka
Menekki: 198g

TV-neule parasta A-luokkaa, riittävän yksinkertainen mutta kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että neule ei tyssää. Menen syyskuussa Tallinnaan viikonlopuksi, en olekaan Tallinnassa aiemmin käynyt. Mitä luulet: Ostanko lankaa? Ostanko vironvillaa? KYLLÄ. Seuraavan Revontuleni neulonkin sitten vironvillasta.

Sitten siihen mielenhäiriöön. Siivoaminen ja järjestely eivät ole lempipuuhiani. Minulle tuli lauantaina joku kummallinen mielihalu järjestellä kodinhoitohuoneen kaapit. Aiemmin langat ja kankaat olivat vähän sikin sokin, nyt ne ovat kaikki ainakin omasta mielestäni järkevästi järjesteltynä.

Yläpuolella on lankakaappini. Lankaa on kaapissa, vähän kaapin päälläkin ja ihan pikkiriikkisen tuossa pöydälläkin. Pöytää olen kuvan ottamisen jälkeen jo vähän tyhjentänytkin. Olin positiivisesti yllättynyt, langat meni pienempään tilaan kuin etukäteen pelkäsin.

No jos ihan rehellisiä ollaan, toisen kaappirivistön päällä on vielä lankaa tuolla vasemman reunimmaisessa pajukorissa, siellä on kolmisen kiloa puuvillalankoja. Oikealla oleva kori on ihan tyhjä, muovilaatikoissa on valmiita töitä odottamassa pääsyä tuleville omistajilleen. Tarkoituksena on saada supistettua kaikki langat lankakaapin sisällä ja saada ne pysymään siellä. Enempää ei hamstrata kuin mitä kaappiin mahtuu.

Ja tässä kangaskaappi. Pitäisi kai yrittää vähän vajentaa kaappia ja ommella jotain kesäloman aikana.

Ja sitten vielä tämä epämääräisempi kaappi. Kunhan tuohon ensimmäisenä esiteltyyn kangaskaappiin tulee lisää tilaa, siirtyy näitä rojuja sinne. Ja saan lisätilaa pyyhkeille.


Tää on aika karu kuva. Yläkerrassa alkoi Pojan makuuhuoneen pintaremontti, Poika muutti Tytön huoneeseen ja Tytön petivaatteet tällä hetkellä kodinhoitohuoneen eli Äitin Työpajan lattialla. Kuivaustelineessä on tulevaa projektia varten silitettyjä kankaita, seuraavaksi aion kokeilla tilkkuilua.

Paljastuihan tuo perimmäinen syy järjestelyoperaatioon, sain käytyä läpi potentiaaliset kankaat tilkkuilua varten. Pitää ensin kokeilla niillä mitä kaapeista löytyy. Jos homma ei iske, ei ole hommattu lisää tavaraa taloon eikä taloudellista vahinkoa ole syntynyt. Ja jos tilkkuilu jatkuu, nettikaupoista saa ihania kankaita.

perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kesämökkiraportti

Viime viikonloppuna olimme appiukon mökillä. Mökki on kierrätetty, se on rakennettu 70-luvulla puretun tanssilavan tarpeista. Samasta tanssilavasta tuli mökki myös Miehen tädille.

Mökki on kallion päällä, mökin ollessa pylväiden päällä jää tuonne alle säilytystilaa. Valitettavasti.

Tämä on lempipaikkani mökillä. Otin lauantaina nokoset riippumatossa, nukahdin luettuani muutaman artikkelin puutarhalehdestä. Nopeammin nukahdan vain formuloita katsellessa.

Tässä on Korkeasaari, mikä näyttää aina erilaiselta säästä riippuen. Tässä kuvassa aurinko paistoi vielä, mutta pilvet olivat jo lähestymässä etelästä päin ja taivas oli siksi noin tumma. Saari on oikeasti korkea ja olemme käyneet kiipeämässä saaren huipulle muutaman kerran. Lapsille oli aikanaan suuri pettymys, kun menimme Helsingin Korkeasaareen ja se olikin paljon matalampi kuin ukin mökin Korkeasaari.


Korkeasaari on mökistä vähän vasemmalle, tässä kuvaa mökistä oikealle. Tässä pikkuisessa poukamassa lapset ovat opetelleet uimaan.

Viikonloppuna työpajani siirtyi mökin terassille. Meneillään on sukkien neulominen.


Vipparikin viritettiin taas paikalleen, Tyttö kävi koepomppimassa laudan.

Appiukko on näitä pula-ajan lapsia, kaikki mahdollinen kotona tarpeettomaksi jäänyt tavara viedään mökille. Me on nyt muutaman vuoden ajan tuotu kaikenlaista metalliromua ja muuta pois aina mökillä käydessä. Ja romua riittää vielä mökin alla ja aitassa.

Miehen mummon talon jäätyä moottoritien rakentamisen alle, purki appiukko osan talon ikkunoista ja toi ne mökille ajatuksena lasittaa terassi. Tästä keskusteltiin ja todettiin, että terassia ei kuitenkaan lasiteta. Nyt mies purki lasit pois karmeista, lasit laitettiin palasiksi lasiveitsellä ja lasit tuotiin pois. Kuvassa Poika leikkaa lasia.

Nyt viikonloppuna sääennuste näyttää sen verran surkealta, ettemme taida lähteä mökille. Kotona on mukavampaa viileällä kelillä.

torstai 2. heinäkuuta 2009

Hyvin pyyhkii meilläkin

Minäkin innostuin kokeilemaan tiskirätin neulomista. Sopivaa lankaakin oli varastossa, toukokuussa olin purkanut yhden SOUFOn (Super Old UnFinished Object) jostain kaukaa viime vuosituhannelta. Lanka on pellavaa tai pellavasekoitetta ja pitäisi olla mitä mainiointa tähän tarkoitukseen.


KYH9: Aloitettu 9.6, valmis 1.7.
Malli:
Chinese Waves Dishcloth
Puikot: 4mm
Lanka: Purettu pellava/pellavasekoite (Anemone?)
Menekki: 50g


Loin rättiin vähän enemmän silmukoita kuin ohjeessa oli, minusta ohjeen silmukkamäärä kuulosti niin kovin vähäiseltä. Olen tyytyväinen kokoon.

Liina on jo koepyyhittykin ja vertailu Chifonetiin päätyi neulotun hyväksi kuusi-nolla. Kaikenlainen keittiötasoon ja keraamiseen lieteen tarttunut epämääräinen lähti pois paljon helpommin kuin kaupan liinalla. Taidan neuloa tämän kaiken langan tiskiräteiksi.

Loppuun muutama puutarhakuva.
Tämän hetken punaisuutta pihan perän kukkapenkistä. Unikko, punapäivänkakkara ja etualalla vähän vähemmän punaisena pikkusydän.

Meille tulee tänäkin vuonna paljon päärynöitä, toivottavasti lämmintä riittää niin että ehtivät hyvin kypsymään.

Ja nyt pihalle lämmöstä nauttimaan, sääennusteiden mukaan viikonloppuna onkin sitten jo paljon viileämpää.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Kesäkuun viimeiset kyhäilyt

Pikkuhiljaa KesäYön Hullutuksenkin työt edistyvät. Eilen lentokentältä tulon jälkeen menimme Miehen kanssa terassille, Mies makaamaan lepolasseen ja minä keinuttelemaan riipputuoliin. Pienten nokosten jälkeen mieleen juolahtivat kuvaamattomat valmiit työt, hain kameran ja tekeleet. Kärsimättömänä en jaksanut odottaa Miehen heräämistä päivänokosilta, joten otin nämä valokuvataiteen helmiotokset ihan itse.



KYH15: Aloitettu 15.6, valmis 24.6
Malli: The Boy Hat
Puikot: 4,5mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki: 76g

Pipon juju on päälaen kavennuksissa, valitettavasti ei erotu kovin hyvin tässä kuvassa. Ohjeen mukaan pipoa neulottiin 6 tuumaa ennen kavennuksia, mutta minun makuuni piposta tuli liian matala. Sovituksen jälkeen syvä huokaus, purku ja yksi tuuma lisää ennen kavennuksia. Näin piposta tuli sopiva.

Olen kehittynyt käsitöiden tekijänä, aikaisemmin minulla oli kiire saada työ valmiiksi. Jos lopputuloksessa joku mätti, annoin työn olla millainen se sattui olemaan. Nykyisin en halua päästää käsistäni jotain sellaista, mihin en ole täysin tyytyväinen.



Nämä kämmekkäät aloitin kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina kun ajoimme vaihtareiden infotilaisuuteen Heurekaan. Sovitettuani ensimmäisenä valmistunutta kämmekästä, totesin sen ranteesta liian pitkäksi ja jätin työn lepäämään. Tauon aikana otin käyttöön nämä puikot edellä esitellyn pipon neulomiseen ja näitä kämmekkäitä pääsin jatkamaan pipon valmistumisen jälkeen.

KYH7: Aloitettu 7.6, valmis 29.6.
Malli:
Noro Fingerless Mitts
Puikot: 4,5mm
Lanka: Elle Merino Brights
Menekki: 60g

Purin ensimmäisen kämmekkään joustimen yläpuolelle ja jätin kaksi kerrosta sileää ennen peukalokiilaa, ohjeen mukaan tähän tulee 11 kerrosta. Peukku on ohjeen mukaan, se olisi voinut olla ehkä silmukan tai kaksi väljempi. Peukaloita en kuitenkaan purkanut, koska nämä tulee ihan omaan käyttöön ja itse pidän tuollaisista napakoista peukaloista.

Nämä on hyvät työmatkakävelyyn silloin kun hanskat/lapaset on liikaa ja paljaat kädet liian vähän.

Viimeisenä esiteltävänä työnä on miesten sukat, nämäkin menevät jääkiekkoturnauksen arpajaispalkinnoiksi. Minulla oli tätä sukkalankaa jäljellä vielä noin puolitoista kerää ja etsin ohjeen, mikä kuluttaisi mahdollisimman paljon lankaa ja olisi samalla mahdollisimman yksinkertainen.

KYH4: Aloitettu 4.6, valmis 29.6.
Malli: Gentleman's Plain Winter Sock with Dutch Heel, Favorite Socks -kirjasta
Puikot: 2,5mm
Lanka: Schoeller+Stahl Fortissima Socka Mit Bambou
Menekki: 0,82g

Parempi pysytellä yksivärisissä sukkalangoissa. Tätä lankaa jäi vielä 56g, neulon tuosta joko lasten sukat tai sitten raidoitan jonkun toisen jämän kanssa.


Lopuksi yhteenveto kesäkuulta:

  • Töitä valmistui: 2499 g
  • Lahjoitin lankaa: 300 g
  • Ostin lankaa: 750 g
  • Lankavaraston muutos: -2049 g
Vuoden alusta:
  • Lankaa ostettu: 1050 g
  • Lankaa saatu: 440 g
  • Töitä valmistunut: 6752 g
  • Lankaa lahjoitettu: 850 g
  • Lankavaraston muutos: -6112 g

Kesäkuulle kirjautui tuo touko- ja kesäkuun aikana tehty iso peitto, ihan samanlaisena langan vähentäminen ei jatku. Mutta kyllä tämän vajentumisen pitäisi jo näkyä ja tuntua lankavarastossa. Jos muistan, inventoin lankani kesäloman aikana.